Куряче філе у вершковому соусі – 8 рецептів

Куряче філе у вершковому соусі підійде як для святкового вечері, так і для легкого ситного обіду. Подавайте його з будь-яким гарніром: гречкою, макаронами або ніжним картопляним пюре.

М’які шматочки повільно тануть у роті, а вершки доповнюють приємним бархатистим смаком.

З грибами у вершках

Нам знадобиться:

  • чотири зубчики часнику;
  • куряче м’ясо — 1 кг;
  • молочний сир – 0,3 кг;
  • печериці – 8 грибочків;
  • жменя свіжої зелені;
  • вершки 10% — 350 мл;
  • прованські трави.

Як готується куряче філе з грибами:

  • Філе і гриби промиваємо під краном. Печериці ріжемо тонкими пластинками.
  • Курку ріжемо на великі шматочки.
  • У сковороді гріємо соняшникову олію і готуємо в ньому оброблені інгредієнти.
  • Поки курка з грибами смажиться, чистимо часник і тиснемо його під пресом.
  • Натираємо в миску з часником сир, кришимо рубану зелень і прованські трави. Заливаємо суміш вершками.
  • Коли шматочки курки стали м’якими, вливаємо вершкову масу в сковороду і тушкуємо 10 хвилин.
  • Вийшло нескладне в приготуванні вишукане блюдо. Приємного апетиту!