Куряча печінка – 14 рецептів і страв приготування печінки

Можна назвати універсальним продуктом курячу печінку. Рецепти з нею зустрічаються самі різні. На її основі готується суп, гаряче, оладки, котлети і навіть торти.

Куряча печінка — класичний рецепт

По класичному рецепту печінка просто гарненько обсмажується з цибульними кільцями і подається з будь-яким гарніром. Інгредієнти: півкіло субпродукту, 2 цибулини, трохи борошна, сіль, пахучі трави.

  • У печінки знімаються білі пленочки і прибираються кров’яні згустки. Після промивання вона не крупно ріжеться.
  • М’ясні шматочки обвалюються в невеликій кількості борошна, після чого до скоринки смажаться на будь-якому маслі. В процесі вони солятся і присипаються спеціями.
  • Залишилося відправити до жарящемуся продукту цибульні кільця і накрити сковорідку кришкою на 7-8 хвилин.
  • Ще гарячим страва подається до столу з будь-якими відповідними доповненнями. За таким же рецептом можна приготувати курячу печінку, смажену з цибулею в сметані. Досить буде в кінці додати на сковорідку півсклянки сметани.

    Тушкована в сметані

    Жирна домашня сметана додасть страві соковитості і ніжності. Її береться 220 грам. Інші інгредієнти: півкіло печінки, 60 г світлої борошна, дрібку перцю і солі.

  • Субпродукт обмивається і підсушується.
  • Шматочки печінки обвалюються в солоній і перченої борошні, після чого обсмажують з усіх боків до рум’яності.
  • В окремому посуді на будь-якому маслі обсмажується пара великих ложок пшеничного борошна. При постійному помішуванні продукт придбати золотистий відтінок. У цю масу додається сметана і невелика кількість води. Її можна замінити бульйоном.
  • Соус доводиться до кипіння, після чого в нього викладається заздалегідь підготовлена печінка.
  • Тушкується страву ще 15-17 хвилин на повільному вогні.
  • Перед подачею куряча печінка в сметані щедро присипається рубаною зеленню.

    Смажена з цибулею

    Особливо смачною смажена печінка з цибулею вийде, якщо не шкодувати спецій. Крім 600 г субпродукту, береться: цибулина, морквина, щіпка тертого мускатного горіха, пара часникових зубчиків, сіль, суміш перчиком.

  • На добре розігрітому маслі обсмажують кубики цибулі та часнику, а також крупно терта морквина. На цей процес потрібно не менше 3-4 хвилин.
  • Вимита, просушена і дрібно нарізана печінка далі смажиться разом з овочами. Занадто довго цього робити не потрібно, інакше продукт втратити свою соковитість. На даному етапі в сковорідку додаються всі підготовлені приправи і сіль.
  • Подається готова печінка з будь-якими макаронними виробами.

    Печінкові оладки

    Оладки за таким рецептом особливо подобаються самим молодшим членам родини. Інгредієнти: 960 г печінки, 2 великих яйця, 120 г борошна, 2 маленькі цибулини, часник за смаком, 2 мал. ложки солі і в половину менше пекарського порошку, суміш перців.

  • Печінка позбавляється від всіх зайвих частин, вимивається і подрібнюється разом з часником і цибулею. Зручно робити це в комбайні або в спеціальній насадці блендера.
  • Вийшло пюре солиться і перчится. Далі в нього висипається борошно і розпушувач. Можна просіяти ці продукти разом.
  • Тісто ретельно вимішується віночком. Після цього оладки виливаються в сковороду з розпеченим маслом і обсмажують з обох сторін. Закривати посуд кришкою не потрібно.
  • Подаються до обіду оладки з курячої печінки зі сметаною.

    Загрузка...

    Як зробити паштет?

    Домашній паштет з курячої печінки – це дивно ніжна «намазки» для бутербродів. Можна використовувати її як смачний і корисний рецепт сніданку. Інгредієнти: морква велика, півкіло печінки, півпачки вершкового масла, 1 ст. фільтрованої води, луковичка, сіль, пахучі трави.

