Крем з вареного згущеного молока – 6 рецептів приготування

Всі знайомі з вареним згущеним молоком як з улюбленим ласощами дитинства, але не багато хто знає, що з неї можна приготувати безліч різноманітних кремів для просочення і прикраси будь-яких кондитерських виробів і десертів. Така згущене молоко настільки податлива і універсальна, що за допомогою того або іншого інгредієнта можна надати їй зовсім новий і неповторний смак.

Класичний крем з вареного згущеного молока

Один з найбільш простих і смачних способів приготування крему з вареного згущеного молока не потребує особливої підготовки в плані обробки компонентів. Але, незважаючи на це, він залишається в перших рядах серед найбільш затребуваних рецептів просочення пирога або торта. Терпка солодкість згущеного молока і ненав’язлива кислинка сухофруктів дарують кулінарного виробу неповторні смакові відтінки. Для приготування такого крему знадобиться:

  • 300г. вареного згущеного молока;
  • 100г. звичайного молока;
  • 50г. волоських горіхів (можна будь-які інші горіхи);
  • 50г. чорносливу;
  • 50г. кураги.

Спосіб приготування дуже простий:

  • Добре змішати звичайне і згущене молоко.
  • Подрібнити горіхи.
  • Дрібно нарізати сухофрукти.
  • Все перемішати.

Прекрасним поєднанням буде використання такого крему з медовими коржами. Цікавою варіацією також послужить промазування їм торта «Наполеон».