Куряча гомілка в духовці – 9 смачних рецептів

Курка користується великою популярністю в нашій країні. Цей продукт відноситься до бюджетних і дає великі можливості для створення кулінарних шедеврів. Навіть звичайна куряча гомілка в духовці може виходити цікавою та оригінальною за смаковими якостями.

Куряча гомілка з хрусткою скоринкою в духовці

Щоб вийшло чудове блюдо з красивою хрусткою поверхнею, не потрібно витрачати багато часу і продуктів. Головне дотримуватися температурний режим і приготувати правильний маринад.

Інгредієнти:

  • гомілка куряча – 1100 м;
  • сушена зелень;
  • лимон – 1 шт.;
  • мед для яблук – 2 ст. ложки;
  • часник – 3 зубки;
  • вода – 70 мл;
  • мед – 3 ст. ложки;
  • сіль;
  • яблуко – 6 шт.

Приготування:

  • Після того як промили курячі частини, помістіть їх на паперовий рушник та підсушіть.
  • Віджати сік з лимона. Змішати з медом. Підсолити. Пропустити через прес часник і змішати з лимонним соком. Перемішати. Отриманим маринадом промазати курячі частини і вкрити плівкою. Прибрати в холодильник і залишити на три години.
  • Яблука розрізати. Зрізати кісточки. У воду налити мед. Перемішати. Викласти яблучні шматки на деко. Полити медової рідиною. Розкласти гомілку. Присипати сухими травами.
  • Відправити в духову піч. Режим 170 градусів. Коли продукт повністю буде готовий, перемкнути режим на 200 градусів і потримати 7 хвилин. Таким чином ви досягнете утворення на поверхні красивою, золотистої скоринки.

Готуємо з картоплею

Відмінний вечеря – курячі гомілки з картоплею. Таке блюдо легко приготувати після трудового дня: мінімум зусиль і максимум смаку.

Інгредієнти:

  • гомілка – 950 г;
  • майонез – 240 мл;
  • сіль;
  • чорний перець;
  • картопля – 1500 р.

Приготування:

  • Полити майонезом гомілку. Підсолити. Посипати перцем. Перемішати. Якщо є час, то залишити маринуватися. Якщо ні – відразу приступати до подальшого приготування.
  • Нарізати пластинами картоплю. Посолити. Перемішати. Викласти на деко. Тонкими смужками розмалювати поверхню майонезом. Зверху розкласти курку.
  • Відправити в духову піч. Запікати близько години. Режим 180 градусів. В останні 10 хвилин переключити на 200 градусів для того, щоб з’явилася хрустка скориночка.
Дивіться також:  Тушкована баранина – 8 рецептів приготування в мультиварці, в казані і в духовці

В рукаві

Дуже смачно приготувати курячі гомілки в рукаві. М’ясо виходить ідеально пропеченим, м’яким і ароматним.

Інгредієнти:

  • куряча гомілка – 750 г;
  • майонез – 120 мл;
  • часник – 5 зубків;
  • перець болгарський – 2 шт.;
  • сіль;
  • чорний перець;
  • гірчиця – 1 ч. ложка.

Приготування:

  • Натерти дрібно часникові зубки. Отримане пюре відправити в майонез. Додати гірчицю. Підсолити. Посипати перцем. Перемішати. Отриманою сумішшю натерти гомілку.
  • Помістити в рукав. Нарізати перець. Засипати в рукав. Краї закріпити. На поверхні зробити кілька надрізів для виходу пари.
  • Відправити в духову піч. Запікати годину. Режим 190 градусів.

Курячі гомілки з рисом в духовці

Якщо є бажання повечеряти чимось ситним та смачним, то ця варіація буде порятунком.

Інгредієнти:

  • каррі – 0,3 ч. ложки;
  • куряча гомілка – 900 г;
  • куркума – 0,3 ч. ложки;
  • цибуля – 1 шт.;
  • соняшникова олія – 2 ст. ложки;
  • морква – 3 шт.;
  • чорний перець;
  • рис – 1 склянка;
  • окріп – 2,5 гуртки;
  • сіль;
  • кмин – 0,1 ч. ложки.

Приготування:

  • Порізати подрібніше цибулину. Натерти моркву.
  • Гомілки посипати каррі. Додати куркуму. Підсолити. Поперчити. Розмішати.
  • Промити рисові зерна. Рекомендуємо використовувати довгозернистий сорт. Він зберігає в процесі приготування розсипчасту структуру.
  • У сковороду влити масло, і помістити овочі. Прожарити. Посипати перцем і підсолити. Перемішати.
  • В деко з високими краями викласти засмажку. Розрівняти. Висипати рисові зерна. Розрівняти. Залити окропом. Посипати перцем і підсолити.
  • Розкласти курку. Відправити в духову піч (180 градусів). Запікати півтори години. У процесі приготування слідкуйте за станом рису. Якщо вода швидко вбереться і продукт сухуватий, то додайте ще рідини.

