Крем – суп з брокколі – 6 рецептів, як приготувати

Крем-суп з брокколі – ідеальне блюдо для розвантажувального дня. Він дуже легкий, ніжний, приємний на смак. Його можна подавати як самостійне блюдо і як гарнір до м’яса.

Крем-суп з брокколі класичне виконання

Нам знадобиться:

  • вода кип’ячена – 1 л;
  • чотири морквини;
  • молоко нежирне – 400 мл;
  • пучок свіжої петрушки;
  • брокколі – 0,5 кг;
  • часточка часнику;
  • холодна вода – 50 мл;
  • борошно біла – 70 гр;
  • сіль за смаком;
  • одна цибулина;
  • перець, мелений за смаком;
  • шматочок масла – 30 гр.

Як приготувати страву:

  • Очищаєте від шкірки цибулину і дрібно рубайте.
  • Теж виконайте з морквою.
  • З часникового зубчики зніміть піну і продавіть його через прес.
  • Промийте капусту брокколі, відріжте ніжки і розберіть на суцвіття.
  • Розімніть в сковороді шматочку вершкового масла. Зверху покришіть моркву, часник і цибулю.
  • Масу тушкувати 5 хвилин, помішуючи лопаткою.
  • У каструлі доводимо воду до кипіння, викладаємо у вируючу рідина брокколі і тушковані овочі. Готувати 20 хвилин. Капуста повинна стати м’якою.
  • Отриману масу завантажуємо в блендер, перемелюємо, доливаємо молоко.
  • В окрему чашку налийте дуже холодну воду і розведіть в ній борошно.
  • Суп з молоком знову ставимо на газ, чекаємо, поки він закипить. Тоді і додаємо борошняну суміш.
  • Варимо, поки суп не перетвориться в пюре. Насипте в нього сіль, перець, перемішайте.
  • Блюдо готове. Приємного апетиту!

Загрузка...

Рецепт найніжнішого страви з вершками

Список продуктів:

  • сіль морська за смаком;
  • цибуля – 1 шт.;
  • вершки 20 % — 0,1 л;
  • п’ять зубчиків часнику;
  • брокколі – 1 кг;
  • щіпка меленого перцю;
  • бульйон – 1 л;
  • олія оливкова – 20 мл

Як готується крем суп з брокколі з вершками:

  • Вибрати каструлю з товстим дном.
  • У неї ми наливаємо необхідну кількість масла, де пасеруємо подрібнену цибулю до золотистого кольору.
  • Промиту капусту брокколі довільно порізати і додати до цибулі.
  • Додати сипучі інгредієнти, прибрати вогонь на мінімум.
  • Тушкуємо овочі 10 хвилин під кришкою.
  • Заздалегідь зваримо бульйон із курячого м’яса або із спеціальних кубиків. Заливаємо його в каструлю з брокколі.
  • Як тільки суміш закипить, перелити її в чашу блендера і подрібнюємо на повній потужності кухонного приладу.
  • Вийшло пюре поставимо закипати на газ.
  • У цей час на сковороді подогреем вершки і, коли вони стануть гарячими, вливаємо в суп.
  • Подаємо страву з сухарями або сиром.
Спробуйте також:  Розсольник в мультиварці - 5 рецептів з перловкою, рисом

Крем-суп з брокколі та цвітної капусти

Склад рецепта:

  • картопля – 1 шт.;
  • сіль за смаком;
  • вершки – 200 мл;
  • бульйон – 1500 мл;
  • морква – 2 шт.;
  • чорний перець – 1 щіпка;
  • брокколі – 0,5 кг;
  • цибулина – 1 шт.;
  • капуста цвітна – 0,5 кг;
  • свіжа петрушка.

Готуємо покроково:

  • Спочатку треба зварити бульйон з курячим м’ясом. Пізніше м’ясо прибираємо, і залишається тільки бульйон.
  • Висипаємо в каструлю шматочки моркви, дрібно порізану цибулю, суцвіття капусти і броколі, насипати перець і сіль. Варимо 20 хвилин.
  • З’єднати в чаші блендера отриманий суп і вершки. Суміш перемолоти.
  • Вийшло пюре прогріти на плиті. Коли воно стане густим, розливайте його по тарілочках, а зверху покришіть подрібнену петрушку. Приємного апетиту!

