Куряча грудка у фользі в духовці – 7 рецептів приготування соковитої курячої грудки

Біле м’ясо курки, насичене корисними речовинами і амінокислотами, дуже корисно. Правда, із-за відсутності жиру не завжди виходить приготувати з нього соковите блюдо. Але спеції, маринад і висока температура зроблять свою роботу, і куряча грудка у фользі в духовці стане одним з ваших улюблених страв.

Соковита куряча грудка у фользі з овочами

Куряче філе можна сміливо назвати дієтичним продуктом, при цьому його витончений смак поєднується з різними інгредієнтами. Тому не дивно, що сьогодні є величезна кількість рецептів приготування курячого філе. І поки ми зупинимося на одному з них, та приготуємо ніжне м’ясо з овочами, запечене у фользі.

Інгредієнти:

  • куряче філе;
  • цибулина;
  • морква;
  • два зубчики часнику;
  • два яйця;
  • 1 ч. л. французької гірчиці;
  • 200 г спаржі;
  • дві ложки масла.

Спосіб приготування:

  • Для початку приготуємо соус. Для цього збиваємо яйця разом з гірчицею і маслом. Додаємо подрібнений часник і будь-які спеції на вибір.
  • Філе курки можна запікати цільними або порційними шматочками.
  • На лист фольги викладаємо м’ясо, додаємо відварену спаржу, кругляш моркви і цибулі. Заливаємо все соусом, щільно загортаємо і запікаємо в духовці не більше 30 хвилин, температура – 180°С

Дієтичний рецепт приготування

Домогтися успіхів у схудненні можна за допомогою правильно приготовленої курячої грудки. Для того щоб вона зберегла всі свої корисні властивості і вітаміни, її варто запікати в духовці, а ось смаження в маслі краще уникати. Рецепти низькокалорійних страв з курячої грудки різноманітні і зараз ми розповімо, як смачно запекти курячу грудку.

Інгредієнти:

  • куряче філе;
  • два болгарських перцю;
  • квасоля стручкова;
  • цибулина;
  • дві ложки оливкової олії;
  • 50 г твердого сиру.

Спосіб приготування:

  • Курячі грудки нарізаємо порційно, перець – смужками, цибулю шаткуємо. Овочі можна трохи згасимо на сковороді з оливковою олією.
  • У форму викладаємо шматочки філе разом з овочами, трохи збризкуємо оливковою олією, зверху посипаємо сиром.
  • Ставимо в духовку на 30 хвилин при температурі 180°С

Готуємо в сметанному соусі

Кожна господиня у своєму кулінарному арсеналі має власний рецепт запікання курячої грудки. Правда, не у всіх виходить приготувати соковите м’ясо, але ми знаємо секрет. Додати курячому філе ніжність, вишуканий і незвичайний смак можна з допомогою сметанного соусу.

Дивіться також:  Паста з грибами у вершковому соусі — 9 рецептів приготування

Інгредієнти:

  • курячі грудки;
  • ріпчаста цибуля;
  • 250 мл сметани;
  • 150 мл молока;
  • три ложки борошна;
  • дві часточки часнику;
  • 150 г твердого сиру;
  • спеції, олія, зелень.

Спосіб приготування:

  • Куряче філе обсушуємо, щоб воно не було водянистим.
  • У блендері подрібнюємо зубки часнику разом із зеленню, цибулею і гострим перцем.
  • У сотейнику розтоплюємо дві ложки вершкового масла, потім висипаємо борошно. Смажимо до золотистого кольору і починаємо вливати охолоджене молоко. Як тільки молочна суміш закипить, кладемо сметану, перемішуємо і готуємо до загустіння.
  • Форму для випічки застеляємо пергаментом, викладаємо філе, заливаємо його соусом і зверху посипаємо сиром. Готуємо страву 30 хвилин при температурі 180°С

Фарширована куряча грудка в духовці у фользі

Фарширована куряча грудка запечена у фользі – це завжди святкове, смачне і ароматне блюдо. Оскільки грудка є найбільш сухий частиною птиці, для начинки краще використовувати соковиті інгредієнти, наприклад, овочі, гриби або сир. Для того щоб м’ясо вийшло соковитим і ніжним, його потрібно замаринувати на кілька годин.

Інгредієнти:

  • курячі грудки;
  • 250 г сиру «Моцарелла»;
  • майонез;
  • зелень, сіль, спеції.

Спосіб приготування:

  • Курячі грудки обсушуємо, посипаємо сіллю, перцем і пряними травами.
  • Зелень подрібнюємо і змішуємо з натертим сиром і спеціями.
  • У кожному шматочку м’яса робимо проріз так, щоб вийшов кишеньку, куди ми і будемо закладати нашу начинку.
  • На лист фольги викладаємо фаршировані грудки, змащуємо їх майонезом, загортаємо і запікаємо 35 хвилин при температурі 200 градусів. Замість майонезу можна використовувати сметану з соком лимона і оливковим маслом.

Запечена птиця на кістки

Страви з курки прості в приготуванні, тому їх так часто готують для повсякденного вечері або урочистості. Зараз ми розповімо, як смачно запекти м’ясо на кісточці з пряними травами, яке обов’язково оцінять всі члени вашої сім’ї.

Інгредієнти:

  • куряче м’ясо на кістці;
  • сіль;
  • сушений базилік і часник;
  • каррі;
  • чебрець.

