Кукурудзяна каша на молоці – 7 рецептів як варити

Останнім часом каша з кукурудзи стала набирати популярність в нашій країні. Це не дивно, адже вона завжди виходить не тільки поживною і смачною, але також корисною. Пропонуємо кілька вдалих рецептів кукурудзяної каші на молоці.

Класична молочна кукурудзяна каша

Класичний рецепт включає в себе мінімум доступних інгредієнтів. В результаті страва виходить ще бюджетним. Воно готується з: 2/3 ст. кукурудзяної крупи, 4 ст. молока, чайної ложки солі, 65 г якісного вершкового масла, 3 великих ложок цукрового піску.

  • Молоко солиться, подслащивается і в невеликій каструльці відправляється на плиту.
  • Як тільки рідина закипить, в неї можна всипати крупу.
  • При інтенсивному помішуванні страва готується 20-25 хвилин. Нагрівання плити повинен бути слабким.

За пару хвилин до готовності в кашу відправляється масло.

Як зварити в мультиварці?

В «розумній каструлі» також варто варити кукурудзяну кашу на молоці. У такому випадку вона виходить більш ситної і ніжною. З продуктів береться: щіпка солі, велика ложка цукру-піску, 1 мультиварочный склянку крупи і в 2 рази більше молока, щіпка солі, великий шматочок вершкового масла.

  • Кукурудзяна крупа разом з скибочками фермерського масла викладається в ємність пристрою.
  • Спочатку продукт повинен 12-14 хвилин потомитися в програмі «Випічка».
  • Далі в чашу відправляється молоко. Компоненти солятся і підсолоджують.
  • Готується страва 35 хвилин у програмі «Гречка».

У частування, розкладеного по тарілках, додати порцію вершкового масла.

З додаванням сухофруктів

Такий варіант каші з кукурудзяної крупи особливо припаде до смаку самим маленьким членам сім’ї. Адже він виходить ласим. З сухофруктів можна брати будь-які: інжир, фініки, родзинки, курагу, чорнослив (по щіпці). Також із продуктів використовується: 1 ст. крупи, сіль на кінчику ложки, 35-45 г якісного вершкового масла, 2,5 ст. чистої негазованої води, велика ложка цукру-піску.

Дивіться також:  Як приготувати хумус – 7 рецептів в домашніх умовах

  • Якщо крупа по консистенції крупніше манки, то її потрібно ретельно неодноразово промити під холодною проточною водою.
  • Для варіння частування використовується посуд з антипригарним покриттям. Поверх кукурудзяної крупи висипається дрібна сіль, цукор, виливається вода.
  • Коли рідина закипить, можна зменшувати нагрівання до самого мінімального і закладати в неї вибрані сухофрукти без кісточок, нарізані дрібними шматочками.
  • Вариться під кришкою ще 12-14 хвилин.
  • Дати настоятися близько півгодини.

Якщо блюдо виявилося густим, а крупа ще сирувата, можна тушкувати страву до готовності на водяній бані, додавши порцію кип’яченої води.

Каша з кукурудзяної крупи на молоці з гарбузом

Для посилення аромату такого яскравого частування можна використовувати ванільний цукор. Гарбуз можна використовувати як свіжу, так і заморожену (220-240 м). Деякі господині натирають її і зберігають в морозилці, застосовуючи при необхідності. Крім неї, потрібно підготувати: 1 ст. кукурудзяної крупи, в 2,5 рази більше рідини (молока або молока з водою), 4-5 десертних ложок цукру-піску, великий шматочок вершкового масла. Як смачно і правильно зварити кукурудзяну кашу на молоці, розповідається далі.

  • Крупа промивається холодною водою в декілька заходів, поки рідина не стане повністю прозорою.
  • Гарбуз позбавляється від внутрішніх волокон, насіння і шкірки. Далі сонячний овоч ріжеться мініатюрними кубиками.
  • В зручну каструлю складається гарбуз, зверху відправляється цукор, крупа і не холодне молоко (або його суміш з водою).
  • Вариться до м’якості і повного всмоктування рідини на маленькому вогні.

Подається каша з натуральним бджолиним медом.

Рецепт приготування для дітей

Важливо відзначити, що в обговорюваній каші не містить глютен. Тому їй можна годувати навіть дітей з алергією на білок. Готується з: 90 мл молока, 180 мл води, 3 великі ложки крупи, шматочок вершкового масла.

Дивіться також:  Минтай в духовці — 11 рецептів запікання

  • Якщо дитина віком до 1 року, то потрібно перемолоти крупу в борошно.
  • Далі продукт заливається водою і готується 25 хвилин на слабкому вогні.
  • Майже готова каша остуджується і злегка збивається блендером.
  • У масу додається молоко, і вона повертається на вогонь ще на 6-7 хвилин.
  • Залишилося настояти і нагодувати дитину.

Куштувати кашу можуть малюки старше 8 місяців.

Каша з сиром

Жодна інша крупа так гармонійно не поєднується з сиром і зеленню. Ці добавки ідеально доповнюють смак кукурудзяної молочної каші. Крім будь-якого твердого сиру (110 г) і пучка кропу, будуть використовуватися наступні інгредієнти: 3 склянки жирного коров’ячого молока, 1,5 ст. крупи, великий шматочок якісного вершкового масла, сіль. Найзручніше для приготування використовувати мультиварку.

  • Крупа неодноразово промивається водою до прозорості рідини.
  • У невеликій каструльці до кипіння доводиться молоко.
  • В чашу «розумної каструлі» висипається кукурудзяна крупа. Продукт потрібно посолити за смаком.
  • Зверху виливається молоко.
  • У відповідній програмі каша з кукурудзяної крупи готується 55-65 хвилин.

Ще гарячим частування щедро посипається тертим сиром і присмачується вершковим маслом.

Смачне і ситне блюдо з м’ясом

Для частування краще змішати молоко і воду в однакових пропорціях. Всього рідини повинно вийти 3 склянки. Знадобиться: солодкий болгарський перець, гілочка свіжого базиліка, 1 ст. крупи, гілочка розмарину, сіль, 2 цибулини, морква, 470 г м’якоті свинини, 2-3 щіпки прованських трав.

  • На розігрітій олії до рум’яного кольору обсмажуються шматочки свинини. Далі м’ясо перекладається в чавунний казан або товстостінну каструлю.
  • У маслі обсмажують всі подрібнені овочі до м’якості. У суміш відправляється сіль, розмарин і базилік (без попередньої нарізки), прованські трави.
  • Овочева обсмажування перекладається до м’яса.
  • Інгредієнти заливаються водою і після закипання нудяться на повільному вогні до повної готовності м’яса.
  • Залишилося всипати промиту крупу і продовжувати ловлення ще 20-25 хвилин, поки вся рідина не вбереться в кукурудзу.
Дивіться також:  Суфле з яловичини – 6 покрокових рецептів дієтичних

Подається страва з асорті з маринованих овочів.