Куряча грудка у вершковому соусі – 9 рецептів приготування філе

З грудкою необхідно звертатися делікатно. Зневага і неуважність тут не до місця. Якщо трохи перетримати на сковорідці, то страва не вийде ніжним і соковитим. Тому куряча грудка у вершковому соусі кращий варіант приготування. Зіпсувати це блюдо практично неможливо.

Куряча грудка у вершковому соусі, смажена на сковороді

Страва з курячої грудки в вершковому соусі на сковороді просте у приготуванні. Це незамінний варіант, коли хочеться швидко нагодувати сім’ю і витратити при цьому мінімум часу.

Інгредієнти:

  • перець;
  • грудка куряча – 3 шт.;
  • гірчиця діжонська – 1 ст. ложка;
  • вершкове масло – 1 ч. ложка;
  • сіль;
  • оливкова олія – 2 ст. ложки;
  • лимон – 0,5 шт.;
  • вершки – 210 мл;
  • часник – 3 зубки;
  • вино сухе – 0,5 ст. біле;
  • гірчиця в зернах – 1 ст. ложка.

Приготування:

  • Грудку розрізати. Повинно вийти дві рівні частини.
  • Присолити.
  • Підсипати перець.
  • Залити соком, вичавленим з половини лимона. Перемішати.
  • Прибрати в холодильник.
  • Потримати в маринаді півгодини.
  • Підготувати сковороду з товстим дном. Влити оливкову олію.
  • Помістити грудки. Прожарити. Курка повинна стати повністю готовою.
  • Прибрати в тарілку.
  • Закрити фольгою.
  • У сковорідку помістити вершкове масло.
  • Натерти на дрібній тертці часник.
  • Відправити на сковороду.
  • Згасити протягом однієї хвилини.
  • Влити вино.
  • Розмішати.
  • Загасити три хвилини.
  • Закинути гірчицю.
  • Перемішати.
  • Влити вершки. Якщо соус буде густим, можна розбавити водою.
  • Поварити дві хвилини.
  • Повернути курку в сковорідку. Розмішати.
  • Тушкувати під кришкою чотири хвилини.