Кукурудзяна каша в мультиварці – 6 рецептів

Кукурудзяна каша – унікальне і дуже смачне блюдо. Існує маса різноманітних рецептів її приготування: просто на молоці, з сухофруктами, м’ясом, сиром. Кукурудзяна каша в мультиварці особливо хороша.

Зварити її буде зовсім нескладно, якщо скористаєтеся одним з наших рецептів і дізнаєтеся кілька хитрощів її приготування:

  • каша буде смачніше, якщо зберігати крупу в сухому і не дуже теплому приміщенні;
  • не слід замочувати крупу, досить просто промити її перед варінням;
  • якщо ви любите рідку кашу, то крупу і воду слід взяти в пропорції один до п’яти, а для густої консистенції співвідношення має бути один до трьох;
  • готову кукурудзяну кашу, якщо вона вийшла дуже густий, можна змішати перед подачею з кефіром;
  • для приготування рекомендується взяти каструльку з товстими стінками;
  • обов’язково помішуйте кашу в процесі приготування.

Молочна кукурудзяна каша в мультиварці. Кращий рецепт для дітей

Значна частина господинь все частіше віддає перевагу приготуванню їжі з допомогою мультиварки. Скористайтеся нашим рецептом.

  • молоко коров’яче – 3 склянки;
  • вода питна – 3 склянки;
  • крупа кукурудзяна – 1 стакан;
  • цукровий пісок – приблизно 3-4 столових ложки;
  • рафінована олія – 1 столова ложка;
  • вершкове масло – для подачі, за смаком.

Рецепт приготування каші дуже простий.

  • Крупу промиваємо під холодною проточною водою (зазвичай вона буває досить чиста, зверніть увагу на її якість при покупці).
  • Відправляємо в ємність мультиварки молоко і воду.
  • Додаємо цукор та крупу.
  • Вливаємо в чашу трохи рослинного масла.
  • Вибираємо режим «Каша», виставляємо час приготування 35-40 хвилин, закриваємо кришку.
  • Можна зайнятися іншими справами, а кукурудзяна каша в мультиварці звариться практично без вашої участі. Буде добре, якщо в середині процесу приготування ви заглянете в чашу і трохи завадите її, додавши, при необхідності, молоко.
  • Дивіться також:  Сиров’ялена ковбаса в домашніх умовах – 6 рецептів

    Молочна кукурудзяна каша сподобається не тільки дітям, але і дорослим. Вона хороша для подачі на сніданок і вечерю.

    На воді

    Цей рецепт цілком заслуговує вашої уваги, оскільки він простий у виконанні і приготовлена таким способом каша добре поєднується з нежирним м’ясом птиці, сирним соусом, горіхами і сухофруктами.

    • крупа — 200 г;
    • вода питна, очищена — 700-1300 мл;
    • сіль за смаком;
    • вершкове масло (для подачі)

    Дії:

  • Для початку слід промити крупу, воду налити в каструлю і довести її до кипіння.
  • Крупу висипаємо при постійному помішуванні в киплячу підсолену воду.
  • Максимально зменшуємо вогонь і варимо приблизно 40 хвилин, періодично помішуючи.
  • З додаванням сухофруктів

    Сухофрукти додадуть цікавий смак каші на воді або молоці. Рекомендується взяти родзинки, чорнослив, курагу.

    Зварити кукурудзяну кашу можна двома способами.

  • Промиті сухофрукти додати вже після того, як розкладіть кашу по тарілках і змажете її маслом.
  • Інший варіант – розмістити сухофрукти в каструлю з кашею за 20 хвилин до закінчення готовності.
  • З гарбузом

    Кукурудзяна каша поєднується з гарбузом також добре, як і пшоняна. Це блюдо на сніданок оцінить вся сім’я.

