Крильця в медовому соусі – 8 смачних рецептів, як приготувати на сковороді в духовці і в мультиварці

На вечерю, обід, до святкового столу або на пікніку, крильця в медовому соусі – блюдо, яке завжди актуально. Їх можна приготувати різними способами, але завжди вийде смачно і недорого.

Крильця в медовому соусі в духовці

Найбільш простий спосіб отримати цікаву закуску – запекти крила в духовці.

В такому вигляді вони ідеально поєднуються з овочами та рисом.

Необхідні продукти:

  • дві ложки меду;
  • кілограм курячих крилець;
  • два зубчики часнику;
  • спеції для курки.

Процес приготування:

  • Крильця промиваємо, ділимо на три частини по суглобам. Останню частину можна викинути, оскільки там зовсім немає м’яса.
  • У великій ємності змішуємо вказану кількість меду з тиском часником і спеціями для курки. За бажанням можна покласти і будь-які інші приправи.
  • В цей маринад покласти шматочки крил і залишаємо на пару годин, щоб вони просочилися.
  • Викладаємо заготовки у форму або на деко, заливаємо соусом, що залишився і тримаємо в розігрітій до 200 градусів духовці до утворення рум’яної скоринки.

Загрузка...

Простий спосіб смаження на сковороді

Якщо хочете, щоб крильця були більш хрусткими, то вам підійде рецепт приготування на сковороді.

До того ж він займає менше часу, ніж варіант в духовці.

Необхідні продукти:

  • ложка рослинної олії;
  • два зубчики часнику;
  • три ложки томатної пасти;
  • кілограм крил;
  • дві ложки меду;
  • половина лимона;
  • спеції на свій смак.

Процес приготування:

  • Крила промиваємо, розрізаємо по суглобам і даємо їм обсохнути.
  • Поміщаємо заготовки на сковороду з невеликою кількістю рослинної олії і обсмажуємо з двох боків до утворення рум’яності.
  • У миску кладемо томатну пасту, мед, роздавлений часник, трохи лимонного соку і все це приправляємо спеціями.
  • Покриваємо крила цим соусом і тушкуємо близько 10 хвилин на середньому вогні.
Спробуйте також:  Баклажани з м'ясом: 7 рецептів простих і апетитних

Рецепт в мультиварці

Необхідні продукти:

  • ложка кетчупу;
  • спеції за смаком;
  • дві ложки меду;
  • три ложки рослинного масла;
  • кілограм крилець.

Процес приготування:

  • Прилад включаємо в режим «Випічка» і встановлюємо час на 40 хвилин.
  • Крила промиваємо, розрізаємо, сушимо і поміщаємо в каструлю, попередньо покривши чашу невеликою кількістю рослинного масла.
  • Смажимо з двох сторін, трохи посоливши до моменту закінчення програми.
  • Перемикаємо мультиварку в режим «Плов», з’єднуємо зазначені в списку інгредієнти, заливаємо цим соусом м’ясо і готуємо до звукового сигналу.

Курячі крильця в медово-соєвому соусі

Курячі крильця в медово-соєвому соусі стануть відмінною закускою до пива, яка не потребує особливих зусиль у процесі приготування і неодмінно порадує всіх їдців своїм смаком.

Необхідні продукти:

 

 

  • кілограм крил;
  • п’ять ложок соєвого соусу;
  • дві ложки меду;
  • часточка лимона;
  • ложка кетчупу;
  • дві ложки рослинної олії;
  • два зубчики часнику;
  • спеції на свій смак.

Процес приготування:

  • Курячі крила ретельно промиваємо, нарізаємо на частини і даємо їм висохнути.
  • У великій мисці змішуємо всі складові для маринаду: соєвий соус, мед, сік лимона, кетчуп, рослинна олія, спеції і роздавлений часник.
  • Туди ж кладемо крила і прибираємо їх в холодильник хоча б на 30 хвилин, але краще на пару годин.
  • Викладаємо замариновавшиеся заготовки у форму, поливаємо їх соусом і готуємо при 180 градусах до рум’яності або обсмажуємо з двох сторін на сковороді.

