Куряча грудка в клярі на сковороді – 7 рецептів приготування
Правильно приготовлений кляр дозволяє зберегти птицю соковитою всередині і при цьому створює на її поверхні апетитну хрустку скоринку. Таке гаряче ідеально підійде до щоденного обіду і стане гідною прикрасою святкового столу. Готувати курячу грудку в клярі можна кількома способами. Пропонуємо перевірені варіанти.
Класична куряча грудка в клярі на сковороді
Інгредієнти: 470 г філе птиці, суміш перчиком, сіль, 2 столові яйця, 2 великі ложки жирного майонезу, 4 ложки білого борошна.
Філе промивається, сушиться і ріжеться повздовжніми пластинками. Кожну з них потрібно гарненько відбити спеціальним молоточком. Потрібно попередньо прикрити м’ясо харчовою плівкою. Це не дозволить їм порватися при отбивании.
Майонез з’єднується з збитою сумішшю з яєць, солі і перцю. Потроху в масу додається борошно. В результаті повинен вийти досить густий кляр без грудочок.
Підготовлені шматочки по черзі умочують в отриману суміш і смажать до готовності на олії.
Кожен скибочку буде перебувати на сковороді приблизно 6-7 хвилин до появи рум’яних бочков.
Простий і швидкий рецепт
Інгредієнти: 620 г курячого філе, близько 120 мл рафінованої олії, 2 столові яйця, велика ложка фільтрованої води і 5 ложок пшеничного борошна, сіль.
Промита і обсушенная птах нарізати довгими стейками вздовж волокон.
Заготовки поміщаються в целофан і гарненько відбиваються тупою стороною ножа або спеціальним молоточком. Філе присаливается. Можна присипати його улюбленими приправами.
В піалу розбиваються яйця. Поступово до них всипається борошно, і додається вода. Суміш потрібно заважати до тих пір, поки вона не виявиться однорідної без найменших грудочок. Кляр солиться.
В отриману масу занурюються шматочки птиці.
Далі вони відразу занурюються в сковорідку з киплячим маслом і обсмажують з двох сторін.
Бажано ще гарячими викласти скибочки на паперовий рушник, щоб позбавити їх від зайвого жиру.
Як зробити кляр з сухарів?
Інгредієнти: 5 столових ложок сухарній крихти, 2 столові яйця, 4 столові ложки густої жирної сметани, 2 щіпки цукрового піску, суміш перців, сіль. Як зробити кляр для курячої грудки, розповідається далі.
Першим ділом яйця виделкою перетворюються в однорідну суміш, після чого присаливаются, добре збиваються віночком або міксером.
За смаком у масу додається сіль і суміш мелених кольорових перчиком. Відразу ж додається цукор. Маса добре перемішується.
У суміш вводиться сметана і просеянная пшеничне борошно. Компоненти розмішують до зникнення навіть найменших грудочок.
Готовим тестом змащуються шматочки курки перед обсмаженням.
Філе в сирному клярі
Інгредієнти: 330 г курячого філе, 90-110 г твердого сиру, яйце великого розміру, 3 столові ложки майонезу (можна замінити сметаною), 2 столові ложки світлого борошна, сіль за смаком, італійські трави.
Промите і підсушені філе нарізати поперек волокон на 3-4 частини кожну. Заготовки солятся, присипаються спеціями за смаком.
Для кляру з’єднується борошно, майонез/сметана, куряче яйце, сіль. Якщо використовується майонез, то потрібно пам’ятати, що він спочатку солоний і не переборщити з такою добавкою.
Останнім в яєчну суміш додається тертий сир. Всі інгредієнти кляру добре перемішуються.
Курка відправляється в сирну масу так, щоб вона повністю покрила кожен шматочок.
Смажиться м’ясо на повільному вогні кілька хвилин з кожного боку. Сир буде швидко плавитися, тому потрібно стежити за тим, щоб кляр не горів на сковороді.
Спочатку в глибокій чаші перебиваються яйця. Білки повинні з’єднатися з жовтками в однорідну масу.
В окремій плоскій ємності перемішується кунжут і висівки. Останні потрібно гарненько розім’яти ступкою або подрібнити за допомогою спеціальної насадки блендера.
Шматочки курятини тонко нарізати і злегка відбивають. М’ясо потрібно посолити і поперчити за смаком.
Скибочки грудинки потрібно вмочати спочатку в яєчну суміш, а потім обвалювати в сухий — кунжуті з висівками.
Шматочки обсмажуються в розігрітій олії до рум’яності.
Саме цей вид кляру вважається найбільш дієтичним і малокалорійним. Його варто використовувати тим, хто сидить на дієті. В якості додаткового інгредієнта, крім кунжуту, можна взяти і насіння льону.
В скляній глибокій ємності змішується пиво і вершки. У масу по одному забиваються столові яйця. Всі складові добре перемішуються. Вони присаливаются за смаком і присипаються ароматними травами.
Наприкінці в тісто невеликими порціями всипається борошно. Інгредієнти потрібно дуже добре перемішати, щоб не залишилося ні найменшого грудочки. Інакше грудки борошна можуть сильно зіпсувати смак готового блюда.
Кляр повинен трохи постояти. Далі в нього можна вмочати шматочки курятини, попередньо відбиті, і обсмажуватися їх на розігрітій олії.
Відбивні з курячого філе смачно подавати з часниковим соусом на основі йогурту.