Рецепт запікання у фользі

Універсальний варіант приготування – курка у фользі. Гомілка виходить ніжною і соковитою.

Дивіться також:  Яловичина з чорносливом — 10 рецептів приготування

Інгредієнти:

  • гомілка – 750 г;
  • сіль;
  • морква – 3 шт.;
  • майонез;
  • перець болгарський – 2 шт.;
  • баклажан – 1 шт.;
  • перець.

Приготування:

  • Натерти сіллю і перцем гомілки. Змастити майонезом.
  • Моркву нарізати великими шматками. Порізати перець. Подрібнити баклажан.
  • Викласти на фольгу моркву. Підсолити. Вкрити болгарським перцем. Викласти баклажани. Присипати чорним перцем. Розмістити гомілки. Загорнути краї фольги. Відправити запікатися в духову піч. Режим 180 градусів. Час – 50 хвилин.

В сметанному соусі

Ніжний сметанний соус здатний перетворити звичайні гомілки в неймовірно смачна страва, яке урізноманітнює раціон і послужить чудовим частуванням для гостей.

Інгредієнти:

  • гомілка куряча – 850 м;
  • вода – 150 мл;
  • сіль;
  • перець;
  • каррі;
  • сир – 230 г;
  • сметана – 600 мл

Приготування:

  • Підсолити сметану. Посипати перцем. Додати каррі. Натерти сир дрібно і відправити в сметану. Влити воду і перемішати.
  • Промиті гомілки підсолити і розтерти. Викласти у форму. Залити підготовленим соусом. Відправити запікатися. Режим духовий печі 180 градусів. Час – 45 хвилин.

Щоб гомілки з’явилася гарна хрустка скоринка, за 10 хвилин до кінця приготування збільште температурний режим духової шафи.

Куряча гомілка в тесті, запечена в духовці

Звичайне листкове тісто перетворить гомілку в оригінальне блюдо, яке оцінять гості.

Інгредієнти:

  • перець;
  • листкове тісто – 2 аркуша;
  • вершкове масло – 2 ст. ложки;
  • сир – 120 г;
  • гомілка – 8 шт.;
  • печериці – 160 г;
  • сіль;
  • цибуля – 1 шт.

Приготування:

  • Вирізати з гомілки кісточку. Для цього проткніть ножиком м’ясо поряд з кісткою з верхівки до самого хрящика. Обріжте навколо кісточки і стягніть м’якоть. Потім виверніть.
  • Нашаткувати цибулину. Помістити в сковороду з розтопленим маслом. Засмажити. Помістити печериці. Тушкувати 7 хвилин. Остудити. Натерти сир. Змішати з засмажкою. Підсолити. Перемішати.
  • З усіх боків підсолити і посипати перцем гомілку. Помістити в центр кожної начинку. Розкачати пласти тіста і нарізати. Повинно вийти 8 квадратів. У центр кожного поставити заготовку. Краї тіста підняти і закріпити. Вийде мішок. Відправити запікатися до золотистого кольору. Режим духовий печі 180 градусів. Потрібно приблизно годину.
Дивіться також:  Як приготувати сосиски в тісті? 6 смачних рецептів!

В маринаді з майонезу

Майонез – незамінний продукт для приготування курячих страв.

Інгредієнти:

  • гомілка – 1200 м;
  • майонез – 240 мл;
  • сіль;
  • вода – 380 мл;
  • перець;
  • часник – 9 зубков.

Приготування:

  • Натерти дрібно часникові зубчики. Змішати з майонезом. Підсолити. Посипати перцем. Полити Маринадом гомілки. Помістити на п’ять годин в холодильник. Вкрити плівкою або кришкою.
  • Помістити у форму. Влити воду. Підсолити. Закрити кришкою. Запікати півтори години. М’ясо стане дуже ніжним і м’яким, буде відходити від кістки.

Як приготувати в кефірі

Завдяки приготовленому маринаду, гомілку вийде з легкою кислинкою. М’ясо всередині буде м’яке, а зверху запечене і дуже соковите. В якості гарніру рекомендуємо використовувати овочевий салат.

Інгредієнти:

  • сушений орегано – 0,5 ч. ложки;
  • курячі гомілки – 2 шт.;
  • кефір – 240 мл;
  • сіль;
  • сушений базилік – 0,5 ч. ложки.

Приготування:

  • Залити кефіром гомілки. Посипати сіллю. Поперчити. Додати орегано, потім базилік. Перемішати. Відставити на три години.
  • Помістити у форму. Відправити в прогрітий духова шафа. Запікати 45 хвилин. Режим 180 градусів.