Крем для вирівнювання торта – 8 рецептів

Десерт, який буде прекрасним завершенням святкового обіду, запам’ятається гостям, якщо ви гарно його прикрасите. Деякі види прикрас вимагають не тільки майстерності. Правильно приготовлений крем для вирівнювання торта дозволить створити хорошу форму, на яку рівним шаром ляже навіть мастика, сама вибаглива в застосуванні.

Масляний крем для вирівнювання торта

Такий вид часто використовують не тільки, щоб створити потрібну форму. Він чудово підходить і для прикраси: створення квітів, бордюр і написів.

Головне правильно використовувати інгредієнти.

Наприклад, візьмемо:

  • 180 г вершкового масла з високою жирністю;
  • 1 банку згущеного молока.

Доводимо масло до кімнатної температури, ріжемо на шматочки і починаємо збивати міксером. Маса повинна придбати пишну форму і посвітліти. Зазвичай вистачає 5 хвилин. Вливаємо згущене молоко і ще пару хвилин заважаємо.

Вирівнюють тупим кінцем довгого ножа або пластиковим шпателем.

В крем можна додати мелене пісочне печиво, яке додасть ще більше в’язкості. Для аромату багато наливають по столовій ложці коньяку або лікеру, насипають стружку кокоса або крапельку ванільної есенції. Згущене молоко можна замінити іншими компонентами: просто цукром, плиткою шоколаду, яку слід розтопити на водяній бані.

Після нанесення потримати в холодному місці, щоб маса трохи застигла.

Сирний з вершками

Смак крему додасть родзинку. Приготувати його не складе труднощів навіть починаючому кулінару.

Купуємо:

  • вершки – 120 г;
  • сир сирний – 540 г;
  • цукрова пудра – 70 р.

При виборі молочного продукту враховуйте жирність і його походження. Вершки повинні бути справжніми або кондитерськими. Інакше у вас нічого не вийде.

Вершки необхідно завчасно остудити, налити в чашу міксера і збивати пару хвилин на маленькій швидкості, плавно збільшуючи її. Коли обсяг почне збільшуватися, додаємо спочатку сирний сир, не вимикаючи апарат. Потім частинами засипати пудру.

Дивіться також:  Рогалики з пісочного тіста — 7 рецептів приготування смачних рогаликів

Слідкуйте за консистенцією, так як перебивши отримаєте дерев’яний сирний крем. Наносити краще частинами, даючи охолонути в холодильнику.

В кінці лезо ножа можна нагріти, провести їм по верху і боків. Так поверхню стане ідеально рівною.

Ганаш з молочного шоколаду

Тут всі продукти, які потрібні повинні бути якісні з високим відсотком жирності.

Підготуйте:

  • 75 мл вершків;
  • 2 плитки темного шоколаду (180 г);
  • 100 г масла вершкового.

Головне врахувати кількість какао-масла в шоколаді. Чим його менше, тим більше знадобиться грам. Якщо береться білий шоколад, то його співвідношення збільшується до 3:1.

На водяну баню ставимо каструльку, яку налили вершки і розламали шоколадні плитки. Не лякайтеся, коли при помішуванні помітите невелике комкообразование. Скоро все пройде. Коли досягнете однорідності, знімаємо з плити і даємо трохи охолонути. М’яке (інакше крем розшарується) вершкове масло додаємо в масу і ретельно розмішуємо віночком.

Такий крем використовують не відразу, а витримують у холодному місці до загустіння. Час залежить від якості інгредієнтів. Збивши готову масу можна отримати трюфельний варіант.

Крем-чіз для вирівнювання торта

Кондитера впевнені, що тільки з сиром «Альметте» виходить правильний крем. Але, не завжди його можна знайти в магазинах. Пропонуємо замінити його хорошим вершковим сиром.

Підготуємо:

  • 70 г цукрової пудри;
  • 100 мл жирних вершків;
  • 500 г вершкового сиру.

