Куряче філе в мультиварці – 9 рецептів приготування

Куряче філе в мультиварці – це справжній політ фантазії. Адже його можна поєднувати практично з усіма інгредієнтами і в результаті отримувати смачне і ситне блюдо.

Куряче філе, запечене в мультиварці

Соковита і ніжна курочка до будь-якого гарніру.

Необхідні продукти:

  • близько 500 грам філе;
  • будь-які спеції і приправи за своїм бажанням.

Процес приготування:

  • М’ясо промити, прибрати все зайве, посипати обраними спеціями. Можна дати трохи полежати, щоб добре просочилося.
  • Викласти в чашу, встановити режим «Випічка» на 50 хвилин чекати готовності.

Тушкована з овочами філе

Куряче філе з овочами — малокалорийное, але ситна і корисна страва для обіду або вечері.

Необхідні продукти:

  • два шматочка філе;
  • один невеликий кабачок;
  • помідори і цибулина;
  • два зубчики часнику;
  • приправи;
  • три картоплини.

Процес приготування:

  • Включаємо мультиварку в режим «Смаження» на 10 хвилин і викладаємо туди нарізану цибулю з часником.
  • Додаємо порізане на кубики середнього розміру м’ясо і тримаємо ще 20 хвилин.
  • Подрібнюємо овочі, що залишилися, відправляємо до курки, приправляємо до смаку сіллю і перцем, міняємо режим «Гасіння» і час на 60-80 хвилин. Після чого смачне блюдо повністю готове до подачі.

Як приготувати по-французьки?

Всі звикли готувати по-французьки свинину, але її цілком можна замінити куркою, та ще й зробити не в духовці, а в мультиварці.

Необхідні продукти:

  • три картоплини;
  • один цибуля репкой;
  • близько 150 грам сиру;
  • два курячих філе;
  • приправи і майонез на свій смак.

Процес приготування:

  • Готуємо м’ясо, промиваємо його, натираємо спеціями і тримаємо 15 хвилин в чашу мультиварки в режимі «Випічка».
  • Перевертаємо і зверху покриваємо нарізаним на кільця цибулею та картоплею, подрібненої на тонкі пластини.
  • Промазуємо добре майонезом, за бажанням можна картоплю теж приправити спеціями. Завершуємо все тертим сиром і готуємо 40 хвилин на режимі «Випічка».
Дивіться також:  Тріска в клярі на сковороді – 7 рецептів приготування

Рада! Шаром сиру можна покрити за кілька хвилин до завершення програми. У цьому випадку він вийде ніжним.

Куряче філе на пару

Варіант для тих, хто на дієті, адже філе зовсім некалорійне, так і готується в цьому випадку без краплі жиру.

Необхідні продукти:

  • потрібну кількість шматочків філе;
  • спеції за бажанням

Процес приготування:

  • Курку промити, прибрати жир і плівки. Можна нарізати на дрібні шматочки, а можна готувати і так.
  • За смаком приправити обраними спеціями або обійтися зовсім без них, викласти у спеціальний контейнер для приготування на пару. У чашку налити близько літра води, встановити контейнер і довести до готовності в режимі «На пару» протягом 40 хвилин.

Рецепт смачного плову

Крім зовсім звичайних страв в мультиварці можна приготувати смачний плов з курячим філе. Причому він вийде краще, ніж на плиті, адже чаша добре тримає тепло.

Необхідні продукти:

  • дві морквини і стільки ж цибулі;
  • приблизно 600 грам філе;
  • два зубчики часнику і спеції за смаком;
  • стакан сухого рису.

Процес приготування:

  • Включаємо прилад в режим «Випічка», викладаємо туди нарізану кубиками цибулю і обсмажуємо його до рум’яного кольору.
  • З’єднуємо з тертою морквиною і тримаємо ще деякий час, поки вміст не стане м’яким.
  • Додаємо нарізану на не великі шматочки курку, приправляємо всі спеціями, кладемо нарізану часник, всипаємо рис і заливаємо все водою, так щоб вона була вище продуктів десь на два сантиметри.
  • Встановіть режим «Плов» або «Каша». Після закінчення роботи потримайте ще 10 хвилин в режимі «Підігрів».

Гуляш

Дуже смачний і легкий у приготуванні гуляш, який ідеально поєднується з картопляним пюре.

