Курячі котлети в духовці – 9 смачних рецептів

Котлети можна приготувати з різних продуктів, але з курячого м’яса вони виходять особливо ніжними і повітряними. Відносяться до дієтичного харчування. Курячі котлети в духовці підходять тим, хто приділяє увагу фігурі і маленьким діткам.

Класичні курячі котлети в духовці

Котлети з курячого фаршу, виходять смачними, з мінімальними тимчасовими витратами.

При приготуванні фаршу не можна переборщити з додаванням яєць, інакше під час теплової обробки котлети почнуть розпадатися і стануть жорсткими. Щоб блюдо вийшло соковитим, додають м’якуш, який заздалегідь слід вимочити в молоці або воді.

Інгредієнти:

  • часник – 3 зубки;
  • курка – 430 г філе;
  • сіль;
  • батон – 85 г пшеничного;
  • перець;
  • жир курячий – 55 г;
  • цибуля – 1 цибулина;
  • яйце – 1 шт.

Приготування:

  • М’ясо нарізати.
  • Помістити в м’ясорубку. Встановити решітку середнього розміру.
  • Перекрутити.
  • В піалу влити воду, покласти батон. Через чверть години віджати.
  • З’єднати з фаршем.
  • Часник натерти, скориставшись дрібної теркою. Закинути в фарш.
  • Цибулю нашаткувати, як можна дрібніше.
  • Додати разом з жиром в основну масу.
  • Поміняти грати на дрібну. Перекрутити всю масу повторно.
  • Влити яйце. Посипати сіллю. Поперчити. Перемішати.
  • Скрутити котлетки.
  • Розжарити сковорідку.
  • Залити масло.
  • Смажити до золотистого кольору з кожної сторони. На це потрібно три хвилини.
  • Перемістити до ємність, яка витримує високі температури. Накрити кришкою.
  • Помістити в духову шафу.
  • Витримувати режим 190 гр.