Кукурудзяний сироп: склад, застосування, чим можна замінити. 2 рецепта, як зробити кукурудзяний сироп своїми руками

Сьогодні кількість прихильників здорового способу життя зростає з кожним днем, як і популярність кукурудзяного сиропу. Ця корисна солодкість дозволяє готувати домашні десерти, які не шкодять фігурі і здоров’ю. Зробити розчин з кукурудзи можна своїми руками в домашніх умовах.

Хімічний склад і калорійність

Енергетична цінність продукту становить 286 ккал на 100 грам. У ньому міститься відразу 77,6 грамів вуглеводів. Ці показники можуть змінюватися залежно від способу приготування продукту та наявності в ньому додаткових добавок.

У складі такого сиропу можна виявити багато корисних речовин і вітамінів. Серед них, наприклад, залізо, фосфор, кальцій, холін, вітаміни групи В.

Застосування кукурудзяного сиропу в кулінарії

Сироп з кукурудзяного крохмалю особливо активно застосовується кулінарами. Він є загусником та підсолоджувачем. Найчастіше його додається саме в десерти.

Цікаво, що на відміну від бурякового цукру і бджолиного меду обговорюваний продукт не зацукрується протягом тривалого часу. У його складі за будь-яких умов відмінно зберігається волога. Це дозволяє ласощів на сиропі мати більш ніжну структуру і довго залишатися смачними, привабливими зовні. Крім того, продукт збільшує обсяг страви, робить його смак яскравіше.