Крем для вафельних трубочок – 6 рецептів в домашніх умовах

Щоб перетворити саморобні вафлі в повноцінний десерт, потрібно підібрати для них смачну начинку. Вона може бути не тільки зі згущеного молока, але, наприклад, і з темного шоколаду. Відомо безліч вдалих рецептів крему для вафельних трубочок, які вдасться легко повторити самому.

Заварний крем для вафельних трубочок

Склад продуктів: пачка вершкового масла, 2 ст. ложки крохмалю, жовток одного яйця, 160 мл домашнього молока, 150-160 г цукру.

  • Жовток виливається в миску разом з молоком. Сюди ж висипається цукровий пісок. Інгредієнти перемішуються.
  • Наступним всипається крохмаль. Дозволяється замінити його і звичайною мукою.
  • На повільному вогні основа заварного крему для вафельних трубочок уварюється до густого стану.
  • Маса знімається з плити і повністю остуджується.
  • Тільки після цього в неї можна додавати добре збите розм’якшене масло. Підійде лише якісне жирне масло, а не спред. Це стосується рецепта будь-якого з наведених нижче кремів.
  • При з’єднанні масло і молочний сироп обов’язково повинні бути однієї температури.
  • У процесі збивання маси виходить густий ніжний крем. Якщо він виявився рідкуватим, суміш на деякий час забирається в морозилку. Якщо надто густий – в крем додається ще трохи вершкового масла.

    Сирна начинка для десерту

    Склад продуктів: 2 склянки жирних вершків, 420 г сиру (відмінно підійде домашній), склянка з гіркою цукрової пудри.

  • Сир потрібно перетворити в кремоподібну масу. Найзручніше для цього перебивати його блендером. Але можна використовувати і звичайне дрібне сито.
  • Окремо добре збиваються і вершки. Дуже важливо попередньо охолодити молочний продукт. Починається збивання на повільній швидкості, а потім процес прискорюється. Поступово в масу всипається і цукрова пудра.
  • Залишається змішати отримані маси з двох перших кроків.
  • Готовий сирний крем для трубочок можна відразу ж використовувати за призначенням. Поліпшити смак начинки допоможе ваніль або подрібнені горіхи. Але й без цих добавок крем прекрасно доповнить хрустку основу.

    Дивіться також:  Лоранський пиріг з куркою і грибами – 7 найсмачніших рецептів французького відкритого пирога

    Смачний білковий крем

    Склад продуктів: 135 г цукрового піску, 2 білка курячих яєць.

  • Обов’язково потрібно заздалегідь вийняти яйця з холодильника. Приблизно за 1-1,5 години до початку приготування. Продукт позбавляється від жовтків, які в цьому рецепті не будуть використовуватися. Білки повинні залишитися ідеально чистими, без мінімальних жовтих вкраплень.
  • Вони збиваються з цукром в підходящої мисці близько 1 хвилини.
  • Далі посуд переміщається на водяну баню. Вода в нижній ємності повинна постійно кипіти.
  • За таких умов вміст верхній посуду збивається на середній швидкості 7-8 хвилин.
  • Як тільки крем буде знятий з водяної бані, його потрібно збивати ще протягом 2-3 хвилин.
  • Готовий білковий крем для трубочок можна використовувати відразу ж.

    Рецепт приготування зі згущеним молоком

    Склад продуктів: 240-260 г вареного згущеного молока, ціла пачка якісного вершкового масла, жменя будь-яких горіхів за смаком.

  • Спочатку масло потрібно розм’якшити. Для цього достатньо просто заздалегідь вийняти його з холодильника.
  • До м’якого олії викладається варене згущене молоко. Простіше всього використовувати магазинне, але можна зварити продукт і самостійно. Для цього береться банку звичайної згущеного молока, позбавляється від етикетки і занурюється в окріп. Варитися продукт буде 2-3 години.
  • Змішане зі згущеним молоком масло потрібно гарненько збити. Краще всього для цього підійде спеціальна насадка блендера — звичайний віночок може застрявати в густій масі.
  • Горіхи рубаються ножем або пересипаються в пакет і подрібнюються качалкою. Найкраще для такого рецепта підійдуть волоські. Подрібненими, вони також з’єднуються з кремом.
  • Залишається тільки приготувати трубочки в электровафельнице і наповнити їх готової солодкою начинкою.

    Шоколадний крем

    Склад продуктів: 3 жовтки курячих яєць, 0,25 ч. л. ванільного цукру, 3 великі ложки цукрової пудри, 2 великі ложки вершкового масла, ціла плитка чорного шоколаду.

    Дивіться також:  Вафельний торт зі згущеним молоком – 7 смачних рецептів приготування

  • Жовтки відокремлюють від білків. Останні можна використовувати для якихось інших страв. Відокремлені жовтки переливаються в сотейник. Сюди ж висипається і два види цукру. Зверніть увагу, що пудра повинна бути без грудочок.
  • Маса ретельно розтирається до однорідності. Далі сотейник встановлюється на водяній бані. При кипінні води в нижній посуді суміш доводиться до загустіння. Деякі господині замість курячих жовтків використовують звичайний желатин.
  • Шоколадка ламається на невеликі шматочки, які розтоплюються в мікрохвильовці або на тій же водяній бані.
  • До загуслим жовтків вливається шоколадна маса. Суміші ретельно перемішуються дерев’яною ложкою або лопаткою.
  • В начинку викладається розм’якшене масло, розділений на невеликі шматочки. В теплій масі воно остаточно розтане.
  • Залишилося ще раз перемішати інгредієнти і крем буде повністю готовий.
  • Готової шоколадною масою наповнюються вафельні трубочки.

    Як приготувати масляну начинку?

    Склад продуктів: 170 г жирного масла, 6-7 великих ложок цукрового піску, 140-160 мл домашнього молока, жовток курячого яйця, пакет ваніліну.

  • Всі зазначені в рецепті компоненти заздалегідь виймаються з холодильника — вони повинні бути кімнатної температури при подальшій обробці.
  • Від яйця відділяється жовток, який збивається з молоком і м’яким маслом. Білок використовуватися не буде.
  • У суміш всипати решту сухі компоненти. Каструля з складовими відправляється на слабкий вогонь.
  • Суміш необхідно безперервно помішувати дерев’яною лопаткою.
  • Після закипання за масою потрібно уважно стежити. Як тільки вміст ємності загусне, можна знімати її з вогню.
  • Суміш переливають в скляну миску і покривається плівкою.
  • Відразу після охолодження крему їм можна наповнювати вафельні трубочки.
  • Не варто начиняти заготовки заздалегідь, адже кремова начинка може швидко розмочити їх. Щоб вафлі були хрусткими, вони наповнюються солодкою масою безпосередньо перед чаюванням.

    Дивіться також:  Тісто для самси – 9 рецептів приготування тіста