Крем заварний на молоці – 7 рецептів для різних тортів

Найбільш популярним видом крему можна вважати заварний крем на молоці. З них готуються профітролі, листкові булочки і трубочки, еклери і найрізноманітніші торти. Популярний також з-за своєї простоти приготування.

Класичний заварний крем на молоці

Класичний заварний крем надзвичайно популярний у домогосподарок.

Щоб його приготувати не знадобиться велика кількість інгредієнтів:

  • молоко – 500 мл
  • жовтки – 4 шт
  • борошно – 50 гр
  • цукор – 200 гр
  • ванілін – 1 гр

Поетапне приготування:

  • Для початку потрібно збити міксером або блендером яєчні жовтки з борошном, цукром і ваніліном. Можна і виделкою, але в цьому випадку складніше домогтися потрібної консистенції.
  • В цей час молоко кип’ятиться і змішується з сумішшю, приготовленою до цього.
  • Все це вариться до готовності. За підсумком повинна вийти густа маса, що нагадує домашню сметану або майонез. Чим довше вариться – тим густіше буде.
  • Щоб позбутися від грудочок, можна пропустити крем через сито або марлю.
  • Готовий крем наноситься на поверхню торта або додається до інших видів випічки.

Як обійтися без яєць?

Сам по собі цей рецепт простий у приготуванні.

Щоб приготувати крем на молоці без яєць знадобиться невелике кількість продуктів:

  • молоко – пів літра
  • цукор – 1 ст. л
  • вершкове масло – 100-150 гр
  • борошно – 3-4 ст. л
  • ванілін – за смаком

Приготувати його ще простіше, впорається навіть починаюча господиня:

  • Вершкове масло розм’якшується в мікрохвильовці або на паровій бані.
  • Більша частина молока змішується з цукром і відправляється на повільний вогонь.
  • В останньому молоці розмішуємо борошно до такої міри, щоб не залишилося грудочок. Робити це краще віночком або міксером.
  • Поки не почало кипіти молоко, вливається маса з борошном. А після вариться і помішується до утворення густої маси.
  • Масло збивається практично до стану, що нагадує хмару, після чого відправляється в крем разом з ваніліном.
  • Отримана маса знову збивається міксером, відправляється остигати, а після цього використовується за призначенням.
Дивіться також:  Йогурт в мультиварці – 4 рецепта приготування в домашніх умовах

Заварний крем на молоці для наполеона

Рецепт заварного крему для наполеона на молоці знає практично кожна господиня. Цей торт полюбився багатьом з перших днів його існування.

  • Інгредієнти практично такі ж, як і в класичному рецепті, за жовтки – 3 шт
  • молоко – 500 мл
  • крохмаль – 25-30 гр
  • вершкове масло – 60 гр
  • цукор – 160-200 гр
  • ванілін – за смаком

Процес приготування буде складатися з:

  • Молоко розлучається з ваніліном і відправляється на повільний вогонь.
  • Жовтки збовтуються з цукровим піском.
  • Якщо крем виходить надмірної густоти, додається ще трохи молока.
  • В молоко висипається крохмаль і ретельно збивається.
  • Збиті жовтки повільно вливаються в кип’ячене молоко. При цьому суміш постійно помішується.
  • При цьому крем помішується весь час до моменту, коли стане густим.
  • Заварний крем залишають остигати, а після накривається плівкою і поміщають в прохолодне місце.
  • Охолоджена консистенція вбивається близько 5-8 хвилин.
  • Після цього вливається розтоплене заздалегідь вершкове масло. Воно повинно бути однією температури з кремом.
  • Готовий крем наноситься на виріб або зберігається в холодильнику не довше 2 діб.

Для медовика

Для медівника, заварний крем складається з наступних елементів:

  • молоко – 500 мл
  • борошно – 4 ст. л
  • ванілін – за смаком
  • цукор – 100 гр
  • яйця – 2 шт
  • масло вершкове – 120-150 гр

Принцип приготування:

  • Яйця збиваються до однорідної консистенції.
  • У глибокій ємності змішуються борошно, цукор і збиті яйця.
  • Туди ж всипається ванілін, а після потроху вливається молоко. Все це збивається міксером, щоб уникнути утворення грудочок.
  • Все це ставиться на повільний вогонь і постійно помішується до стану густоти.
  • Якщо консистенція виходить надмірно густий, то можна додати ще трохи молока.
  • В самому кінці вливається розтоплене вершкове масло. Як тільки крем загустей – знімається з вогню.
  • Після охолодження можна використовувати за призначенням.
Дивіться також:  Маринований імбир: 5 рецептів в домашніх умовах

Для бісквіта

Набір інгредієнтів крему для бісквіта простий:

  • молоко – 500 мл
  • борошно – 3-5 ст. л
  • яйця – 2 шт
  • цукор – 200 гр
  • ванілін – за смаком
  • вершкове масло – 150 гр
  • можна додати згущене молоко

Принцип приготування:

  • Для початку змішуються воєдино всі сипучі інгредієнти: борошно, цукор, ванілін.
  • Яйця збиваються до стану пінки і відправляються туди ж.
  • В цей час молоко підігрівається на повільному вогні, а масло топиться на паровій бані.
  • Сипучі інгредієнти повільно всипати в молоко і ретельно перемішуються.
  • За деякий час до кінця вливається топлене вершкове масло.
  • Коли крем придбає густе стан – можна буде знімати і використовувати за призначенням.

Ніжний шоколадний крем на молоці

Багато людей обожнюють шоколадні торти, тому був придуманий шоколадний заварний крем.

Для нього знадобиться:

  • молоко – 500 мл
  • цукор – 200 гр
  • яйця – 2-3 шт
  • шоколад або какао – 100 гр
  • борошно – 100 гр

Етапи приготування:

  • У миску необхідно розбити яйця, влити половину молока, борошно і ретельно все перемішати.
  • Залишки молока переливаються в каструлю і відправляються на повільний вогонь. До нього додається цукор, шоколад і все доводиться до кипіння.
  • Туди ж відправляються інгредієнти першого етапу і добре перемішується.
  • Вариться суміш до однорідної форми, що нагадує густу сметану.
  • Заварний крем охолоджується і використовується за призначенням.

Ванільна прошарок для будь-якого торта

Склад, необхідний для приготування ванільного крему:

  • молоко – 200 мл
  • яйця – 3 шт
  • цукор – 50 гр
  • крохмаль – 20 гр
  • вершкове масло – 25 гр
  • ванілін – за смаком

Простий спосіб приготування:

  • Молоко наливають у сотейник або інший залізна посудина і відправляється на вогонь.Туди засипається ванілін, а суміш залишають на плиті до закипання. Головне, щоб не утворилася піна.
  • Яйця збиваються з цукром і крохмалем до однорідної маси.
  • Гаряче молоко відправляється в суміш, приготовану на другому етапі. Якщо молоко встигло охолонути, слід його підігріти.
  • Після цього маса знову вирушає на повільний вогонь і вариться до утворення густої маси схожою на домашню сметану.
  • Заварний крем остуджується і тільки після цього використовується в потрібних цілях.
  • Для смаку можна додати збите вершкове масло.
Дивіться також:  Булочка бріош (brioche) – 7 рецептів дуже смачних і ніжних французьких булочок