Куряча шинка в ветчиннице – 6 рецептів

Сніданок — це не просто прийом їжі. Це заряд енергії на весь день. Поснідав спокійно і смачно — і сонце, здається, світить яскравіше, і понеділок вже не такий страшний. Не дивно, що до вибору страв на ранок багато господинь підходять з особливою ретельністю. Омлет, яєчня, коржі з сирною начинкою, бутерброди — все це може бути набагато смачніше з домашньої шинкою. Зробити її самостійно дуже просто. Як готується шинка куряча у ветчиннице, рецепт і деякі хитрощі обробки м’яса ви дізнаєтеся з цієї статті.

Що таке ветчинница?

 

Варені ковбаси та шинка незаслужено обділені увагою домогосподарок. А між тим процес приготування цих гастрономічних шедеврів гранично простий і вимагає мінімальних знань в кулінарії. На допомогу сучасним господиням прийшла ветчинница! Цей абсолютно простий за принципом роботи і конструкції предмет кухонного начиння з’явився на прилавках магазинів лише кілька років тому, але вже заслужив любов і довіру споживачів.

Ветчинница являє собою металеву конструкцію, виконану у формі порожнистого циліндра. Його дно і кришка знімні — один елемент надійно фіксується в пазах на нижній частині циліндра, інший підтягується до нього за допомогою тугих пружин. У простір між дном і кришкою закладається пакет з м’ясом, яке в процесі приготування все більше стискається пружинами.

На сучасному ринку досить широкий вибір ветчинниц і з кожним роком тільки розширюється їх асортимент. Як би не було, нічого принципово нового ні в одній конструкції немає. У комплект може входити термометр для визначення готовності м’яса — зручний, але необов’язковий бонус. Окремі конструкції можуть бути оснащені стаціонарним дном або однієї пружинкою замість трьох. Але наявність всіх цих зручних доповнень ніяк не відбивається на смаку готової шинки.

Принцип роботи ветчинницы

Ветчинница не оснащена електронікою, клавішами або екранами.

Весь принцип приготування шинки ґрунтується на елементарній фізиці — м’ясо пресується в процесі тривалого неспокою, в результаті чого виходить щільний, соковитий, неймовірно ароматний продукт.

Вкладений в ветчинницу пакет не дає витекти соку і підтримує задану температуру, тому продукт не пересушується і зберігає смакові якості м’яса і спецій.

Процес приготування курячої шинки можна умовно поділити на три етапи.

  • Підготовка м’яса. Його можна просто порізати шматочками і відразу перекласти в ветчинницу разом зі спеціями. Така шинка теж буде смачною. Але краще курятину попередньо замаринувати і дати настоятися хоча б кілька годин у холодильнику.
  • Варка. Коли м’ясо «дозріє», його можна перекладати в ветчинницу. Вистеливши її харчовими пакетами або рукавом для запікання, зберігається соковитість. М’ясо викладається як можна щільніше, максимально фіксуючи кришку. Тільки так вийде хороша шинка, яка не буде розвалюватися. Наповнену ветчинницу слід опустити в каструлю з холодною водою і поставити нагріватися. Найкращий результат буде досягнуто, якщо куряча шинка протомиться при температурі 80 ° С не менше півтора годин.
  • Охолодження. Готовий продукт вживається охолодженим і настоявшимся. Шинку після вилучення з каструлі прямо в ветчиннице слід охолодити під проточною водою. Коли м’ясо охолоне, його можна подавати на стіл. Але краще перекласти його на ніч у холодильник і знімати пробу вранці. Смак буде чудовий!
  • Дивіться також:  Яловичина по-французьки в духовці – 5 рецептів приготування

    Готовий курячий рулет в ветчиннице небажано зберігати в холодильнику не більш тижня, особливо якщо в приготуванні використовувалися субпродукти. В іншому, таку смакоту можна зробити заздалегідь для подачі на святковий стіл або вживати на сніданок в бутербродах, додавати в салати, начинки пирогів, кулеб’як, піци.

    6 рецептів шинки з курки та індички

    У приготуванні курячої шинки використовуються найрізноманітніші інгредієнти. Оливки і маслини, мариновані грибочки, зелений горошок і кукурудза, різні сорти м’яса та субпродукти, зелень — все це разом і окремо можна сміливо додати в шинку. Якщо хочете, поріжте навіть ананас! Це відмінне, безпрограшне, багато разів перевірена, смакове поєднання.

