Крижана риба – 8 рецептів приготування

Крижана риба відноситься до делікатесів завдяки багатому вмісту корисних елементів і насиченим смаковими якостями. При правильному виконанні різноманітних рецептів всі перераховані вище якості легко можна зберегти.

Як посмажити крижану рибу на сковороді

Крижана, вона ж безкровна, риба володіє ніжним м’ясом із солодкуватим присмаком, яке в смаженому вигляді буде чудово поєднуватися з помідорами і зеленню.

Для приготування знадобиться:

  • 4 тушки;
  • стопка оливкової олії;
  • цедра лимона;
  • трохи борошна;
  • сіль і спеції.

Спосіб приготування полягає у виконанні нескладних кроків:

  • Розморожена природним чином риба очищається і потрошится.
  • Тушки натираються сіллю, спеціями, тертої лимонної цедрою і збризкують ⅓ частиною оливкової олії.
  • Після того, як риба трохи промаринується протягом 10 хвилин, тушки обвалюються в борошні.
  • Обсмажується риба близько 10 хвилин на сковороді з рештою розпеченим маслом.

Рецепт запікання в духовці

Крижана риба в духовці – чудове низькокалорійне блюдо, відмінний смак якого підкреслять пряні трави.

Для виконання рецепта достатньо придбати такі продукти:

  • риба – 1 кг;
  • лимон – 2 шт.;
  • оливкова олія – 50 мл;
  • кмин, шафран, розмарин і сіль – за смаком.

Процес приготування полягає у виконанні наступних дій:

  • Тушки розморожуються і добре очищаються.
  • З лимонів вичавлюється сік, яким натирається риба.
  • Також тушки обсипаються пряними травами, сіллю і відправляються в холодильну камеру.
  • Через 15 хвилин риба укладається у форму для запікання, взбрызгивается маслом і встановлюється в духову шафу, де випікається при 180°с близько 30 хвилин.

Крижана риба у фользі

Використання сметани при запіканні у фользі надає крижаний рибці пікантності. Для приготування 5-6 тушок також використовуються 100 г сметани, трохи оливкової олії, спеції і сіль.

Етапи підготовки:

  • В піалі змішуються спеції, сіль, сметана і оливкове масло.
  • Підготовлена риба обмазується сметанним соусом і викладається на висланий фольгою деко.
  • З фольги створюється щільний конверт, який відправляється в розігріту до 180°C духовку на 30 хвилин.
  • За 5 хвилин до завершення випікання конверт розгортається, щоб утворилася рум’яна кірочка.
Дивіться також:  Торт з кабачків – 8 рецептів

Готуємо для дитячого раціону

Оскільки в цьому сорті риби практично немає кісток, замість того міститься безліч мінералів і вітамін, варто звернути на неї увагу при складанні дитячого меню.

Щоб приготувати крижану рибу в кількості 1 кг, необхідні:

  • морква – 3 шт.;
  • спаржа – 10 пагонів;
  • сіль і оливкова олія – за смаком.

Спосіб створення страви для дітей:

  • Основний продукт ретельно очищається, промивається і висушується, після чого відправляється в киплячу, підсолену воду на 7 хвилин.
  • Морква нарізати кубиками, спаржа – невеликими шматочками.
  • Овочі злегка обсмажують на маслі.
  • Риба і смажені овочі викладаються на одну тарілку

Як варити юшку в домашніх умовах

Рецепт швидкого, смачного і корисного страви, для виконання якого слід підготувати:

  • 2 тушки риби;
  • 1 морква;
  • 1 цибулину;
  • 4 бульби картоплі;
  • ½ Лимона;
  • щіпку цукру;
  • за смаком кулінара трохи зелені і солі.

В процесі:

  • Розморожена і очищена риба ріжеться шматками, які відправляються в каструлю з підсоленою водою, де варяться до готовності близько 15 хвилин.
  • Рибка виймають, а бульйон проціджують.
  • У бульйон відправляються нашатковану цибулю, терту моркву, кубики картоплі, сіль, цукор і трохи зелені.
  • Коли овочі зваряться, в суп викладається риба.
  • Перше блюдо готове.

Заливне з крижаної риби

Ця риба практично не має запаху і чудово підходить для заливного.

Щоб насолодитися смаком ніжного м’яса, будуть потрібні:

  • ½ Кг риби;
  • 50 г цибулі;
  • 100 г моркви;
  • 200 г горошку;
  • пучок кропу;
  • 2 яйця;
  • пакетик желатину;
  • сіль.

При підготовці:

  • З риби готується філе.
  • У каструлю поміщаються шматочки філе, кубики моркви і цибулі, перев’язаний ниткою пучок зелені.
  • Продукти заливаються 1,5 л води.
  • Вариться до готовності.
  • Бульйон проціджують і солиться, а філе розминається руками.
  • Желатин замочується в 100 мл холодної води, яка поступово розбавляється гарячим бульйоном.
  • На дно форми викласти філе, пластинки відварених яєць і горошок.
  • Інгредієнти заливаються бульйоном, після чого форма забирається в холодильну камеру до застигання холодцю.
Дивіться також:  Котлети з курячого фаршу – 10 рецептів смачних і соковитих котлет

Варіант приготування котлет

З унікального делікатесу виходять ароматні та ніжні котлети.

Достатньо підготувати:

  • 50 г сметани;
  • 2 моркви;
  • 2 цибулини;
  • 1 яйце;
  • 1 кг риби;
  • зелень, сіль і сухарі для панірування.

Готуються вироби наступним чином:

  • З риби видаляється хребет і готується філе, яке пропускається через м’ясорубку.
  • Цибулю і моркву нарізати кубиками, обсмажують і відправляються до риби.
  • Фарш ще раз пропускають через м’ясорубку, після чого змішується з яйцем, сіллю, зеленню і сметаною.
  • З маси формуються коржі, які обвалюються в хлібній крихті і обсмажують з двох сторін.

Крижана риба в мультиварці

Завдяки мультиварці процес приготування апетитного страви з 700 р риби стане ще простіше.

Додатково необхідні:

  • 2 цибулини;
  • 200 мл вершків;
  • шматочок сиру;
  • ½ Стопки рослинного масла;
  • сіль і спеції.

Спосіб приготування:

  • Очищена риба нарізати порційними шматками.
  • Кубики цибулі викладаються в чашу мультиварки і страхуються в режимі «Смаження».
  • Після придбання овочем прозорості, зверху на нього викладаються рибні шматки, які солятся і приправляється.
  • З вершків і тертого сиру готується соус, яким заливають вміст мультиварки.
  • Готується страва 25 хвилин в режимі «Гасіння».

Таким чином, якщо в супермаркеті на очі попадеться крижана риба, не варто проходити повз. Настільки цінне м’ясо при правильному приготуванні порадує кулінара і його домочадців ніжністю, поживністю і прекрасним смаком.