Куряче філе в клярі — 7 рецептів приготування

Кляр допомагає зберегти м’ясо соковитим, ніжним і м’яким. Його можна готувати зі сметаною, майонезом, сиром та іншими інгредієнтами. Особливо смачним виходить куряче філе в клярі, кращі рецепти якого опубліковані далі.

Куряче філе в клярі — рецепт на сковороді

Склад продуктів: 620 г філе курки, 2 великих яйця, 2-4 часникові зубчики, сіль, 2 ст. л. борошна і стільки ж очищеної води, суміш перців.

  • Філе добре промивається, з нього видаляється зайвий жир. Далі, шматок нарізається на зручні скибочки для відбивних.
  • Шматочки курятини натираються сіллю, розчавленим часником і сумішшю перців. У такому вигляді м’ясо буде маринуватися хвилин 20.
  • Для кляру збиваються сирі яйця з сіллю. Потім до них висипається просеянная борошно і додається крижана вода.
  • Кожен скибочку замаринованной курятини опускається в кляр, після чого викласти на сковорідку з розігрітим жиром. За смаком можна посипати шматочки і світлим кунжутом.

Куряче філе в клярі на сковороді готується по 5-6 хвилин з кожного боку.

Загрузка...

У духовці

Склад продуктів: півкіло філе курятини, 4 ст. л. просіяного борошна, 2 великих яйця, 2 ст. л. жирної сметани, сіль, мелений чорний перець.

  • М’ясо нарізають нетовстими пластинками і злегка відбивається спеціальним молоточком.
  • В окремому посуді збиваються сирі яйця з перцем і сіллю. До них вводиться борошно і сметана, інгредієнти перемішуються до однорідності.
  • Відбивні умочують в тісто, після чого обсмажують з обох боків на добре розігрітому маслі всього пару хвилин, щоб кляр лише злегка «схопився».
  • Далі м’ясо перекладається на деко.

Блюдо запікається в духовці ще 15-17 хвилин до рум’яності.

В сирному клярі

Склад продуктів: 4 великих курячих філе, 2 ст. л. жирної сметани, 110 г напівтвердого сиру, 4 великих яйця, 3 ст. л. заздалегідь просіяного борошна, велика сіль.

Спробуйте також:  Спеції для риби – які підходять? Список кращих спецій і приправ для рибних страв, кулінарні поради

  • Кожне філе миється і розрізається на дві частини. Далі, злегка відбивається молоточком. Щоб не порвати м’ясо, можна накрити його харчовою плівкою.
  • Для приготування кляра береться напівтвердий сир і треться на тертці з самими маленькими поділками. До отриманої стружці виливаються сирі яйця, додається сметана і заздалегідь просеянная борошно. Потрібно використовувати і сіль, але дуже обережно, так як сир і без того солоний.
  • На сковорідці добре розігрівається будь рафінована олія. У нього викладають підготовлені шматочки філе. Кожен з них попередньо занурюється в кляр.
  • Після викладання шматочків на сковорідку, поверх них ще і розподіляється трохи сирної маси.
  • Смажаться відбивні з обох боків до золотистої скоринки апетитною.

Готове куряче філе в сирному клярі подається до столу гарячими з пікантним часниковим соусом.

Готуємо кляр з майонезом

Склад продуктів: півкіло філе курятини, 2 великих яйця, 5 ст. ложок заздалегідь просіяного борошна, сіль, 2-3 ст. ложки жирного майонезу, сухі ароматні трави.

  • М’ясо добре промивається і злегка обсушивается паперовими рушниками. Далі з нього видаляється зайвий жир. Шматок нарізати середніми пластинками, кожна з яких добре відбивається спеціальним молотком через пару шарів харчової плівки.
  • В окремому посуді готується кляр, для якого збиваються сирі яйця з дрібкою крупної солі і майонезом. Маса повинна вийти однорідною. Далі в неї всипається просеянная борошно і перемішування повторюється.
  • Відбите підготовлене м’ясо натирається сіллю і сухими ароматними травами за смаком, після чого занурюється в кляр з майонезом з попереднього кроку.
  • Відбивні обсмажують на сильному вогні протягом 5-6 хвилин з одного боку і 3-4 хвилини після перевертання з іншого.