    Маленький секрет. Якщо хочете домогтися звичного «ветчинного» смаку, то використовуйте в приготуванні навпіл звичайну і нитритную сіль. Саме вона додає м’ясу приємний рожевий відтінок і той самий смак.

    Відварити шинку можна в каструлі або томити в духовці, але ідеальним рішенням буде мультиварка або скороварка, де автоматично підтримується оптимальна для приготування м’яса температура.

    Якщо шинка готується вперше, пропонуємо декілька покрокових рецептів, на основі яких можна почати експериментувати.

    Класична куряча шинка

    У цьому рецепті можна взяти курятину або індичку, не важливо, орієнтуйтеся на свій гаманець. Якщо схиляєтеся до останнього варіанту, збільште час приготування на півгодини.

    Отже, вам знадобиться:

    • по кілограму філе і гомілок;
    • 20 грам желатину;
    • спеції, звичайна і нитритная сіль.

    Можна взяти тільки філе, оскільки обрізати м’ясо з сирих гомілок робота не дуже приємна. Шинка вийде соковитою за рахунок желатину.

  • Поріжте м’ясо дрібними кубиками, щоб вийшов рубаний фарш. Великі шматки також можна класти в шинку.
  • Притрусіть м’ясо сіллю і перцем, додайте приправи за смаком і желатин. Вимісити масу руками, щоб всі шматочки рівномірно просолились, і помістіть в холодильник.
  • Промариновавшееся м’ясо дуже щільно викладіть в ветчинницу, выстеленную харчовим пакетом або рукавом для запікання. Надішліть конструкцію в мультиварку на 45 хвилин — годину.
  • Дайте готової курячої (індичої) шинці охолонути, потім помістіть її в пакеті на тарілку і відправте в холодильник на ніч. Вранці насолоджуйтеся неймовірними бутербродами!
  • Дивіться також:  Полба – що це за крупа? Користь і шкода. Рецепти приготування полби

    У готової шинки може залишатися бульйон. Щоб він рівномірно розподілився по поверхні рулету, його можна перевертати під час охолодження. Тоді шинка в підсумку буде покрита шаром смачного желе.

    Шинка з овочами і коньяком

     

    Вишуканий рецепт для приготування красивій шинки з додаванням секретного інгредієнта. Ніхто не здогадається, що в страві присутній коньяк, і гості довго ламатимуть голову, чому шинка була такою смачною.

    Заздалегідь підготуйте:

    • кілограм курятини;
    • по штуці моркви і болгарського перцю;
    • зубчик часнику;
    • сіль і чорний перець;
    • 15 грам желатину;
    • 3 столові ложки коньяку.

    Якщо вам подобається смак мускатного горіха, в цьому рецепті він теж доведеться до речі.

  • Візьміть тушку курки або окремо гомілки і філе. Поріжте м’ясо шматочками до 2 див.
  • Додайте в м’ясо приправи, желатин і спеції, влийте коньяк. Руками вимісити масу, рівномірно розподіляючи сухі інгредієнти. Поставте курятину в холодильник.
  • Поки м’ясо остуджується, підготуйте овочі. Дрібно поріжте перець і моркву кубиками. Перед закладкою в ветчинницу, змішайте всі інгредієнти.
  • Надішліть ветчинницу в мультиварку або каструлю на годину-півтора. Готову страву остудіть і залиште в холодному місці на кілька годин.
  • Вирощувати індичат шинка з грибами

    Пікантна, соковита, неймовірно ароматна шинка вийде, якщо додати в неї гриби. Дуже смачно і красиво виглядають лисички, але підійдуть і будь-які інші види.

    Вам будуть потрібні такі компоненти:

    • кіло або трохи більше індичатини;
    • 300 грам відварених грибів;
    • ¼ Кг свинячого сала;
    • 1 цибулина;
    • 3 зубчики часнику;
    • 15 грам желатину;
    • сіль (навпіл звичайна і нитритная), перець.

    Процес приготування нічим не відрізняється від попередніх варіантів.

