Крем-суп з шампіньйонів – 10 смачних рецептів приготування

Ніжний крем-суп з шампіньйонів – перше оригінальне блюдо, яке ніколи не набридає. Воно стане гідним «гостем» навіть для святкового столу. Сьогодні відомо багато цікавих варіантів такого частування.

Крем-суп з шампіньйонів — класичний рецепт

Інгредієнти: пів-літра овочевого бульйону, половина склянки жирної сметани, щіпка меленого перцю, півкіло свіжих печериць, сіль, 2 цибулини, 2 ст. ложки пшеничного борошна, 40 г вершкового масла.

  • Цибулю з грибочками довільно подрібнюються і обсмажуються на будь-якому жирі до готовності. Суміш перчится і солиться.
  • Далі продукти перекладаються в чашу блендера, заливаються 1/3 частиною бульйону і подрібнюються.
  • У сотейнику на вершковому маслі пару хвилин обсмажується борошно. Сюди ж виливається залишився бульйон і викладається вміст блендера. Після закипання супчик вариться 7-8 хвилин.
  • Сметану можна влити в готову страву або ж розкладати її безпосередньо по порціях.

Прикрашається грибний крем-суп з шампіньйонів подрібненою зеленню.

З додаванням вершків

Інгредієнти: півкіло грибів, головка цибулі, півсклянки фільтрованої води або курячого бульйону, 1 ст. ложка пшеничного борошна, 60 г вершкового масла, повний стакан нежирних вершків, сіль, прованські трави.

  • Цибулина і свіжі шампіньйони дрібно нарізати. Форма шматочків неважлива, адже згодом вони все одно будуть подрібнюватися блендером.
  • На будь-якому жирі гриби з цибулею добре обсмажуються. З сковорідки в результаті повинна повністю випаруватися вся рідина.
  • Отримана маса подрібнюється в блендері до однорідного пюре.
  • На вершковому маслі сотейники до золотавості обсмажується борошно. Сюди ж вливається половина води або бульйону. Після перемішування страва готується на невеликому нагріванні 10-12 хвилин.
  • Майбутній супчик за смаком солиться, приправляється спеціями. Відмінно підійде до нього суміш перчиком і мускатний горіх.
  • Залишилося вилити вершки і добре прогріти рідина.

Подається з часниковими тостами або сухариками.

Крем-суп з печериць з плавленим сиром

Інгредієнти: 70 мл нежирних вершків, 2 плавлених сирка, 3 картоплини, півкіло грибів, 40 г вершкового масла, морквина, сіль, дрібку мускатного горіха, цибулина.

Дивіться також:  Грибний суп – 12 смачних рецептів приготування

  • Картопля чиститься, ріжеться брусками і відправляється варитися. Коли вона буде готова, з каструлі береться половина склянки бульйону. Інша рідина зливається, а картопля перетворюється на пюре.
  • Гриби чистяться і ріжуться тонкими пластинками. Вони обсмажуються на вершковому маслі до готовності в сотейнику.
  • Окремо в блендері подрібнюються овочі, що залишилися. Маса перекладається до грибів. Вона приправляється спеціями і сіллю. Ще через 2-3 хвилини в сотейник можна викладати шматочки плавленого сиру і виливати залишений бульйон.
  • Готуються компоненти до повного розчинення сирка. Далі до них надсилаються вершки і картоплю.

Ще через 10-12 хвилин крем-суп з печериць з плавленим сиром повністю готовий.

Рецепт приготування, як в «Шоколадниці»

Інгредієнти: півкіло грибів, 2 дрібні цибулини, 620 мл курячого бульйону, 60 г вершкового масла, 2 ст. ложки борошна, повний стакан вершків середньої жирності, сіль, суміш перців. Далі детально описується процес приготування крем-суп з шампіньйонів як в «Шоколадниці».

  • Гриби з цибулею дрібно ріжуться і обсмажуються до м’якості. Далі вони перекладаються в чашу блендера і заливаються склянкою бульйону.
  • На вершковому маслі в сотейнику обсмажується борошно. У готовому вигляді вона повинна стати золотистою.
  • У сотейник вливається залишився бульйон і суміш з блендера. Масу потрібно довести до кипіння. Сюди додається сіль, перець, улюблені приправи. На мінімальному вогні майбутній супчик тримається 7-8 хвилин.
  • Залишилося влити вершки, довести частування до кипіння і зняти з вогню.

Подається страва з хрусткими житніми грінками.

Варіант для мультиварки

Інгредієнти: 3 картоплини, половина склянки жирних вершків, 2-3 зубки часнику, велика морквина, 340 г шампіньйонів, 1 ст. фільтрованої води, сіль, спеції, пучок зелені.