  • Спочатку на розігрітому маслі обсмажують кубики цибулі. Далі до них додається терта морква і дрібні шматочки підготовленої печінки.
  • До продуктів вливається вода, змішана з сіллю і вибраними травками. Тушкуються становлять близько півгодини під закритою кришкою.
  • В кінці інгредієнти близько 12 хвилин готуються відкритими, щоб з ємності випаровується рідина.
  • Залишається перекласти вміст сковороди в блендер разом з розм’якшеним маслом і пюрировать продукти.
  • Зберігається паштет під плівкою, яка захищає його від пересихання.

    По-східному з соєвим соусом

    По такому рецепту виходить дуже оригінальне східне блюдо для святкового столу. Інгредієнти: півкіло субпродукту, по дрібці каррі, солі, солодкої паприки, сушеного часнику, велика ложка картопляного крохмалю, цибулина, 3 ложок соєвого соусу, 2 ложки рідкого бджолиного меду, стільки ж рафінованої олії і 60 мл води.

  • Крохмаль з’єднується з усіма іншими сухими інгредієнтами. В отриману суміш вливається масло.
  • Получившимся маринадом просочуються підготовлені мініатюрні шматочки печінки. Продукт повинен постояти в ньому 15-17 хвилин.
  • Далі замаринована печінка обсмажується на розігрітій олії з тонкими полуколечками лука.
  • Соус з’єднаються з водою і медом, виливається на сковорідку. Разом компоненти готуються ще 6-7 хвилин.
  • Подається з картопляним пюре.

    Куряча печінка, смажена з овочами

    З овочів у цілому можна брати будь-які, які припадуть до смаку всім домашнім. Інгредієнти: по 2 шт. томатів, болгарських перчиком, цибулі і моркви, 700 г печінки, по дрібці суміші перців і хмелі-сунелі, велика ложка томатної пасти, сіль. Як смачно приготувати курячу печінку по такому рецепту, докладно описується далі.

  • Підготовлений субпродукт ділиться на шматки.
  • Спочатку на великій кількості олії до м’якості обсмажуються все довільно нарізані овочі, потім вони готуються вже разом з печінкою.
  • В останню чергу на сковорідку відправляється томат-паста, сіль і приправи.
  • Гаситься під закритою кришкою 12-14 хвилин.

    Як приготувати плов?

    Це ситне друге блюдо відмінно поєднується з асорті з маринованих овочів. Інгредієнти: півкіло субпродукту, 1 ст. рису, морква, цибулька, сіль, пахучі трави.

  • Підготовлену печінку дрібно рубається і обсмажується на розпеченому маслі спочатку поодинці, потім 3-4 хвилини з кубиками цибулі і ще приблизно стільки ж часу вже з тертою морквиною.
  • Зажарка з печінкою перекладається в казан, зверху висипається добре промитий рис, додається сіль, ароматні трави і гаряча вода. Рідини береться в 2 рази більше, ніж крупи.
  • На самому повільному вогні під кришкою частування буде нудитися 20-25 хвилин.
  • Вже готове блюдо повинне постояти півгодини, загорненим у ковдру.

    З картоплею, запечені у горщику

    Це прекрасний варіант для гарячого святкового столу. Інгредієнти: 320 г печінки, цибулина, 9 картоплин, морква, часник за смаком, 1 ст. жирної сметани, сіль, трохи води, будь-які спеції.

  • Всі овочі ріжуться брусочками. Часник – дрібними кубиками.
  • Підготовлені інгредієнти обсмажуються на сковороді.
  • Коли овочі розм’якшаться, до них надсилаються кубики заздалегідь промитої і обсушенной печінки.
  • Коли субпродукт змінить колір, можна додати до нього сіль, приправи.
  • Вміст сковорідки розкладається по порційним горщикам, заливають підсоленою сметаною, трохи розведений водою.
  • Запікати страву буде в духовці 50-55 хвилин.