Варіант для мультиварки

Супчик готується швидко, і виходить яскравим і смачним.

Вам знадобиться:

  • лаврушка – 1 аркуш;
  • брокколі – 400 гр;
  • сіль за смаком;
  • дві стрілки зеленої цибулі;
  • масло рослинне – 35 гр;
  • шпинат – 1 пучок;
  • вода – 0,7 л;
  • цибулина;
  • один бульба картоплі;
  • перець чорний за смаком.

Покрокова інструкція:

  • Цибулину позбавити від лушпиння і нарізати кільцями.
  • Тушити їх у чашу мультиварки з додаванням масла. Включається програма – «Випічка». Час – 10 хвилин.
  • Очищений бульба картоплі порізати на кубики і смажити з цибулею 2 хвилини.
  • Перебрати брокколі і вибрати найкращі суцвіття.
  • Стебло капусти не викидаємо. Його дрібно шаткуємо й перекладаємо овочі в каструлю.
  • Заливаємо бульйоном і варимо 30 хвилин в режимі «Суп».
  • Коли шматочки картоплі стануть м’якими, викладаємо суцвіття брокколі.
  • Готуємо ще 5 хвилин, додаємо сипучі продукти, кришимо шпинат.
  • Готовий суп у блендері перетворюємо на пюре. На це нам знадобиться кілька хвилин.
  • Подаємо до столу з сиром або шматочками м’яса.
Спробуйте також:  Борщ з квашеною капустою - рецепт як варити смачно і з родзинкою

З куркою

Основні інгредієнти рецепту:

  • три картоплі;
  • м’ясо курки – 350 гр;
  • вершки – 180 мл;
  • цибуля – 1 шт.;
  • жменя грінок;
  • дві моркви;
  • тертий сир.

Як приготувати суп з брокколі з куркою:

  • Промите філе курки завантажте в каструлю, залийте водою кількістю 1,5 літра. Готуйте 35 хвилин.
  • Подрібніть на тертці моркву і цибулину, перекладіть їх у сковороду і пасеруйте в оливковій олії 10 хвилин. Додайте сипучі інгредієнти.
  • Коли курка звариться, перекладіть її на тарілку, а в бульйон додайте брокколі, піджарку і порізану картоплю.
  • Варіть 15 хвилин. Не забудьте насипати сіль з перцем.
  • Порубаєте курку на шматочки, а бульйон з овочами вилийте в ємність для блендера. Подрібніть до кремоподібної консистенції.
  • Перекладіть суміш назад в каструлю, налийте вершки і тушкуйте 6 хвилин.
  • Страва готова. Насолоджуйтесь його чудовим ніжним смаком.

З додаванням сиру

Найсмачніше блюдо виходить з додаванням сиру. Дуже м’яке і ніжне. Обов’язково спробуйте.

Компоненти рецепту:

  • молоко – 0,5 л;
  • цибулини – 0,2 кг;
  • борошно – 50 гр;
  • сир плавлений – 220 гр;
  • брокколі – 400 гр;
  • перець чорний – 3 г;
  • олія – за смаком;
  • бульйон – 0,6 л;
  • дві часточки часнику.

Спосіб приготування:

  • Нагрійте в каструлі з товстим дном оливкову або соняшникову олію.
  • Обсмажте на ньому подрібнену цибулю і часник протягом 3 хвилин.
  • Налийте бульйон, насипте шматочки капусти брокколі. Дочекайтеся, поки вміст каструлі закипить, а потім варіть ще 10 хвилин.
  • В окрему миску насипте борошно, залийте її молоком. Суміш додайте в майбутній крем-суп і готуйте ще 5 хвилин. До цього часу маса повинна загуснути.
  • Покладіть в каструлю розплавлений сир, перемішайте.
  • Половина всієї кількості супу йде в блендер і подрібнюється.
  • Вийшло пюре поверніть в каструлю.
  • Страву можна подавати до столу зі свіжою зеленню. Приємного апетиту!
Спробуйте також:  Гречана каша на молоці - 5 рецептів самої смачної

Загрузка...