  • Дрібно рубається свіжа зелень, пропускається через прес часник. Ці інгредієнти відразу відправляються в чашу «розумної каструлі».
  • Картопля і цибуля ріжеться невеликими кубиками, гриби – тонкими слайсами. Морква дрібно треться. Продукти відправляються до зелені і часнику.
  • Зверху виливається вода, додається сіль і спеції.
  • У програмі «Варка на пару» майбутній супчик буде готуватися близько півгодини.
  • Далі страва має настоятися 15-17 хвилин в закритому обладнанні. Тільки після цього його можна пюрировать блендером і вливати вершки.
Дивіться також:  Грибний суп-пюре – 8 рецептів приготування

Прикрашається рубаним зеленим луком.

З вершками і картоплею

Інгредієнти: півкіло грибів, 4 картопляні бульби, півлітра вершків середньої жирності, сіль, мелений чорний перчик.

  • Спочатку в сотейнику на будь-якому маслі обсмажують кубики цибулі. Потім сюди ж відправляються дрібні шматочки грибів.
  • Картопля окремо відварюється. Від води, в якій вона варилася, відливається склянку.
  • Суміш з сотейника разом з картоплею перетворюється на пюре. В нього додають бульйон, вершки, а також всі інші інгредієнти, що залишилися.

Страва кип’ятиться ще 5-6 хвилин і розливається по тарілках.

З мускатним горіхом і вершками

Інгредієнти: 230 г печериць, 2 ч. ложки вершкового масла, невелика цибулина, свіжий часник, повний стакан яловичого бульйону, 1,5 ч. ложки крохмалю, щіпка мускатного горіха, половина склянки жирний вершків, сіль.

  • Гриби ріжуться пластинками. Довільно подрібнюється цибулю і часник. Бажаної кількості останнього потрібно визначати, враховуючи смаки всіх домашніх.
  • У сковороді з розпеченим маслом підготовлені інгредієнти смажать до рум’яного кольору. Сюди ж висипається крохмаль, виливається бульйон. Суміш повинна покипіти пару хвилин при частому помішуванні.
  • Залишається влити вершки, посолити, додати мускатний горіх.
  • Суміш перебивається блендером, ще раз доводять до кипіння і розливається порційно.

Подається супчик з печеними печерицями і часниковими грінками.

З цвітною капустою

Інгредієнти: півкіло свіжих печериць, 70 г вершкового масла, половина середньо головки цвітної капусти, 1 шт. цибулі-порею, 380 мл дуже жирний вершків, 60 г твердого сиру, сіль, пахучі трави.

  • Світла частина цибулі ріжеться кільцями і смажиться на вершковому маслі 6-7 хвилин. Овоч має розм’якнути. Сюди ж відправляються шматочки печериць. Разом продукти тушкують 8-9 хвилин.
  • Головка капусти розбирається на суцвіття і відварюється в солоній воді. Овоч з’єднується з компонентами з першого кроку в сотейнику. Зверху виливаються підсолені і присмачені ароматними травами вершки.
  • Вариться ще 12-14 хвилин, після чого пюрируется блендером.
Дивіться також:  Солянка з грибами – 8 рецептів приготування супу і солянки з капустою на зиму

Останнім у гарячий суп додається тертий сир. За бажанням його можна замінити плавленими сирками.

Королівський крем-суп з шампіньйонів

Інгредієнти: 260 г королівських печериць, велика картоплина, цибулина, 2 ст. ложки сметани, 30 г вершкового масла, 1 літр фільтрованої води, сіль, будь-які спеції за смаком.

  • Лук ріжеться досить крупно, після чого обсмажується на вершковому маслі. Використання такого жиру дозволить приготувати суп з насиченим вершковим смаком.
  • Картопля ріжеться кубиками і відварюється у заявленій кількості підсоленої рідини. У каструлю до неї відправляється обсмажену цибулю разом із олією сковорідки. Інгредієнти подрібнюються блендером.
  • Окремо відварюють гриби і також перетворюються в кремоподібну масу. Вони перекладаються до іншим складовим.
  • Супчик при необхідності досаливается, присмачується обраними приправами і відправляється на вогонь на 8-9 хвилин.
  • Наполягати на вимкненій плиті частування буде ще 12-15 хвилин.

Подається порційно в гарячому вигляді зі свіжою зеленню.

Кулінарний шедевр з беконом

Інгредієнти: 620 г свіжих грибів, ріпчаста цибулина, 1,5 ст. жирних вершків, 2 часникового зубчики, морквина, 4 смужки бекону, 80 г вершкового масла, 1 ст. ложка пшеничного борошна, суміш перців, будь-які інші приправи.

  • На одній сковорідці обсмажуються подрібнені гриби (тільки капелюшки), цибуля та морква. В іншій ємності – смужки бекону.
  • Коли з першої ємності випарується зайва рідина, в неї додається обсмажені на вершковому маслі борошно.
  • Ніжки грибів відправляються варитися у літрі води з сіллю і приправами.
  • У готовий бульйон додається вміст першої сковороди. Через 6-7 хвилин варіння сюди ж виливаються вершки. Маса перебивається блендером і доводиться до кипіння.

Суп розливають по тарілках і прикрашається смаженим беконом.