Квасолевий суп – 6 рецептів з червоної квасолі

Суп з червоної квасолі не тільки дуже смачне, але ще і корисну страву. Воно дозволить і дітям, і дорослим поповнити в своєму організмі запас вітамінів і корисних мікроелементів (у ньому зібрана половина таблиці Менделєєва). При цьому дуже просто готується квасолевий суп. Рецепт з червоної квасолі є особливо популярним серед сучасних господинь.

Суп обов’язково повинен бути присутнім у раціоні вегетаріанців, а також тих людей, які дотримуються релігійні пости. Адже квасоля є повноцінним джерелом білка. Для супу можна використовувати не тільки сухий продукт, але також консервований.

Квасолевий суп з червоної квасолі — класичний рецепт

У класичному рецепті завжди використовується суха квасоля

Консервований продукт для такого варіанту не підійде. Сьогодні суху квасолю легко вдасться купити в будь-якому супермаркеті. Необхідно близько 350 грам. Крім того, потрібно взяти: по 1 шт. моркви і цибулі, 120 р. томатного соусу, пару картоплин, сіль, спеції.

  • Першим ділом потрібно замочити квасолю у холодній воді. Робити це потрібно заздалегідь. Краще залишити продукти на ніч, щоб з ранку приступити до готування.
  • Полежавшую у воді квасолю потрібно залити 2,5 л. води і відправити на плиту. Після закипання вогонь слід зменшити до мінімального каструлю і залишити на 2,5 години.
  • Картоплю і цибулю нарізати дрібними кубиками, моркву – натирається на дрібній тертці. Картоплю приблизно через 2 години додається в каструлю. Інші овочі попередньо обсмажують на соняшниковій олії з додаванням томатного соусу.
  • Залишилося посолити суп, засипати в нього вибрані приправи і вимкнути вогонь. Після цього страву буде настоюватися ще не менше 30-40 хвилин.
  • Суп подається до столу з зеленню і сметаною. Можна доповнити його і житніми грінками з часником.

    Рецепт приготування супу з м’ясом

     

    Щоб зробити страву більш наваристим і ароматним, варто додати в нього м’ясо.

    Червона квасоля відмінно поєднується як зі свининою, так і з яловичиною.

    До речі, для обговорюваного супу чудово підходять свинячі або яловичі реберця. Їх можна використовувати замість шийки або будь-якої іншої обраної частини тушки. Готується квасолевий суп з м’ясом, у глиняних горщиках. Нехай вони будуть обсягом не більше 500 мл

    Крім м’ясної складової (600 р.), для супу потрібно взяти: 250 г сухої квасолі, 1 л. м’ясного бульйону, 90 р. томатної пасти або кетчупу без добавок, 1 баклажан, 5 картоплин, по 1 шт. цибулі і моркви, хмелі-сунелі, базилік, гранульований часник і сіль.

  • М’ясо нарізати великими шматочками або ж реберця розділяються один від одного.
  • Всі овочі нарізаються будь-яким зручним способом. Баклажан і моркву краще подрібнювати великими кубиками, а часник – тонкими пластинками.
  • Квасоля замочується на 60 хвилин в теплій воді, а потім відварюється в невеликій каструлі до напівготовності.
  • М’ясний бульйон солиться, а, крім того, до нього додається томатна паста всі перераховані приправи.
  • Всі інгредієнти порційно розкладаються по горщикам. В останню чергу – заливаються бульйоном.
  • Залишилося поставити горщики у розігріту духовку (приблизно до 160 градусів). Готуватися вони будуть не менше 1,5 години.
  • Такий незвичайний спосіб варіння супу дозволить зробити його смак максимально насиченим. Традиційний квасолевий суп на Русі завжди готувався у пічці. Описаний варіант з горщиками і духовою шафою дозволить максимально наблизитися до початкового варіанту.

    До речі, готову томатну пасту може відмінно замінити на саморобний пюре зі свіжих помідорів.

    Суп з консервованою квасолею на курячому бульйоні

    Курячий суп також можна доповнити червоною квасолею. Правда, у такому випадку знадобиться використовувати консервований продукт (1 банку). А, крім того, наступні інгредієнти: 1 шт. курячої грудки і курячого філе, пара картоплин, 1 яйце, зелена цибуля, сіль, лавровий лист та інші спеції.

