Квашена капуста в розсолі – 7 рецептів приготування на зиму

Капуста багата вмістом вітамінів та інших поживних речовин, які необхідні для повноцінного функціонування організму. Існує безліч страв з використанням цього овоча, однак квашена капуста в розсолі заслуговує особливої уваги, представляючи собою заготівлю з неперевершеним смаком і збереженням найбільшої кількості корисних елементів.

Класична квашена капуста в розсолі на зиму

Для виконання класичного рецепту квашеної капусти, який споконвіку існував у російських сім’ях, знадобляться три основних інгредієнта:

  • капуста – 2 кг;
  • морква – 300 г;
  • сіль і цукор – по 40 р.

Спосіб приготування дуже простий і полягає в наступному:

  • Береться 3-х літрова банка, в яку шарами утрамбовували нашаткована капуста і терта морква з додаванням спецій за бажанням.
  • Вміст ємності заливають розсолом, приготовленим з вказаної кількості солі і цукру на 1,5 л води.
  • Банку, заповнена доверху розсолом, накривається марлею і поміщається в глибоку посуд, щоб рідина при бродінні не розтікалася по столу. Капуста в процесі заготівлі систематично проколюють виделкою, щоб у банку не скупчувалися гази.
  • Після двох діб перебування при кімнатній температурі ємність з капустою переміщається в холодильну камеру або в підвал.