Курячі крильця в медово-гірчичному соусі – 6 рецептів

Ця частина м’яса не користується великою популярністю, але якщо хоч раз приготувати крильця в медово-гірчичному соусі, то це блюдо може надовго стати одним з улюблених.

Класичні курячі крильця в медово-гірчичному соусі

Рецепт-основа, де в якості маринаду використовують мед і гірчицю.

Необхідні продукти:

  • близько кілограма курячих крил;
  • 100 грам зернистої гірчиці;
  • трохи лимонного соку;
  • 100 грам меду;
  • кілька зубчиків часнику;
  • спеції і зелень за смаком.

Процес приготування:

  • Починати робити крильця в медово-гірчичному соусі потрібно з приготування маринаду. Саме за рахунок нього блюдо і вийде особливо смачною. У мисці змішується мед з гірчицею, соком лимона і дрібно порубаним часником.
  • Тепер можна додати зелень і будь-які спеції.
  • Промиваємо крила, даємо їм добре обсохнути і обмазуємо маринадом. Потім поміщаємо в поліетиленовий пакет і кладемо в холодильник на пару годин.
  • Через відведений час, викладає м’ясо на блюдо для запікання, і готуємо 30 хвилин при температурі 180 градусів.
  • З соєвим соусом в духовці

    Приготувати крильця можна не тільки з медом і гірчицею, але ще й додавши соєвий соус. Він зробить смак страви більш оригінальним.

    Необхідні продукти:

    • кілограм крилець;
    • 50 мл соєвого соусу;
    • ложка меду;
    • часник – пару зубчиків;
    • перець і сіль за смаком.

    Процес приготування:

  • Приготувати крильця дуже просто. Для початку їх потрібно розрізати на три частини.
  • Потім нарізані шматки поміщаються в яку-небудь посуд, де заливаються соєвим соусом, медом і нарізаним часником. Все це забирається на пару годин.
  • Через відведений час м’ясо викладається у форму або на деко і забирається в духовку на півгодини. Температуру краще всього поставити на 180 градусів.
  • Крильця по-східному з медом і гірчицею

    Подобається яскравий аромат спецій? Тоді цей рецепт вам точно сподобається.

    Дивіться також:  Тісто дріжджове на кефірі – 11 рецептів приготування тіста

    Необхідні продукти для приготування:

    • велика ложка меду;
    • гірчиця із зернами – дві ложки;
    • чайна ложка цедри лимона;
    • близько 800 грам крилець;
    • суміш італійських трав;
    • сіль, перець, рослинна олія.

    Процес приготування:

  • Готується все дуже просто. Для початку м’ясо потрібно промити і дати йому трохи полежати до повного висихання.
  • В цей час займаємося приготуванням маринаду. Перемішуємо мед, з гірчицею, цедрою лимона і спеціями.
  • Отриманою масою ретельно обмазуємо курку і залишаємо приблизно на дві години, щоб все добре просочилося.
  • Через цей час розігріваємо духовку до 180 градусів і готуємо в ній м’ясо приблизно 40 хвилин.
  • Гострий рецепт приготування

    Незважаючи на наявність меду в рецепті приготування, блюдо все одно виходить досить гострим за рахунок великої кількості приправ. Звичайно, їх кількість можна регулювати на свій смак.

    Необхідні інгредієнти для приготування:

    • грам 20 гірчиці;
    • близько 6 великих ложок рідкого меду;
    • пара зубчиків часнику;
    • крильця – близько кілограма;
    • соєвий соус – приблизно 200 мл;
    • суміш різних перців і кориця.

    Процес приготування:

  • Готувати страву треба починати з промивання м’яса. Після того, як цей етап завершено, залиште його на деякий час, щоб воно добре просохло.
  • В цей час, всипте в миску спочатку перець, потім соєвий соус, трохи кориці. Сюди ж покладіть мед і гірчицю. Не забудьте подрібнити часник, нарізати його або передавити і додати його до маринаду.
  • В отриманій масі ретельно обваляйте крила і приберіть їх в холодильник не менше ніж на 30 хвилин для того, щоб вони добре просочилися.
  • Підготуйте хорошу форму, викладіть на неї замариноване м’ясо і приберіть в гарячу духовку на 40 хвилин. Оптимальна температура для запікання за цим рецептом – 200 градусів.
  • Дивіться також:  Макарони з грибами – 7 рецептів в домашніх умовах

    Як приготувати на сковорідці?

    Якщо вже дуже захотілося крилець, а духовки немає або вона не працює, то завжди можна скористатися сковородою. Причому смак виявиться нітрохи не гірше.

    Необхідні продукти:

    • крила – близько 500 грам;
    • пару ложок меду;
    • кілька ложок гірчиці;
    • різні приправи.

    Процес приготування страви:

  • Як і в інших рецептах приготування цієї страви, обов’язково потрібно м’ясо промити, зрізати все зайве. Зазвичай зрізається самий край, який не їстівний. Після того як крила помиті їм потрібно дати висохнути і тільки після цього приступати до подальшої готуванні.
  • Поки м’ясо сохне, робиться заливка для них. Змішуються всі інші інгредієнти і в отриману масу опускають м’ясо приблизно на годину. Щоб процес пройшов швидше, ємність на цей час можна поставити в холодильник.
  • Коли пройде час можна приступати до теплової обробки. Зазвичай всі викладається на деко і забирається в духову шафу, але в цьому рецепті буде використовуватися сковорідка.
  • Нагріваємо її разом з маслом, викладаємо м’ясо так, щоб вийшов один шар, і обсмажуємо приблизно по 5 хвилин з кожної сторони. Якщо необхідно, то робимо це кілька разів, поки не закінчаться всі крила.
  • Для того щоб результат був більш м’яким і соковитим, можна влити трохи води і згасити ще хвилин 10 на невеликому вогні.
  • Готуємо в мультиварці

    Зазвичай крила запікають в духовці, але якщо їх можна приготувати на сковороді значить, з цим впорається і мультиварка.

    Необхідні продукти:

    • різні спеції за власним бажанням;
    • кілька ложок меду і гірчиці;
    • півкілограма крил.

    Процес приготування страви:

  • Все робиться дуже просто. Промивається м’ясо, підсушується.
  • Поки йде процес сушіння, готується суміш для просочування крил. Просто змішуємо всі інші інгредієнти, не забувши додати спецій. Використовувати можна будь-які на свій розсуд, що більше подобається.
  • Коли курка просохне, вона поміщається в миску з підготовленою масою. Так щоб вона повністю була в ній і залишається на годину.
  • Поки м’ясо коштує, підготуйте мультиварку. Дістаньте чашу, злегка змастіть її рослинним маслом. Потім викладіть туди крила. Увімкніть режим «Смаження» на 15 хвилин. Якщо такого немає, то можна замінити режимом «Випічка».
  • Після того, як встановлений час минув, відкрийте кришку, переверніть м’ясо і дайте йому приготуватися на цьому ж режимі ще 5 хвилин.