Куряче філе в паніровці – 7 рецептів приготування на сковороді і в духовці

Куряче філе дещо сухувато і більше підходить для гасіння в різних соусах, що дозволяє приховати цей невеликий недолік. Але якщо хочеться смаженого білого м’яса, щоб воно вийшло смачним, доводиться вдаватися до деяких хитрощів. Наприклад, зробити куряче філе в паніровці, яка дозволить зберегти м’якість і соковитість страви. Розглянемо популярні рецепти приготування відбивних з білого м’яса.

Куряче філе в паніровці на сковороді

Для початку розглянемо найбільш простий рецепт курячого філе в паніровці на сковороді.

Знадобиться зовсім небагато складових:

  • лоток курятини;
  • 2 яйця;
  • панировочная суміш;
  • паприка;
  • порошковий перець (чорний або червоний);
  • сіль.

Виконуємо наступний порядок дій:

  • Обполіскуємо шматки курятини, нарізаємо їх пластами товщиною не більше 0,7 див. Укладаємо на велику обробну дошку.
  • Накриваємо скибочки м’яса харчовою плівкою, після чого обережно відбиваємо їх молотком. Докладати великих механічних зусиль не потрібно: курятина досить ніжна, і волокна можуть «розійтися».
  • У мисці збиваємо яйця, змішуємо з сіллю і приправами, висипаємо на плоску тарілку панірування.
  • Розігріваємо в сковороді жир, після чого зменшуємо вогонь до середнього.
  • Кожен шматочок курки потім в яйце, а потім обвалюємо в суміші для панірування і укладаємо на сковороду.

Відбивні з курячого філе смажаться не більше двох-трьох хвилин з кожного боку. Вживати їх можна в гарячому вигляді з будь-яким гарніром або остиглими, поклавши на шматочок хліба і прикрасивши скибочкою огірка.

Сирна паніровка

Сирна паніровка, розплавляючись під впливом високої температури, створює щільну кірочку на м’ясі, що не дає їй втратити соковитість. Куряче філе, приготоване цим способом, виходить особливо ніжним і м’яким.

Господині знадобиться підготувати такі складові:

  • 5-6 шматків курячого філе;
  • пару яєць;
  • невеликий шматок сиру твердого виду;
  • 2-3 столових ложки панірувальної суміші;
  • сіль і приправи для курки.

Як готувати страву:

  • Відмиваємо під краном філе, ріжемо, трохи відбиваємо.
  • Подрібнюємо на тертці з дрібними отворами сир, змішати з панірувальними сухарями.
  • Збиваємо яйця з сіллю і спеціями.
  • Опускаємо кожен шматок птиці в яєчну суміш, а потім ретельно обвалюємо в паніровці так, щоб м’яса під нею не було видно.
  • Викладаємо відбивні на сковороду і підсмажуємо на середньому вогні.
Дивіться також:  Курячі котлети з сиром – 8 рецептів приготування

На замітку. Куряче філе за наведеним рецептом можна готувати не тільки на сковороді, але і в духовці. Але в цьому випадку краще на деко постелити пергаментний папір.

Готуємо відбивні з курячих грудок в духовці

Господиням, які більше люблять готувати страви в духовці, ніж на плиті, дуже сподобається рецепт ароматної курки з часником, в паніровці з додаванням зелені.

Щоб приготувати страву, потрібно запастися продуктами з цього списку:

  • 5 шматків філе курятини;
  • кілька зубчиків часнику;
  • яйце;
  • будь-яка сушена зелень;
  • пакетик суміші для панірування;
  • сіль і чорний перець;
  • калька для запікання.

Як готувати відбивні з курятини в духовій шафі:

  • Моєму курку, ріжемо і відбиваємо.
  • Тиснемо часник, змішуємо з сіллю і перцем, натираємо масою кожен шматок з обох сторін.
  • Змішуємо паніровку з сушеною зеленню, збиваємо в мисці яйце.
  • Кожен шматочок вмочаємо спочатку в яєчну суміш, а потім обвалюємо в паніровці і викладаємо в жароміцний посуд, дно якої застелене кулінарної калькою.
  • Відправляємо блюдо в прогріту духовку приблизно на 20 хвилин.

Увага! Курятина готується досить швидко, і головне її не пересушити. Через чверть години варто витягти і розрізати одну відбивну. Якщо м’ясо готове, потрібно відразу ж вийняти його з духовки.

Незвичайне куряче філе в паніровці з чіпсів

У популярних точках фаст-фуду, начебто KFC або McDonalds, можна спробувати приголомшливу курячу грудку в хрусткій паніровці. «Секрет фірми» співробітники не розкривають, і отримати відомості про рецептурою відвідувачі у них не можуть.