    Для приготування візьмемо:

    • кукурудзяна крупа – 1 склянка;
    • молоко коров’яче – 750 мл;
    • гарбуз (подрібнена на тертці, або порізана шматочками) – 250-300 г;
    • сіль і цукор за смаком;
    • вершкове/топлене масло.

    Дії:

  • Готуємо крупу: промиваємо, обсмажуємо на сухій частою сковороді (без додавання олії). Обсмажування зробить смак цієї крупи більш яскравим.
  • Молоко наливаємо в каструльку з товстими стінками і доводимо до кипіння, після чого акуратно засипаємо туди крупу і даємо постояти 20-30 хвилин.
  • Очищену подрібнену гарбуз присипаємо цукром і, дочекавшись, коли вона дасть сік, варимо кілька хвилин.
  • Перекладаємо гарбуз в каструльку з крупою і готуємо на повільному вогні приблизно 30 хвилин.
  • Розкладаємо кашу по тарілочках, присмачую маслом.
  • Дивіться також:  Овочеве рагу з кабачками – 11 рецептів приготування

    Як зварити в мультиварці з м’ясом?

    Кукурудзяна каша чудово поєднується не тільки з фруктами, але і з фаршем, м’ясом. Спробуємо приготувати її в мультиварці.

    Для приготування знадобиться:

    • крупа кукурудзяна – 250 г;
    • вода питна – 750 мл;
    • свинина/ м’ясо птиці – 300-400 г;
    • цибулю і моркву – по одній штуці;
    • сіль, спеції, зелень – за смаком;
    • рослинна рафінована олія – 1 ст. л.

    Дії:

  • Готуємо все необхідне: крупу промиваємо, нарізаємо невеликими кубиками м’ясо, дрібно ріжемо цибулю і зелень, натираємо моркву.
  • На дно мультиварки наливаємо олію і з допомогою режиму «смаження» м’ясо обробляємо протягом десяти хвилин. Після того, як м’ясо буде підготовлено, додаємо до нього сіль і спеції.
  • Додаємо до м’яса подрібнені овочі і обсмажуємо разом з м’ясом приблизно 5 хвилин.
  • Далі кладемо в чашу чисту крупу разом з трьома склянками води.
  • Вибираємо режим «каша» і виставляємо час приготування 40 хвилин.
  • По закінченні приготування можна додати зелень і дати каші постояти ще 7-10 хвилин, не вимикаючи при цьому мультиварку.
  • Інший варіант: зелень поставити на стіл, щоб ваші домочадці могли покласти її собі в тарілку в потрібній кількості.
  • З додаванням сиру

    Ця каша незвичайно смачна, якщо додати в неї сир.

    Нам буде потрібно:

    • кукурудзяна крупа — 350 г;
    • питна вода – 1 літр;
    • сіль і зелень за смаком;
    • рослинна олія – 1 столова ложка;
    • сир твердих сортів (підійде будь-який, від пармезану до бринзи) – 100-150 р.

    Дії:

  • Промити крупу, натерти сир на тертці.
  • Налити в чашу мультиварки воду, відправити туди крупу, посолити.
  • Додати трохи рослинного масла (щоб не підгоріла каша).
  • На індикаторі виберіть режим «каша», час приготування – 40 хвилин.
  • Готову кашу розкласти по тарілках, додати вершкове масло, сир, зелень.
  • Дивіться також:  Крижана риба – 8 рецептів приготування

    Особливості приготування в мультиварці: Поларіс, Редмонд

  • В мультиварці Поларіс для приготування кукурудзяної каші слід вибирати режим «рис», час приготування – 40 хвилин. У моделях Редмонд вибирайте режим «каша».
  • Якщо для приготування каші з м’ясом в мультиварці Редмонд ви будете застосовувати режим обсмажування, то слід враховувати, що вибір на індикаторі часу приготування «5 хвилин», забезпечить обсмажування м’яса протягом двадцяти хвилин, тому стежити за приготуванням страви в цьому режимі слід обов’язково.