Подається частування з будь-яким гарніром.

Куряче філе в цибульному клярі

Склад продуктів: 340 г філе курятини, 2 великі ложки свіжовичавленого соку лимона або лайма, 2 великих яйця, 2 великі ложки майонезу, велика ріпчаста цибулина, 4 великі ложки заздалегідь просіяного пшеничного борошна, суміш мелених перців, сіль.

Спробуйте також:  Хе з риби: як смачно приготувати? 8 правильних рецептів

  • М’ясо добре промивається, обсушивается і порційно нарізається. Спочатку шматочки сбрызгиваются свіжовичавленим лимонним соком, а далі кожен з них потрібно посолити і поперчити. Скибочки складаються в глибоку миску і прибирають в холодильник. За бажанням можна використовувати і будь-які інші приправи.
  • Поки курка маринується, можна зайнятися кляром. Для його приготування очищений ріпчасту цибулю пропускають через м’ясорубку або подрібнюється за допомогою спеціальної насадки блендера. До нього викладається майонез і виливаються сирі яйця. Інгредієнти дуже добре перемішуються.
  • У напівготовий кляр висипається заздалегідь просеянная борошно. Трохи останньої насипається на окрему плоску тарілку.
  • Кожен шматочок м’яса обвалюється в борошні, після чого занурюється в цибульний кляр. Маса повинна повністю покрити кожен шматок курятини.
  • М’ясні заготовки викладають на сковорідку з добре розігрітим маслом і обсмажують з обох сторін до повної готовності.

Щоб зробити кляр більш ароматним, в нього можна додати 1-2 ст. ложок подрібненого свіжого кропу.

Зі сметаною і зеленню

Склад продуктів: 2 великих курячих філе, 2-2,5 ст. ложки заздалегідь просіяного борошна, 2 великих яйця, сіль, пучок свіжого кропу і трохи петрушки, 1 ст. ложка жирної сметани.

  • Філе промивається і обсушивается, з нього видаляються прожилки. Кожен шматочок нарізати поперек скибочками, ширина яких виходить близько 4-5 див. Далі всі заготовки злегка відбивається кухонним молоточком, щоб не пошкодити їх цілісність.
  • Щоб приготувати кляр, потрібно в окрему тарілку вилити сирі яйця і злегка збити їх з сіллю. Потім до них додається сметана, просеянная борошно і дрібно нарізана зелень.
  • Всі змішані інгредієнти для кляру збиваються до однорідної консистенції.
  • Кожна м’ясна заготівля занурюється в кляр, після чого обсмажується з обох сторін на розпеченому маслі. Залишається викласти частування на паперовий рушник, щоб воно ввібрало зайвий жир.
Спробуйте також:  Царська риба: яку рибу називають царською, 4 рецепти рибних страв по-царськи

Подаються відбивні гарячими зі свіжими овочами, кетчупом або майонезом.

Курячі нагетси — як в Макдональдс

Склад продуктів: півкілограма курячого філе, велике яйце, 3 ст. ложки лимонного соку, 4-5 часточок часнику, півсклянки крихти з сухарів, суміш мелених перчиком, кухонна сіль.

  • Куряче філе позбавляється від усього зайвого, промивається, обсушивается, сбрызгивается соком цитрусового і нарізати невеликими шматочками. Зверху курятина засипається перцем і сіллю. До м’яса видавлюється свіжий часник і всі продукти перемішуються.
  • В окремій пиалке збивається яйце з 3-4 ложками очищеної крижаної води. У ємності в результаті повинна вийти однорідна суміш.
  • На плоске блюдо висипається крихта з сухарів.
  • Спочатку кожен шматочок курки занурюється в суміш яйця і води, після чого обвалюється в сухарній крихті.
  • У сковорідку виливається будь рафінована олія. Коли воно добре розігріється, жир можна викладати м’ясні заготовки.
  • Нагетси обсмажують з двох сторін до апетитної рум’яності.
  • Готове частування викласти на паперову серветку. Коли з нагетсів стече зайвий жир, їх можна подавати до столу.

Смачно пробувати таке блюдо з різними горчичными соусами і навіть із звичайним кетчупом.

Загрузка...