Квашена капуста з медом – 8 рецептів швидкого приготування дуже смачної квашеної капусти на зиму

Правильно приготовлена квашена капуста з медом не виходить солодкою. Натуральна добавка лише робить смак закуски більш яскравим, цікавим. Підійде для квашення капусти і бджолиний, і квітковий мед.

Квашена капуста з медом — стандартний рецепт

Склад продуктів:

  • 1 кілограм білокачанної капусти;
  • 1 велика морква;
  • 1 щіпка насіння кмину;
  • 1 л води;
  • 2 десертні ложки бджолиного меду;
  • 2 – 2,5 десертні ложки кухонної солі.

Кроки:

  • Капусту і очищену моркву порізати тонкою соломкою.
  • Змішати овочі. Всипати до них кмин.
  • Повторно перемішати. В процесі намагатися активно не розминати продукти, щоб овочі залишилися хрусткими.
  • Утрамбувати цибулю і моркву в скляні банки.
  • Воду довести до кипіння. Розчинити в ній сіль і рідкий мед.
  • Залити овочі рідким розсолом.
  • Покрити горло банки марлею.
  • Залишити капусту в теплі на 3 доби. Пару раз в день проколювати гущу до самого дна в декількох місцях. Видаляти піну з поверхні розсолу.
  • Перемістити банки в прохолоду.

Через тиждень квашена капуста з медом на зиму буде повністю готова.

Зимова заготівля швидкого приготування

Склад продуктів:

  • 1 кг тонко нашаткованої капусти;
  • 1 ст. л. крупної солі;
  • 3 моркви;
  • 1 ст. л. бджолиного меду;
  • 1 ст. питної води.

Кроки:

  • Закип’ятити воду. Розчинити в ньому мед і залишити остигати.
  • Крупно потерти моркву. Змішати її з шаткованою капустою.
  • Перекласти овочі в каструлю. Залити охолодженим маринадом.
  • Покрити їх чистою марлею і придавити великою банкою з водою.
  • Тримати в теплому місці 2 – 3 дні періодично протикаючи ножем.

Капуста швидкого приготування відмінно підходить для вінегрету та інших салатів.

З додаванням яблук

Склад продуктів:

  • 5 кг білокачанної капусти;
  • по півкіло яблук, кураги і моркви;
  • 2 – 3 лаврових листочка;
  • 1 ст. л. насіння коріандру;
  • 100 мл виноградного оцту;
  • 15 г солі;
  • 100 г меду.
Дивіться також:  Баклажанна ікра – 8 найсмачніших рецептів на зиму

Кроки:

  • Капусту крупно порубати.
  • Очищену моркву нарізати кружечками. Яблука – часточками.
  • Курагу промити, розрізати кожну навпіл, залити крутим окропом і залишити до повного охолодження.
  • Покласти підготовлені компоненти в чисту скляну банку шарами.
  • В оцті розчинити сіль і мед. Додати розкришений лист лавра і коріандр. Закип’ятити.
  • Залити маринадом вміст манки.
  • Придавити продукти вантажем.

Залишити закуску з медом і яблуками на 3 доби при кімнатній температурі. Потім перемістити в холод. Ще через 4 дні

Гостра квашена капуста з медом

Склад продуктів:

  • капустяний качан приблизно на 3 кг;
  • півкіло солодкого червоного перцю;
  • 1 середній стручок чилі;
  • 1 л кип’яченої води;
  • сіль;
  • 5 повних десертних ложок липового меду.

Кроки:

  • Подрібнити за допомогою середньої терки капусту. Солодкий перець порізати тонкими полуколечками.
  • Утрамбувати овочі в чисту банку.
  • Додати до них цілий стручок чилі.
  • У воді розчинити мед і сіль за смаком. Залити їй овочі.

Закуска буде готова вже через добу. Далі зберігати її краще на холоді.