  • М’ясо птиці подрібніть, можна в фарш.
  • Сире сало прокрутити в м’ясорубці і додайте до м’яса.
  • Гриби і цибулю подрібнити, часник краще пропустити через прес. Всі інгредієнти введіть в м’ясний фарш.
  • Тепер можна притрусити його сіллю і перцем, засипати желатином і, як зазвичай, добре вимісити. Перед тим як викладати в ветчинницу, дайте м’ясу постояти в холодильнику від декількох годин до доби.
  • Томіть шинку годину—півтора, охолоджуйте і подавайте до столу.
  • Куряча шинка з серцем

    Дуже цікава шинка з курки в ветчиннице виходить, якщо додати в неї субпродукти.

    Наприклад, підготуйте такий набір:

    • по 400 грам курячого філе, сердець і печінки;
    • 3-4 столові ложки сухого молока;
    • одне яйце;
    • 15 грам желатину;
    • сіль і суміш перців.
    Дивіться також:  Сир Камамбер (Camembert): запах і смак, з чим поєднується, рецепти страв з м’яким французьким сиром

    Прекрасним доповненням в складі стане яловичий язик. Якщо захочеться додати, зменшіть кількість інших інгредієнтів.

  • Подрібніть м’ясо у фарш, а субпродукти наріжте маленькими шматочками, до 1 див.
  • Додайте в отриману масу яйце, насипте сухе молоко і желатин. Посоліть, притрусіть перцями і гарненько вимісіть.
  • Приберіть напівфабрикат в холодильник на ніч.
  • Покладіть в ветчинницу рукав для запікання і викладіть в нього якомога щільніше остуженную м’ясну масу.
  • Томіть шинку півтора—два години. Подавайте на стіл охолодженої на наступний день.
  • Куряча шинка з беконом і паприкою

     

    Пікантно і неймовірно смачно поєднання курки з беконом. Паприка надає готовому страві приємний аромат і колір.

    Вам знадобиться:

    • 800-900 грам курятини або м’яса індички;
    • 200-250 грам бекону;
    • 1,5 ложки паприки;
    • 3-4 зубчики часнику;
    • 15 грам желатину;
    • зелень, сіль, перець.

    Якщо хочете, додайте в шинку будь-яку приправу для курки, але смак стане менш натуральним. За бажанням можна ввести до складу крохмаль.

  • М’ясо подрібніть ножем або прокрутити в м’ясорубці. Бекон нарізати якомога дрібніше, його вкраплення в готовому продукті повинні бути невеликими.
  • Часник краще продавити через чеснокодавку, зелень дуже дрібно посікти. Всі інгредієнти, додайте до м’яса і вимісіть руками, як тісто. Посоліть і приберіть до ранку в холодне місце.
  • Перекладіть ароматну масу в ветчинницу, щільно закрийте і варити дві години.
  • Подавайте охолоджену шинку до сніданку.
  • Шинка з індички зі свининою

    Наших чоловіків однією куркою не прогодуєш. Сміливо пускайте в хід важку артилерію — додайте в индюшиную шинку трохи свинини.

    Для смачного м’ясного асорті вам знадобиться:

    • індички 600 грам;
    • свинини 500 грам;
    • морква;
    • пара яєць;
    • перець і, традиційно, навпіл звичайна і нитритная сіль.

    Рецепт стане більш цікавим, якщо додати оливок. Не бійтеся експериментів.

  • Індичатину і свинину нарізати якомога дрібніше. Якщо бажаєте, м’ясо можна прокрутити через м’ясорубку, але з рубленого фаршу продукт вийде цікавіше.
  • Моркву наріжте маленькими кубиками «на зубок». Додайте її до м’яса разом з яйцями і приправами.
  • Після того як м’ясо простоїть кілька годин у холодильнику, викладіть його в ветчинницу і поставте варитися на 2 години.
  • Готову страву можна подавати після того, як він охолоне.
  • Домашня куряча шинка доступна будь-якій господині. Результат при мінімумі інгредієнтів завжди буде чудовим. Головне, у складі продукту немає сої, консервантів, барвників. Її сміливо можна давати дітям, не побоюючись за якість. Спробуйте, і вам навряд чи ще коли-то захочеться купувати шинку в магазині!