    Котлети з курячої печінки

    Дуже корисні і смачні котлетки вийде приготувати з пташиної печінки. Крім цього субпродукту (400 г), береться: 1 ст. фільтрованої води, цибулина, столове яйце, сіль, 40 г манної крупи, дрібку харчової соди, 60 г гречаного борошна, спеції.

  • Підготовлена печінка, яйце і цибулина за допомогою спеціальної насадки блендера перетворюються в рідкуватий фарш.
  • У масу відразу ж засипаються всі сухі компоненти.
  • Суміш настоюватися півгодинки на холоді. За цей час вона стане значно густіше.
  • Котлети з курячої печінки готуються на добре розігрітому маслі з двох сторін.
  • Сода є необов’язковим компонентом страви, але вона надає котлеткам апетитний обсяг.

    Суп по-шотландськи

    Цей супчик є традиційним першим блюдом у шотландців. Вони дуже люблять густі, наваристі супи. Інгредієнти: 320 г печінки, 3 картоплини, 70 г перловки, 1 л фільтрованої води, малий. л. сушених петрушки, моркви, пастернаку і зеленого лука, сіль.

  • Перловка відправляється варитися першої. Саме вона найдовше готується у страві. За бажанням можна замінити її сушеним горохом.
  • До перловке через півгодини засипаються всі сухі інгредієнти і кубики картоплі, солиться за смаком.
  • Шматочки підготовленої печінки пару хвилин відварюються в окремій ємності, після чого закладаються в майже готовий суп. Разом складові варяться ще 8-9 хвилин.
  • Перш ніж знімати пробу, потрібно дати страві добре настоятися.

    Простий і смачний салат з курячою печінкою

    Найпростіший варіант такої закуски включає в себе мінімум інгредієнтів. Це: 420 г печінки, 5 заздалегідь відварених великих яєць, по 3 цибулинки і морквини, 7 маленьких маринованих огірочків, сіль, майонез.

  • Шматочки печінки варяться в солоній воді 12-14 хвилин, після чого остуджувати і ріжуться тонкими брусочками.
  • Дрібні кубики моркви і цибулі смажаться до м’якості на олії.
  • Білки і жовтки курячих яєць дрібно труться окремо.
  • Огірочки ріжуться дрібним кубиком.
  • Викладається салат з курячою печінкою шарами: половина субпродукту – цибулю з морквою – половина огірочків – білки – залишилася печінка – огірочки – жовтки.
  • Складові за смаком присаливаются і промащуються соусом.

    По-строгановськи

    Це ще один популярний рецепт приготування обговорюваного продукту. Інгредієнти: півкіло печінки, 2 цибулини, 2 великі ложки жирної сметани, по одній – кетчупу та пшеничного борошна, пучок свіжої зелені, сіль.

  • Дрібні шматочки печінки обсмажуються з кубиками цибулі. Зверху висипається рубана зелень, сіль, викладається сметана кетчуп. Додається трохи гарячої води (пара столових ложок).
  • Після закипання маса залишається під кришкою на 8-9 хвилин при помішуванні.
  • Готова печінка повинна настоятися гарненько перед подачею до столу.

    Торт з курячої печінки

    Це святкове частування виходить не лише напрочуд смачним, але і красивим. Інгредієнти: на 4 шт. моркви і цибулі, 970 г печінки, 6 великих ложок майонезу, 3 столові яйця, 4 великі ложки жирної сметани, сіль, 90 г пшеничного борошна, суміш перців.

  • Подрібнений лук і морква по черзі обсмажують на розжареній олії.
  • Одне яйце вариться до готовності.
  • Підготовлені шматочки печінки пропускаються через м’ясорубку. В отриману масу відправляються залишилися яйця, борошно, сметана, сіль, перчики.
  • З такого м’ясного тесту випікаються рівні однакові млинці. Досить буде 9 тонких коржів.
  • Кожен «корж» змазується майонезом і покривається овочевий піджаркою. Заготовки укладаються один на одного у вигляді тортика.
  • Останній корж прикрашається тертим яйцем.

    Спробуйте нові рецепти:

    Загрузка...