Хрустка закуска за три дні

Склад продуктів:

  • середній качан капусти;
  • 2 – 3 шт. моркви;
  • 1,5 десертні ложки меду;
  • 2 десертні ложки солі;
  • 2 десертні ложки цукру-піску;
  • холодна кип’ячена вода.

Кроки:

  • Тонко пошинкувати капусту. Моркву порізати соломкою. Змішати їх руками.
  • Покласти овочі в банку. Залити холодною водою по плечики ємності.
  • Зверху висипати, не перемішуючи, що залишилися сухі компоненти. Викласти мед.
  • Банку поставити у велику миску.
  • На наступний ранок проколоти її паличкою для суші.
  • По мірі підняття соку, повторювати процедуру проколювання.

Наполягати закуску при кімнатній температурі 72 години.

Готуємо в медовому маринаді з сіллю

Склад продуктів:

  • 1 середній капустяний качан;
  • 2 десертні ложки справжнього бджолиного меду;
  • 1,5 л фільтрованої води;
  • 1 – 2 соковиті морквини;
  • 4 десертні ложки крупної солі.
Дивіться також:  Борщова заправка на зиму – 8 дуже смачних рецептів

Кроки:

  • Моркву крупно потерти або порізати соломкою. Капусту тонко нашаткувати будь-яким зручним способом.
  • Перемішати овочі чистими руками в широкій ємності. Розкласти суміш по стерилізованим банкам.
  • З решти компонентів приготувати розсіл з медом і сіллю, довівши його до кипіння. Залити гарячою рідиною овочі в банках.

Добу маринувати закуску при кімнатній температурі. Потім прибрати в холод. Тримати в прохолоді ще 4 доби, регулярно проколюючи вміст банок дерев’яною паличкою до самого дна.

Як приготувати з оцтом

Склад продуктів:

  • 2 невеликих качана капусти;
  • 12 – 14 шт. пряної гвоздики й запашного перцю;
  • 1 морква;
  • 3 десертні ложки меду;
  • 4 аркуша лаврушки;
  • 3 десертні ложки столового оцту;
  • 1,5 десертні ложки кухонної солі;
  • 2/3 скл. води.

Кроки:

  • У теплій воді розчинити мед і сіль. Додати лаврушку, гвоздику, перець. Влити оцет.
  • Моркву дрібно потерти.
  • Капусту нашаткувати довільно.
  • Перемішати овочі і розім’яти, щоб вони дали сік.
  • Розкласти капусту з морквою по банкам і залити оцтовим маринадом.

Спочатку залишити закуску на добу в теплі. Потім прибрати ще на добу в холод.

Готуємо на зиму з прянощами

Склад продуктів:

  • 1 вилок соковитою капусти (2 – 2,2 кг);
  • 3 десертні ложки квіткового меду;
  • 1,5 десертні ложки кам’яної солі;
  • 1 л води;
  • ½ Десертної ложки насіння кропу;
  • 250 г моркви;
  • 1 ч. л. насіння кмину й анісу.

Кроки:

  • Промити вилок. Зрізати з капусти верхні листочки. Подрібнити за допомогою спеціальної шинкування. Всипати її в таз.
  • Туди ж відправити крупно терту моркву. Перемішати овочі чистими руками, злегка приминаючи їх, щоб почав виділятися сік.
  • Додати всі прянощі. Ще раз перемішати продукти.
  • Змішати воду, мед і сіль. Розчинити в рідині всі додані інгредієнти.
  • Утрамбувати овочі в чисту трилітрову банку. Залишити вгорі трохи місця. Поставити банку в таз, щоб який виливається в процесі квашення розсіл не забруднив все навколо.
  • Залити овочі розсолом з медом. Залишити в теплі на 3 доби. На наступний день проткнути капусту виделкою.
Дивіться також:  Маринована капуста – 10 рецептів швидкого приготування на зиму

Залишити закуску в такому вигляді, щодня знімаючи пробу.