Куряча грудка в духовці – 9 рецептів

Помилково думати, що куряча грудка – це сухе пісне м’ясо для тих, що худнуть і спортсменів. Існує безліч страв на основі цього продукту, які виходять дивно ніжними, соковитими і смачними. Одне з них — куряча грудка в духовці з різними соусами і доповненнями.

Куряча грудка запечена в духовці у фользі

Вибравши такий рецепт, головне, не шкодувати ароматних трав. Крім улюблених спецій, потрібно використовувати: 1 велику курячу грудку, 3-4 середніх томату, велику цибулину, 180 г твердого сиру, сіль, 70 г жирної сметани, 1 маленьку ложку гірчиці.

  • Сметана змішується з гірчицею, солиться. Можна посипати соус гранульованим часником.
  • Куряча грудка миється, обережно позбавляється від шкірки і надрізається по всій поверхні, щоб вона добре просочилася сметано-гірчичним соусом.
  • М’ясо солиться, після чого покривається приготовленої ароматною сумішшю. Можна натерти його і будь-якими обраними приправами.
  • Якщо є час, варто залишити грудку на пару годин маринуватися.
  • М’ясо викласти на фольгу.
  • Цибулю нарізати тонкими кільцями і викласти на філе. Зверху відправляються скибочки помідорів.
  • Фольга загортається, та птах відправляється в добре розігріту духовку на 45-55 хвилин.
  • Далі «обгортка» розрізається, поверх овочів викладаються тонкі скибочки сиру, і куряча грудка в духовці у фользі продовжує запікатися вже відкритим до повної готовності.
  • Крім цибулі та томатів, можна укладати на грудку і будь-які інші соковиті овочі.

    Рецепт приготування в рукаві

    Дуже цікавий рецепт курячого м’яса, запеченого в рукаві, пропонує поєднувати грудку з кислими яблуками. У результаті виходить незвичайне смачне блюдо для святкового столу. Воно включає в себе: 2-3 курячі грудинки, сіль, 230 г майонезу, 2-3 зубки часнику (або гранульований продукт), 2 яблука, 1 маленька ложка гірчиці, ароматні трави.

  • З кісток знімається м’ясо і нарізати довгастими шматочками.
  • Майонез змішується з пропущеним через прес часником, сіллю, гірчицею і будь-якими приправами.
  • М’ясні скибочки щедро змащуються приготованим соусом і залишають приблизно на годинку.
  • Далі подрібнені замариновані грудки викладаються в рукав для запікання, посипаються кубиками яблук, зав’язуються і відправляються в гарячу духовку на 55 хвилин.
  • Дивіться також:  Куряче філе в вершках – 8 рецептів, як приготувати на сковороді в духовці і мультиварці

    Можна за 10 хвилин до кінця готування розв’язати пакет і залишити м’ясо відкритим. Це дозволить отримати апетитну золотисту скориночку.

    Філе в йогурті з каррі

    Опублікований далі рецепт узятий з популярної дієти Дюка. Тому всім, хто вибирає правильне харчування і стежить за власною вагою, варто взяти його на озброєння. Для страви використовується: 4 філе, 1 склянка знежиреного йогурту (без цукру та інших добавок), сіль, 3 маленькі ложки каррі. Як готується куряча грудка запечена в духовці з йогуртом і каррі, розказано далі.

  • З йогурту, каррі і солі готується соус. Можна приправити його ще і меленим чорним перцем.
  • Отриманою масою змащуються філе і залишають маринуватися в холод на 60-70 хвилин.
  • Краще всього готувати частування на грилі або звичайною решітці в духовці.
  • Запікається філе до готовності. В процесі потрібно періодично поливати його маринадом.
  • Якщо немає необхідності стежити за калоріями, можна використовувати йогурт будь-якої жирності.

    Готуємо по-іспанськи з ананасами

    Цей рецепт точно припаде до смаку гурманам, які люблять поєднання м’яса та солодкого соусу. Ананаси краще всього брати консервовані (1 банку), а також: 2 грудинки, сіль, цибулину, оливкова олія і пару зірочки бадьяна.


  • М’ясо зрізати з кістки, миється, сушиться і ріжеться кубиками. Шматочки не повинні вийти занадто дрібними.
  • Оливкова олія наливається в сковорідку, розігрівається, солиться, після чого на ньому підсмажуються курячі шматочки.
  • Далі ще пару хвилин м’ясо готується в тій же посуді вже з подрібненою цибулею. Овоч повинен придбати золотистий відтінок.
  • Ананаси позбавляються від соку з банки, дрібно ріжуться і відправляються в сковороду до інших компонентів.
  • Разом продукти тушкують 7-9 хвилин.
  • В останню чергу до м’яса і фруктів додаються зірочки бадьяна.
  • Страва подається з гарячим білим або коричневим рисом в якості гарніру, прикрашений гілочками зелені.

    В медово-соєвому соусі

    Додати страві східні нотки допоможе особливий маринад з натурального бджолиного меду і соєвого соусу. З цими компонентами відмінно поєднується курне філе (850 м). В рецепт входить: 1 ст. л. рідкого меду, 7 г білого кунжуту, щіпка суміші перців, 2 ст. л. класичного або часникового соєвого соусу, сіль.