Починаємо збивати холодні вершки з цукровою пудрою. Швидкість спочатку на міксері поставте невелику, щоб не розбризкати, а по мірі загущення можна збільшити. Так як є ймовірність розшарування, слід стежити за масою і як тільки з’являться піки, викласти сир. Однорідність покаже готовність крем-чизай для вирівнювання торта. Перед нанесенням його слід остудити.

Заварний крем під глазур

Дивіться також:  Яблучний штрудель з листкового тіста – смачні рецепти

Існує декілька видів приготування. Наведений нижче варіант більше підходить за консистенцією, якщо фінальне прикраса вибрано у вигляді глазурі.

Купуємо:

  • 0,5 л молока;
  • 4 жовтка;
  • 1 ст. л. крохмалю;
  • 3 ст. л. борошна;
  • 7 ст. л. цукрового піску;
  • трохи солі;
  • 100 г вершкового масла.

У глибокій каструлі невеликого діаметра починаємо розтирати жовтки з цукром. Далі слід додати картопляний крохмаль разом з борошном. Невеликими порціями вливаємо молоко. Розмішувати краще віночком, щоб уникнути грудочок.

Ставимо на водяну баню і доводячи до кипіння, поступово помішуючи, доводимо до загустіння. Знімаємо з плити, відставляємо на час, поки температура не знизиться до кімнатної. Тільки тоді опускаємо сюди масло і збиваємо масу міксером.

Щоб приховати жовтий колір, можна додати трохи розчинної кави, какао або харчового барвника.

Рецепт приготування по-швейцарськи

Приготуйте:

  • 90 г цукру;
  • 3 білка;
  • 250 г вершкового масла;
  • 1 ч. л. коньяку.

Дуже акуратно, щоб не потрапила навіть крапля жовтки відділяємо в чисту суху посуд білки. Засипаємо цукром і ставимо на водяну баню. Помішуючи, чекаємо, поки цукор повністю розчиниться і починаємо збивати протягом 10 хвилин міксером, щоб маса почала тримати форму.

Знижуємо швидкість і маленькими шматочками, додаємо м’яке масло. Консистенція буде постійно змінюватися: спочатку трохи разжижится, потім з’являться крупинки і в кінці стане глянсовою, чого ми й домагалися. Влити коньяк, трохи перемішати, охолодити і можна починати збирати торт.

Готуємо по-італійськи

Цей крем використовують не тільки для вирівнювання тортів, але й подають як окремого десерту.

Нам знадобиться:

  • 7 г желатину;
  • 3 білка;
  • 250 р цукрового піску;
  • 500 мл вершків;
  • крапельку ваніліну.

Насамперед замочуємо желатин в склянці.

Ставимо в чашці варити сироп з цукру, додавши 80 мл води. Поки вона закипає, почнемо збивати білки міксером.

Дивіться також:  Профітролі – 7 рецептів приготування з різними кремами!

Як тільки вони будуть готові, не припиняючи роботу міксером тоненькою цівкою вливаємо сироп, а потім і желатин (якщо він не розчинився повністю, то добийтеся цього за допомогою водяної лазні).

Як тільки маса стане теплою, пружною та щільною, меренга готова.

Окремо починаємо збивати жирні вершки, додамо ванілін. Пишність буде означати, що пора додати меренгу. Швидко вмішуємо і все готово.

Крем-пломбір для вирівнювання торта

Прекрасний смак морозива доповнити аромат випічки.

Викладаємо на стіл наступні продукти:

  • 100 г цукру;
  • 350 мл жирної сметани;
  • 3 ст. л. борошна;
  • 70 г вершкового масла;
  • яйце;
  • ½ Ч. л. ваніліну.

Всі інгредієнти, крім масла розмішуємо в емальованому посуді і переміщаємо на сотейник з киплячою водою, створюючи водяну баню.

Не перестаючи заважати віночком, чекаємо заварювання (загустіння). Поки маса буде остигати взобьем міксером масло кімнатної температури. Не вимикаючи апарат, частинами додаємо заварную масу, довівши до однорідності.

Для стабілізації відправляємо в холодне місце. Крем пломбір можна доповнити згущеним молоком.