  • Філе і грудка поміщаються в холодну воду з лавровим листком і доводяться до кипіння. Тільки після цього з поверхні рідини знімається піна, і майбутній суп солиться. Бульйон повинен готуватися близько 30-40 хвилин.
  • В цей час яйце вариться круто і подрібнюється будь-яким способом, квасоля віджимається від рідини, картоплю нарізають дрібними кубиками. Зелень найзручніше шаткувати за допомогою кухонних ножиць.
  • Коли куряче м’ясо буде повністю готове, потрібно відокремити кістки від грудки, а всю м’якоть нарізати на шматочки.
  • Залишилося додати в бульйон інші інгредієнти і варити суп ще 15-20 хвилин. Коли картопля стане м’яким, можна знімати каструлю з вогню.
  • Такий супчик виходить дуже легким і смачним. Він точно сподобається навіть самим маленьким членам сім’ї.

    Червоний квасолевий суп з копченостями в мультиварці

     

    Цей варіант супу з квасолею можна назвати «чоловічим». Копченості роблять його смак дуже оригінальним і пікантним, а, крім того, додають страві ситності. Ніщо так не вгамує голод і не зігріє в дощовий осінній день, як суп з червоної квасолі з копченим м’ясом. Крім свинячих реберець (250 р.), потрібно взяти і інші інгредієнти: 250 г червоної квасолі, замоченою на ніч, 4 картоплини, по 1 шт. моркви і цибулі, суміш перців, лавровий лист, сіль.

  • Першим ділом в чашу мультиварки відправляється нарізану кубиками цибулю і подрібнений за допомогою великої терки моркву. Вони готуються в режимі «Смаження» на оливковій або рослинному маслі 7-10 хвилин.
  • До овочів відправляються копчені реберця. Їх не потрібно попередньо обсмажують або готувати якимось іншим чином.
  • У чашу пристрою додається попередньо замоченная квасоля (без рідини), нарізану кубиками картоплю, лавровий лист, сіль, приправа і, звичайно, вода.
  • У режимі «Суп» страва готуватиметься 1 годину.
  • Смачніше всього подавати частування до столу з жирною сметаною, змішаної з невеликою кількістю часнику. Можна доповнити його грінками з бородінського хліба або вірменським лавашем.

    Загрузка...

    З фрикадельками

    Це найпростіше перше блюдо готується з консервованої червоної квасолі і апетитних м’ясних кульок, зроблених із суміші свинячого і яловичого фаршу. Якщо зробити фрикадельки заздалегідь і заморозити їх, то розібратися з обідом вдасться лише за півгодини. Для такого супу необхідно взяти: 250 г фаршу, 1 банку квасолі, 1 яйце, 3 картоплини, по 1 шт. моркви і цибулі, пару зубчиків часнику, приправи і сіль.

  • Картоплю нарізають дрібними кубиками і відправляється варитися на середній вогонь у трилітрової каструлі.
  • Фрикадельки готуються з фаршу, змішаного з 1 яйцем, сіллю і будь-якими обраними приправами. Найкраще робити їх мініатюрними, щоб м’ясні кульки швидше проварилися зо. Готові фрикадельки також закидываются до картоплі.
  • З подрібненої моркви і цибулі на олії готується зажарка.
  • Залишилося додати смажені овочі і квасолю, віджату від рідини, до картоплі з фрикадельками. При необхідності суп досаливается і залишається на плиті ще на 12-15 хвилин.
  • До столу готове блюдо подається вогненно гарячим зі сметаною або майонезом. Дуже смачно також посипати його подрібненою зеленню.

    Швидкий рецепт супу з червоною квасолею

    Щоб приготувати червоний квасолевий суп максимально швидко, потрібно використовувати консервований продукт. Тільки він не вимагає попереднього тривалого замочування. Консервована квасоля і без того дуже м’яка. Крім 1 банки зазначеного інгредієнта знадобиться взяти: 250 г копченої ковбаси, пару столових ложок томатної пасти, 3-4 картоплини, по 1 шт. моркви і цибулі, приправи, сіль.

  • У каструлю з киплячою водою відправляється нарізані кубиками картоплю і копчена ковбаса.
  • З цибулі і моркви на соняшниковій олії готується зажарка. Щоб ще більше прискорити процес приготування супу, можна придбати готовий варіант. Сьогодні багато виробників пропонують покупцям швидку овочеву зажарку, яка просто додається в блюдо при варінні.
  • До решти інгредієнтів додається віджата від зайвої рідини квасоля, сіль і вибрані спеції.
  • Як тільки картопля стане м’яким, суп можна знімати з вогню і подавати до столу.
  • Для такої страви замість ковбаси можна використовувати копчену курку або будь-які інші готові м’ясні складові.

    Загрузка...