    Дивіться також:  Маринована скумбрія -7 рецептів в домашніх умовах

  • М’ясо ретельно промивається, обсушивается і нарізати невеликими шматочками. Кожен з них потрібно посолити.
  • З соєвого соусу, суміші перців готується маринад, яким заливають м’ясо на 40-50 хвилин.
  • Далі на сковороді з маслом розігрівається мед. Як тільки продукт почне карамелизоваться, в нього можна викладати мариновані курячі шматочки.
  • М’ясо обсмажується до рум’яного кольору, після чого в сковороду додається невелика кількість маринаду і кунжут.
  • Ще через 5-7 хвилин обжарювання частування можна подавати до столу.
  • Страва добре поєднується з будь-якими овочами в якості гарніру, крім картоплі.

    Ніжне філе в духовці з кефіром

    Багато кухарів вважають, що ідеальним варіантом для маринаду курячої грудки є жирний кефір. Адже він робить м’ясо найніжнішим, м’яким, особливо смачним. Для такої страви потрібно взяти: 2 шт. філе курки, жменя прованських трав, 1 ст. жирного кисломолочного продукту, сіль.

  • Філе добре миється і обсушивается паперовими серветками. Далі м’ясо натирається сіллю, травами і будь-якими обраними приправами.
  • Курка заливається кефіром і залишається постояти на 20-25 хвилин. Якщо є можливість, варто дати м’ясу промаринуватися всю ніч.
  • Філе викладається в жароміцну ємність, заливається сумішшю, в якому воно настоювалося, накривається фольгою і відправляється запікати при 200 градусах.
  • Якщо хочеться, щоб куряча грудка запечена в духовці, отримала золотисту скоринку, потрібно за 5-7 хвилин до готовності звільнити її від фольги.

    Святкова куряча грудка, фарширована грибами

    За таким рецептом можна приготувати відмінний ситне гаряче, яке здивує своїм прекрасним смаком всіх гостей. До складу частування входить: 2 курячі грудинки, сіль, 2-3 часникового зубчики, 270 г печериць, ¼ кг готового листкового тіста, 70 г твердого сиру, 1 ст. л. звичайної і в 2 рази менше французької гірчиці, 1 ст. жирних вершків, жовток.

  • Гриби подрібнюються і обсмажують разом з дрібно нарізаним часником на будь-якому жирі до готовності.
  • Коли готові печериці злегка охолонуть, їх можна посолити, змішати з будь-якими спеціями і тертим сиром, а також приправити двома видами гірчиці.
  • Грудка промивається, обсушивается серветками і нарізається по горизонталі, щоб з’явився «кишеню».
  • Всередину м’яса відправляється начинка, утрамбовується, після чого кишеньку закривається.
  • Можна додатково зверху намазати курку сіллю і помістити її в холод.
  • Листкове тісто розморожується і розкочується до товщини приблизно в пів сантиметра. Далі вона нарізають на смужки довжиною близько 40 см і шириною приблизно в 12 див.
  • Охолоджене філе з начинкою загортається в смужки тіста і змащують яєчним жовтком.
  • Запікається частування в жаркій духовці 35 хвилин.
  • Дивіться також:  Котлети з кальмарів – 8 дуже смачних рецептів

    Подається страву без гарніру.

    З лимоном та спеціями

    Це відмінний варіант здорового ситного обіду. Обов’язково варто доповнити м’ясо парою гілочок розмарину. До складу входить: 1 грудка, лимон, сіль, будь-які приправи, картопля (2-3 бульби), вершкове масло.


  • Грудка звільняється від шкірки, натирається сіллю і приправами.
  • Зверху на м’ясо вичавлюється сік лимона, а також викладаються віджаті скибочки цитрусового.
  • Рукав для запікання зсередини промащується вершковим маслом.
  • Всередину пакету укладається грудка, нарізаний тонкими кружечками картоплю і гілочки розмарину.
  • Частування готується в щільно зав’язаному рукаві близько 45-50 хвилин у духовці.
  • Куряча грудка в духовці з картоплею особливо смачна з будь-якими часниковими соусами.

    З додаванням помідорів

    Томати додають курці особливої соковитості. Потрібно вибирати стиглі м’які овочі. Крім курячої грудки (2 шт.), потрібно підготувати: 2 помідора, сіль, 2 білих цибулини, суміш мелених перців, 120 г твердого сиру, 1 червоний болгарський перець.

  • Філе нарізають тонкими шматочками, відбивається, солиться, змащується приправами.
  • Зверху на м’ясо кришиться цибулина, далі викладаються кружечки помідорів і смужки солодкого перцю.
  • Овочі також присипаються сіллю за смаком будь-якими ароматними травами.
  • Куряча грудка з овочами в духовці запікається у відкритій формі.
  • За кілька хвилин до готовності страву щедро посипається натертим на тертці з самими великими отворами сиром.
  • Подається частування з картопляним пюре, відвареної броколі, квасолею і будь-якими іншими гарнірами.