Але можна зробити аналогічне блюдо і вдома, якщо підготувати наступні продукти:

  • лоток філе курки;
  • упаковку чіпсів з улюбленим смаком;
  • пару столових ложок борошна;
  • куряче яйце;
  • соєвий соус;
  • мелену паприку і гострий перець.
Дивіться також:  Спеції для риби – які підходять? Список кращих спецій і приправ для рибних страв, кулінарні поради

Як готувати курятину в паніровці з чіпсів:

  • Нарізаємо вимиту курку, складаємо в глибоку миску і заливаємо соєвим соусом, після чого залишаємо на годину промаринуватися.
  • Викладаємо їх у тонкий поліетиленовий пакет, а потім подрібнюємо, розгортаючи качалкою.
  • Переміщаємо отриману масу в тарілку, змішуємо з борошном.
  • Збиваємо яйце зі спеціями. Сіль додавати не потрібно, оскільки в соєвому соусі вона міститься в пристойних кількостях.
  • Потім кожен шматок курятини в яєчну суміш, потім обвалюємо в паніровці і смажимо на сковороді.

На замітку. Є й інший варіант приготування цієї страви. Шматочки грудки в паніровці поміщаються на лист, застелений пергаментним папером, і відправляються в духовку запікатися.

З вівсяної крупи

Для приготування страви потрібно вівсянка, яку не потрібно варити. Тому перед купівлею продуктів слід звернути увагу на інформацію, прописану на упаковці.

Щоб зробити курку в паніровці, знадобляться такі складові:

  • пакування курятини;
  • яйце;
  • стакан геркулесових пластівців;
  • сіль і приправи.

Як готувати страву:

  • Нарізаємо промиту курятину, трохи відбиваємо.
  • Збовтуємо в мисці яйце з сіллю і спеціями.
  • Подрібнюємо в кавомолці вівсяні пластівці і висипаємо на плоску тарілку.
  • Опускаємо шматки курки яйце, обвалюємо в паніровці і відправляємо на сковороду.

На замітку. При бажанні можна змішати вівсяні пластівці з гранульованим часником, сушеної зеленню та іншими спеціями. Все залежить від смакових уподобань господині і членів її сім’ї.

Картопляна паніровка

Приготування цієї страви вимагає чимало часу і терпіння, але результат того вартий. Курка в картопляної паніровці цілком зійде за самостійне блюдо, і піклуватися про гарнірі вже не доведеться. Достатньо буде подати до страви нарізані свіжі овочі та зелень.

Для роботи знадобляться такі складові:

  • лоток курятини;
  • 5-7 картоплин;
  • яйце;
  • по 50-70 г майонезу та кетчупу;
  • трохи солі і улюблені приправи.
Дивіться також:  Яловичина з картоплею в мультиварці – 7 рецептів приготування жарке

Етапи створення страви:

  • Нарізаємо курятину плоскими шматками, наносимо на неї суміш майонезу і кетчупу, залишаємо трохи промаринуватися.
  • Трьом сиру картоплю на тертці з дрібними отворами, а потім змішуємо з яйцем, сіллю і улюбленими спеціями.
  • На кожен шматок курки наносимо отриману масу спочатку з одного боку, а потім, обережно перевернувши, з іншого, після чого викладаємо в сковорідку.
  • Обсмажуємо м’ясо з обох сторін, поки картопля не стане золотисто-коричневою.

Увага! Такі відбивні повинні міститись тільки на гарячу сковороду, в іншому випадку картопляний шар відвалиться і прилипне до дна посуду.

Готуємо хрустку паніровку

Це ще один варіант приготування курки в хрусткій паніровці, для якої використовуються кукурудзяні пластівці. Можна підсмажити страву на сковороді або запекти в духовці, як зручно.

Потрібні такі складові:

  • 3-4 шматка філе курки;
  • кілька зубців часнику;
  • яйце;
  • столова ложка сметани;
  • 120-150 г кукурудзяних пластівців;
  • сіль і улюблені приправи.

Як готувати курятину в хрусткій паніровці:

  • Нарізаємо курку, відбиваємо молотком через плівку.
  • Змішуємо пропущений через прес часник зі сметаною, наносимо вийшов соус на шматки птиці, даємо замаринувати не менше півгодини.
  • Збиваємо яйце з сіллю і приправами, насипати пластівці на плоску тарілку.
  • Замариновавшуюся птицю опускаємо спочатку в яйце, а потім у панірування.
  • Відправляємо відбивні на сковороду або в духову шафу.

Можна зробити страву ще смачніше, якщо додати до кукурудзяним пластівцям подрібнений твердий сир.

Курка в паніровці — безпрограшний варіант. Вона завжди виходить приголомшливо смачною, причому підготовка не вимагає особливих витрат часу і придбання дорогих продуктів. Але просте на перший погляд страву можна подавати не тільки в звичайні дні, але і робити до приходу гостей.