Кривава Мері коктейль – 4 рецепта приготування в домашніх умовах.

На сьогоднішній день у багатьох російських барах людина може зустріти коктейль легенду «Кривава Мері». Він вважається одним з найвідоміших і є простим в приготуванні. Збільшення популярності посприяв вийшов трилер з точно такою ж назвою.

Кривава Мері – коктейлю історія появи

Легендарний коктейль «Кривава Мері» з’явився у французькій столиці в барі, який носив назву «Нью-Йоркський Бар Гаррі». Сталося це подія ще на початку XX століття, а якщо конкретніше, то в 1921 році. Творцем цього напою вважали Фернандо Петио (прізвисько Піт), хоча сам він віддавав пальму першості невідомому Джорджу Эсселу. І все ж заслугою Піта вважають те, що саме він першим почав додавати в коктейль різні соуси і прянощі. Саме вони і «зробили» «Криваву Мері».

Необхідно не забувати про це, адже сьогодні більшість людей думає, що сам коктейль, крім змішаних томатів та горілки, нічого собою не представляє.

«Ворчестер» — це був перший доданий Пітом в напій соус. Навіть через деякий час після переїзду до Нью-Йорка він намагався додати в коктейль щось нове, удосконалити його. Піт не обійшов стороною і гострий соус «Табаско».

На самому початку в коктейль додавали тільки цитрусові шматочки. І все на цьому. Гілочка селери, наявність якої сьогодні вважається традиційним, з’явилася в коктейлі через помилку одного бармена в готелі «Амбасадор», що знаходиться в Чикаго. Він просто забув покласти в напій спеціальну паличку для перемішування. Але жінка, що зробила у нього замовлення, анітрохи не розгубилася і стала перемішувати напій гілочкою селери.

Назву «Кривава» коктейль отримав виключно з-за свого кольору, а «Мері» — на честь Мері Пікфорд, відомої на той момент голлівудської актриси. Мері однією з перших брала участь у дегустації нового коктейлю.