Курячі крильця в духовці – 5 рецептів приготування

Курячі крильця в духовці приготувати дуже просто – важливо підібрати спеції і соус, які припадуть вам до смаку. Цей продукт має доступну вартість і чудові смакові якості, тому в багатьох сім’ях крильця є улюбленою стравою.

Курячі крильця з хрусткою скоринкою в духовці

Незважаючи на простоту багато хто не знають, як приготувати крильця, щоб вони стали м’якими, ніжними, тануть у роті, але одночасно з хрусткою і ароматною скоринкою. Головну роль грає маринад. Також необхідно дотримувати температурний режим і витримувати час.

Інгредієнти:

  • Олія соняшникова (можлива заміна оливковою)– 550 мл;
  • Каррі – 2 ч. ложки;
  • Крило – 1,2 кг;
  • Сіль велика – 3 ч. ложки;
  • Кукурудзяний крохмаль – 6 ч. ложок;
  • Пшеничне борошно – 120 гр.;
  • Яйця (курячі) – 2 шт.;
  • Перець додавати по смаковим уподобанням;
  • Кетчуп (можна замінити томатним соусом) – 25 гр.

Приготування:

  • Субпродукт промити. Просушити, скориставшись серветкою.
  • Помістити в тарілку.
  • Підсолити. Всипати спеції. Додати кетчуп.
  • Перемішати. Прибрати в холод.
  • Через годину в піалі розмішати яйця. Перелити на крила.
  • Перемішати крохмаль, сіль, борошно.
  • Вмочити кожне крило в цій суміші.
  • У глибоку піалу налити олію. Помістити крило і швидко дістати. Викласти на деко.
  • Відправити в духову шафу. Готувати півгодини. Температура 210 гр.
  • В соєво-медовому маринаді

    Часто під час приготування шкіра залишається м’якою, завдяки соєво-медовому маринаду, поверхню хрусткою, а м’ясо дивно смачним.

    Інгредієнти:

    • Соєвий соус – 2 ст. ложки;
    • Сіль додавати за смаковими уподобаннями;
    • Мед рідкий – 2 ч. ложки;
    • Крила – 1,2 кг;
    • Олія оливкова/рослинне – 2 ст. ложки;
    • Спеції для курки (можна замінити будь-якими приправами).

    Приготування:

  • Промити субпродукт. Якщо залишилися пір’я, видалити. Тонку фалангу відрізати. З-за своїх розмірів, вона приготуватися швидше і може підгоріти, зіпсувавши смак страви.
  • Взяти ємність. Укласти крила.
  • Полити соусом. Покласти мед.
  • Засипати спеції. Посолити.
  • Залити масло.
  • Перемішати. Все має рівномірно розтертися по поверхні. Не повинно бути скупчення меду на одній ділянці.
  • Закрити кришку або затягнути харчовою плівкою. У холод не прибирати. Залишити на дві години.
  • Взяти деко. Розподілити по поверхні субпродукт.
  • Виставити духовку на 200 гр.
  • Відправити в духову шафу. Запекти. Дістати через 40 хвилин.
  • Дивіться також:  Деруни з м’ясом – 5 рецептів

    В лимонно-гірчичному соусі

    Дуже простий варіант приготування, в якому використовується мінімум продуктів, а смак залишається на висоті.

    Інгредієнти:

    • Сіль;
    • Зерниста гірчиця – 1 ст. ложка;
    • Крило куряче – 600 гр.;
    • Спеції (будь-які за вашим бажанням);
    • Лимонний сік – вичавити ¼ лимона (можна замінити лимонною кислотою).

    Приготування:

  • Крильця промити.
  • Просушити.
  • Помістити в ємність глибокого розміру. Влити сік. Розмішати.
  • Всипати зерна гірчиці.
  • Насипати спеції, можна використовувати будь-які. Насипати сіль. Розмішати.
  • Промаринувати. Години для цього буде достатньо.
  • Силіконовій пензлем промазати маслом деко. Помістити замаринований продукт. Викладати основний компонент одним шаром. Щоб добре пропеклося блюдо, його необхідно розміщувати по центру духової шафи.
  • Запікати 50 хвилин при 180 гр.
  • Гострі крильця з паприкою до пива

    Відмінною закускою до пива послужать крила з паприкою. Подають їх як самостійне блюдо або з гарніром.

    Інгредієнти:

    • Крило (охолоджене) – 1,3 кг;
    • Борошно (пшеничне вищого сорту)– 3 ст. ложки;
    • Сироп кленовий – 3 ч. ложки;
    • Соус тобаско – 2 ст. ложки;
    • Часниковий Порошок – 1 ч. ложка;
    • Соус соєвий – 5 ч. ложок;
    • Олія соняшникова – 3 ч. ложки;
    • Сіль додавати за смаковими уподобаннями;
    • Паприка (суха) – 1 ст. ложка;
    • Гострий перець червоний мелений;
    • Олія оливкова – 3 ч. ложки.