 

З додаванням гірчиці

Крила в медово-гірчичному соусі виходять особливо смачними. Такий варіант навіть називаються класичним.

Необхідні продукти:

  • два зубчики часнику;
  • спеції за смаком;
  • кілограм крилець;
  • 100 грам меду;
  • 50 мілілітрів лимонного соку;
  • ложка гірчиці.

Процес приготування:

  • В будь-яку ємність помістіть всі зазначені інгредієнти зі списку, крім курки. Перемішайте і приправте спеціями.
  • Крила промийте, розріжте по суглобам на три частини. Просушіть шматочки і помістіть в підготовлений соус.
  • Приберіть все в холодильник на кілька годин. Потім перекладіть заготовки у форму, покрийте соусом і готуйте в духовці при 200 градусах до рум’яної скоринки.
Спробуйте також:  Чахохбілі з курки в мультиварці — 5 рецептів

 

Готуємо по-східному

Необхідні продукти:

  • три зубчики часнику;
  • дві ложки меду;
  • спеції за смаком;
  • щіпка перцю чилі;
  • 0,2 літра соєвого соусу;
  • кілограм крил;
  • ложка томатної пасти.

Процес приготування:

  • Крила добре промиваємо, розрізаємо і сушимо.
  • З’єднуємо інгредієнти для соусу часник тиснемо. Можна приправити складу сіллю і чорним перцем, якщо хочете більш пікантний смак.
  • Покрийте соусом курку і дайте їй постояти кілька годин. Потім обсмажуйте крила на решітці в духовці або на грилі, або ж просто на сковороді.

Крильця в томатно-медовому соусі

Необхідні продукти:

  • дві великі ложки томатної пасти;
  • близько кілограма курячих крил;
  • ложка меду;
  • спеції та сушені трави на свій смак.

Процес приготування:

  • В будь-яку ємність великого розміру покладіть вказану кількість томатної пасти, мед і спеції (наприклад, сіль, чорний мелений перець, хмелі-сунелі та імбир). Добре підійдуть і спеціальні приправи для курки.
  • Крила ретельно промийте, розріжте на три частини по суглобам. Останню тонку частину можна викинути – в ній немає м’яса.
  • Дайте крил обсохнути. Прискорити процес можна за допомогою серветок або паперових рушників.
  • Покладіть курку в томатно-медовий соус, рівномірно розподіліть його і приберіть крила в холодильник на три години.
  • Через це час перекладіть їх на деко і випікайте в прогрітій до 180 градусів духовці до рум’яного кольору.

Рецепт для любителів гостренького

Необхідні продукти:

  • половинка лимона;
  • кілограм крил;
  • мелений чилі – щіпка;
  • дві ложки меду;
  • ложка гірчиці зернистої;
  • ч. л. Табаско або іншого гострого соусу;
  • дві ложки рослинної олії.

Процес приготування:

  • Крила промиваємо, нарізаємо або залишаємо так як є.
  • Всі інгредієнти зі списку змішуємо в мисці. Перець гострий соус кладемо на свій смак, дивлячись, наскільки гостре блюдо ви хочете отримати.
  • Поміщаємо крила в соус і даємо постояти пару годин для просочення. Потім викладаємо їх у форму або на деко і запікаємо до рум’яності при 200 градусах. За бажанням, їх можна не запікати, а обсмажити на сковороді.
Спробуйте також:  Качина грудка - 8 рецептів приготування

Крильця в медовому соусі – ідеальний варіант швидкої та бюджетної закуски на будь-який випадок! Знайдіть свій коронний рецепт і у вас завжди на столі буде і смачну вечерю, і чудова закуска, і повноцінний обід.

Загрузка...