Необхідні продукти:

  • три ложки борошна;
  • півкілограма курячого філе;
  • приправи за своїм бажанням;
  • 50 грам томатної пасти і стільки ж сметани;
  • 2 цибулини.
Дивіться також:  Як смачно замаринувати цибулю – 11 рецептів в домашніх умовах

Процес приготування:

  • Мультиварку включаємо на 15 хвилин в режим «Смаження» і викладаємо туди нарізану і посипану приправами курку.
  • До м’яса додаємо цибулю подрібнений кубиками, тримаємо ще п’ять хвилин, засипаємо борошно, ретельно перемішуємо.
  • Сметану з’єднуємо з томатною пастою, перцем і сіллю і цією сумішшю заливаємо м’ясо. Встановлюємо режим «Гасіння» на 30 хвилин, і чекаємо, поки блюдо буде готово.

Тушкуємо з картоплею

Куряча грудка з картоплею в мультиварці – це повноцінний вечерю. Це блюдо так само підійде в якості гарячого для гостей.

Необхідні продукти:

  • 20 грам майонезу;
  • три шматочка філе;
  • 150 грам сиру;
  • цибулина;
  • 600 г картоплі;
  • спеції за своїм бажанням.

Процес приготування:

  • Цибулю поріжте на шматочки і тримайте 5 хвилин в режимі «Смаження» або «Випічка». Додайте до нього нарізане на шматочки філе і тримайте в цьому ж режимі ще 20 хвилин.
  • Викладіть картоплю подрібнений кубиками, заправити все майонезом і вибраними спеціями. Посипте тертим сиром, перемішайте і готуйте ще 50 хвилин в тому ж самому режимі, але з закритою кришкою.

Ніжне блюдо в сметанному соусі

Хто не любить м’яке соковите м’ясо? Філе в сметанному соусі виходить шалено смачне, ароматне, ніжне і при цьому все одно містить зовсім небагато калорій, особливо якщо використовувати нежирну сметану.

Необхідні продукти:

  • будь-які приправи за своїм смаком;
  • три курячих філе;
  • зубчик часнику;
  • маленька упаковка сметани будь-якої жирності;
  • одна цибуля і морква.

Процес приготування:

  • М’ясо потрібно добре промити, прибрати зайвий жир і плівки, нарізати на смуги вздовж філе. Приправити спеціями, так щоб обов’язково була сіль і чорний перець.
  • Викласти в чашу мультиварки, зверху покрити нарізаним на шматочки цибулею і тертою морквою.
  • Зазначене кількість сметани з’єднати з тиском або тертим часником, насипати приправ, можна навіть яких-небудь ароматних трав, перемішати і цим соусом залити інгредієнти в чаші.
  • Включити мультиварку в режим «Гасіння» на 30 хвилин, після чого страву можна подавати.
Дивіться також:  Гарячі страви на святковий стіл – 16 варіантів та ідей

Пастрома в мультиварці

В мультиварці можна готувати не тільки звичайні щоденні страви, але і балувати себе делікатесами. Звичайно, смак буде дещо відрізнятися від оригінального варіанту, але лише в кращу сторону.

Необхідні продукти:

  • приблизно 700 мілілітрів води;
  • три шматки курячого філе;
  • дві ложки морської солі;
  • різні приправи за смаком і трохи куркуми.

Процес приготування:

  • Перш ніж переходити до готуванні в мультиварці курку потрібно підготувати. Добре промийте всі шматки, зріжте зайві частини, так щоб залишилося тільки чисте м’ясо.
  • Залийте шматки філе зазначеною кількістю води, так щоб вона покривала, якщо потрібно долийте ще, всипте дві ложки морської солі і залиште м’ясо рівно на добу, щоб воно змогло промаринуватися. Більше тримати не рекомендується, а якщо менше, то результат буде не таким, як треба.
  • Підготовлені шматки приберіть з маринаду, туго обв’яжіть кулінарною ниткою і ретельно натріть приправами. Це може бути суміш для курки, червоний перець, чорний, куркума.
  • Викладіть її в чашу і обсмажте по 5 хвилин з кожної сторони в режимі «Випічка» або «Смаження».
  • Потім влийте близько 200 мілілітрів води, вимкніть режим «Гасіння» і виставите час на 50 хвилин. Після чого витягніть пастрому, приберіть всі нитки, почекайте, поки вона охолоне, і розріжте на порційні шматки. Зверху можна посипати зеленню.