Куряча грудка з грибами – 8 рецептів приготування смачних страв

М’ясо птиці присутній на столах практично щодня і в процентному співвідношенні конкурує в м’ясному раціоні з часткою свинини, не кажучи вже про яловичині. Тому, щоб курятина завжди залишалася бажаною в меню, так важливо експериментувати і створювати нові страви. Куряча грудка з грибами – апетитне поєднання продуктів, з якого можна створити масу смачних страв, вносячи в повсякденний раціон нові смакові нотки.

Куряча грудка з грибами у вершковому соусі

Апетитне блюдо з ніжним смаком готується з:

  • ½ Кг грудинки;
  • шматочки вершкового масла;
  • 200 г печериць;
  • цибулини;
  • невеликої кількості борошна;
  • 150 мл вершків;
  • такого ж обсягу бульйону;
  • зелені;
  • соняшникової олії;
  • солі і спецій.

Спосіб приготування:

  • Курятина промивається, натирається сіллю, спеціями і обсмажується на розігрітому маслі по 3 – 4 хвилини з кожного боку.
  • Грудка з рум’яною скоринкою перекладається у форму для запікання, яка відправляється в розігріту до 170 °C духовку на 10 хвилин.
  • Гриби, цибулю і зелень подрібнюються.
  • На сковороді, де обсмажувалася курка, пассеруется цибулю, до якого через 5 хвилин відправляються гриби.
  • Коли рідина практично випарується, ємність додається борошно.
  • Через 2 хвилини зажарка заливається бульйоном, солиться і приправляється.
  • Далі додаються вершки.
  • Коли соус загусне, він притрушивается рубаною зеленню.
  • В вершкову заправку викладаються курячі грудки.
  • Через 2 хвилини страва подається до столу.