    Приготування:

  • Включити духовку на 200 гр.
  • Влити в піалу соус табаско, олія оливкова, соєвий соус, сироп кленовий. Перемішати. Вийшла суміш для глазурі.
  • По суглобу розрізати крила.
  • Паприку, часниковий порошок, борошно, перець червоний засипати в одну ємність. Перемішати.
  • Взяти пакет. Закласти крила. Висипати суху масу. Закрити пакет. Перемішати.
  • Промазати маслом деко.
  • Розкласти субпродукт.
  • Помістити в духову шафу.
  • Через 20 хвилин промазати сумішшю для глазурі. Запекти сім хвилин.
  • Дістати. Перевернути. Знову промазати глазур’ю. Запекти такий же час.
  • Дивіться також:  Паста з морепродуктами в вершковому соусі – 7 рецептів приготування

    З картоплею і овочами у фользі

    Неймовірно приємного смаку виходять курячі крильця в духовці з картоплею, а з додаванням овочів страва стає дуже корисним і поживним.

    Інгредієнти:

    • Сіль;
    • Картопля (бульби середнього розміру)– 7 шт;
    • Курячі крила – 7 шт.;
    • Куркума – 1 ч. ложка;
    • Мелений часник (сушений)– 1 ч. ложка;
    • Масло соняшнику (можна замінити оливковою);
    • Морква (середня)– 2 плоду;
    • Мед – 2 ст. ложки;
    • Цибуля (середнього розміру) – 1 цибулина;
    • Гірчиця – 1 ст. ложка;
    • Часник (середній) – 6 зубків;
    • Масло вершкове (розм’якшене) – 60 гр.

    Приготування:

  • Поставити в духовку на режим 180 гр.
  • Промиті крила проколоти зубочисткою у кількох місцях.
  • Мед і гірчицю перемішати.
  • Масло вершкове розтопити. Перелити до меду. Засипати часник, сіль, куркуму. Перемішати.
  • Розділити маринад на дві частини.
  • Курку покласти в миску. Залити однією його частиною.
  • Картоплю почистити. Нарізати.
  • З лука видалити лушпиння. Нашаткувати.
  • З моркви зрізати верхній шар. Нарізати.
  • На деко постелити фольгу. Залишити таку ж частину, щоб закрити блюдо.
  • Помістити овочі.
  • Вилити другу частину маринаду, рівномірно по всім овочам.
  • Вкрити крилами.
  • Збризнути маслом. Вкрити залишилася фольгою.
  • Прибрати в духовку.
  • Коли на поверхні утворюється кірка золотого кольору, дістати.
  • Маринад для курячих крилець в духовці: варіанти приготування

    Маринад для курячих крилець готують різноманітний: солодкий, пряний, кислий, з майонезом, гострий. Вибір залежить від смаку і уподобань.

    Медово-соєвий маринад

    Інгредієнти:

    • Спеції (будь-які);
    • Часник (середнього розміру)– 3 зубчики;
    • Чорний перець (мелений);
    • Соєвий соус – 150 мл;
    • Імбир (подрібнений) – 2 ст. ложки;
    • Мед– 130 мл;
    • Сіль.

    Приготування:

  • Часник продавити через часникодавку.
  • У ємність залити соус. Помістити часник. Засипати приправи і сіль. Додати мед.
  • Закип’ятити. Проварити п’ять хвилин. Остудити. Залити крильця. Промаринувати. Готувати в духовій шафі.
  • Дивіться також:  Як і скільки правильно варити горох?

    На кефірі

    Інгредієнти:

    • Перець (за смаковими перевагами);
    • Кефір (знежирений) – 550 мл;
    • Часник – 5 зубчиків;
    • За смаковими уподобаннями сіль.

    Приготування:

  • Часник натерти на тертці дрібного помелу.
  • Перемішати з кефіром.
  • Засипати перець. Посолити. Розмішати.
  • Маринад на основі соєвого соусу

    Інгредієнти:

    • Сіль;
    • Перець (можна використовувати гострий, тоді маринад знайде приємний гоструватий присмак);
    • Паста томатна (можна замінити кетчупом) – 170 гр.;
    • Соєвий соус – 170 мл;
    • Цибуля – 170 гр.

    Приготування:

  • Прибрати з лушпиння цибулі. Нашаткувати.
  • У ємності змішати всі продукти. Залиті соусом крила, маринувати чотири години.
  • Маринад з медом і гірчицею

    Інгредієнти:

    • Винний оцет – 6 ст. ложок;
    • Мед (рідкий) – 120 гр.;
    • Сіль;
    • Гірчиця (звичайна) – 6 ст. ложок;
    • Рослинна олія (можна використовувати оливкову) – 6 ч. ложок;
    • Гірчиця в зернах – 5 ст. ложок;
    • Перець.

    Приготування:

  • Всі зазначені продукти перемішати.
  • Залити крила. Маринувати годину.
  • Китайський гострий

    Інгредієнти:

    • Соус чилі – 2,5 ст. ложки;
    • Мед – 100 мл;
    • Солодкий соус чилі – 3 ст. ложки;
    • Часник (середнього розміру) – 4 зубки;
    • Цибуля зелена – 20 гр.;
    • Олія кунжутна – 4 ст. ложки;
    • Устричний соус – 3,5 ст. ложки.

    Приготування:

  • Цибулю нарізати.
  • Взяти тертку. Почистити і протерти зубчики часнику.
  • Перемішати всі продукти.
  • Маринувати крила дві години.
  • Маринад на пиві

    Інгредієнти:

    • Пиво світле (фільтроване) – 500 мл;
    • Коріандр (мелений) – 2 ст. ложки;
    • Сіль адигейська – 4 ч. ложки;
    • Гострий червоний перець.

    Приготування:

  • Змішати продукти.
  • Маринувати дві години.