Спосіб приготування:

  • Шматочки курки на кісточці промиваємо й обсушуємо. Якщо ви не любите шкірку, то її все одно не варто знімати, так як вона захистить м’ясо від підгоряння, а в процесі запікання ви отримаєте блюдо з апетитною скоринкою.
  • Щоб м’ясо вийшло ароматним, його потрібно замаринувати. Для цього змішуємо пряні трави, потім курку обсипаємо сіллю, а потім букет прянощів. Залишаємо маринуватися на годину.
  • На деко викладаємо замариновані курячі шматочки і запікаємо при температурі 200 градусів 20 хвилин. Після того, як вимкніть духовку, не виймайте курку ще 10 хвилин.
Дивіться також:  Котлети з вівсяних пластівців – 7 рецептів, як приготувати ніжні і пишні котлети

Як приготувати з картоплею

На перший погляд може здатися, що картопля з курячими грудками досить простий і нудний рецепт. Але ми пропонуємо цікавий спосіб приготування, в результаті якої ви отримаєте ніжне м’ясо з апетитною картоплею і золотистої сирною скоринкою. Замість картоплі можна використовувати кольорову капусту, що стане хорошим вибором для приготування низькокалорійного страви.

Інгредієнти:

  • курячі грудки;
  • дві головки ріпчастої цибулі;
  • п’ять картоплин;
  • шість ложок майонезу;
  • 300 г сиру;
  • спеції, зелень.

Спосіб приготування:

  • Беремо форму для запікання, змащуємо її маслом і викладаємо тонкі півкільця цибулі.
  • Зверху розподіляємо нарізані шматочки курячого філе, приправляємо сіллю і наливаємо трохи води або бульйону для соковитості.
  • Картоплю нарізаємо кругляком і викладаємо їх так, щоб не залишилося щілин, і сир не зміг стекти вниз. Посипаємо картопляний шар сіллю, перцем і пряними травами за смаком, наприклад, сушеним часником.
  • Сир тремо на крупній тертці, посипаємо картоплю і тільки потім змащуємо все майонезом. Форму ставимо в духовку при 180 градусів на 40 – 50 хвилин.

Куряче філе з помідорами і кабачками

Всім, хто дотримується дієтичного харчування, обов’язково варто спробувати рецепт приготування курячого філе з кабачком і томатами. Для маринаду будемо використовувати кефір з додаванням спецій, який зробить м’ясо соковитим, ніжним, з приємним ароматом.

Інгредієнти:

  • курячі грудки;
  • ½ Кг кабачків;
  • три томата;
  • дві головки ріпчастої цибулі;
  • 100 г сиру;
  • спеції, олія;
  • склянка кефіру;
  • зубок часнику.

Спосіб приготування:

  • У кефір висипаємо подрібнений часник, сіль та інші спеції на вибір.
  • Куряче філе ріжемо на шматочки і занурюємо в маринад, залишаємо мінімум на 30 хвилин.
  • Цибулю дрібно шаткуємо, сир тремо на тертці, з помідорів знімаємо шкірку і нарізаємо їх невеликими кубиками, кабачки очищаємо від насіння і так само ріжемо кубиками.
  • Пасеруємо цибулю на рослинній олії до рум’яності.
  • Кабачки перемішуємо з томатами і спеціями.
  • У форму, змащену маслом, викладаємо замариновані шматочки м’яса, зверху розподіляємо золотистий цибулю.
  • Потім формуємо шар з овочів і ставимо форму в духовку на 40 хвилин при температурі 180°С. Після закінчення цього часу дістаємо блюдо, присипаємо тертим сиром і готуємо ще 10 хвилин.
Дивіться також:  Куряча грудка у вершковому соусі – 9 рецептів приготування філе

Поради щодо готування страви

  • Щоб приготувати смачну страву з курячої грудки, необхідно провести попередню підготовку м’яса. Для цього краще взяти охолоджене філе, обмити, обсушити його, видалити всі хрящики і зайвий жир. Якщо ви плануєте запікати грудку цілісним шматком, то м’ясо можна злегка відбити. Якщо будете готувати його шматочками, то потрібно різати філе не вздовж волокон, а поперек.
  • Приготувати м’яке і соковите філе можна, якщо до процесу запікання м’ясо замаринувати. Для маринаду можна використовувати кефір, мед, гірчицю, соєвий соус, сухе вино. З спецій до курячого м’яса ідеально підходять майоран, орегано, розмарин, базилік, імбир та інші пряні трави.

  • Правильна температура для запікання – це запорука вдало приготованого блюда. Ставити м’ясо в холодну духовку категорично не можна, її потрібно заздалегідь розігріти до 200 градусів (плюс-хвилин 10 градусів, все залежить від самого духової шафи). Також не можна тривалий час залишати вже приготоване блюдо в духовці, максимум на 30 хвилин.

Якщо ви хочете приготувати куряче м’ясо, яке буквально танути в роті, то витратьте трохи часу на приготування розсолу, в ньому потрібно буде замаринувати грудку на 6 годин. Для цього у двох літрах води розмішайте дві ложки солі і будь-які спеції. Проваріть кілька хвилин розсіл, остудіть і додайте сік половини лимона. Такий маринад дозволить м’яса добре насититися вологою, а лимон зробить волокна більш м’якими.