Курячі мафіни — 7 рецептів приготування

Випічка завжди вважалася калорійною і не надто корисною їжею. Але сьогодні можна зустріти найрізноманітніші рецепти, які ідеально вписуються в меню правильного харчування. Одним з таких страв є курячі мафіни, які виходять такими ж ніжними і повітряними, як і традиційна випічка, але при цьому в них мало калорій, але багато білка.

Класичний рецепт курячих мафінів

Мафіни з курячого м’яса – це смачна і оригінальна закуска. Готувати їх досить швидко і легко. Ними можна прикрасити будь-який святковий стіл або включити до дитяче меню.

Інгредієнти:

  • 360 г філе птиці;
  • 100 г борошна;
  • 120 мл молока;
  • два яйця;
  • зелень, спеції;
  • майонез, натуральний йогурт.

Спосіб приготування:

  • Філе птиці злегка відварюємо в підсоленій воді до готовності. Як тільки м’ясо остигне, нарізаємо його дрібними кубиками.
  • Виливаємо В миску молочний напій, вбиваємо яйця, висипаємо борошно і все ретельно розмішуємо.
  • Майонез змішуємо з натуральним йогуртом і дрібно нарубаним зеленою цибулею, додаємо трохи солі і чорного перцю.
  • З’єднуємо отриманий соус з молочно-яєчною масою, ділимо на дві порції. Одну змішуємо з м’ясом.
  • Формочки присипаємо борошном, наповнюємо отриманою масою, поливаємо соусом, що залишився і відправляємо запікатися на 25 хвилин (температура 185°С).
  • Курячі мафіни посипаємо зеленню і подаємо теплими.

Загрузка...

Готуємо з сиром

 

Мафіни – це суто американська кухня. Сьогодні їх можна приготувати не тільки в якості солодкого десерту, але у вигляді апетитною закуски. Для їх приготування намагайтеся більше використовувати корисних інгредієнтів і додавати менше муки.

Інгредієнти:

  • 230 г відвареного курячого м’яса;
  • 110 г сиру;
  • за полчаши молока і масла оливи;
  • склянку борошна з гіркою;
  • три курячих яйця;
  • пакетик порошку для випічки.

Спосіб приготування:

  • М’ясо птиці відварюємо протягом 15 хвилин, цього часу буде достатньо, щоб м’ясо проварилося, а не перетворилося на шматок гуми.
  • У ємність вбиваємо яйця, вливаємо олію і слідом відправляємо молочний напій, розмішуємо, перчимо і підсолюємо.
  • Просіяне борошно з’єднайте з розпушувачем і відправляємо до решти інгредієнтів. Перемішуємо за допомогою міксера.
  • М’ясо ріжемо на дрібні шматочки, сир тремо на звичайній тертці.
  • У тісто кладемо м’ясо і сир, змішуємо і наповнюємо отриманою масою формочки. Відправляємо курячі мафіни з сиром в духовку на півгодини (температура 180°С).
Спробуйте також:  Приправа для курки: кращі спеції для страв з курки

Як приготувати з грибами

 

Курячі мафіни можна приготувати з різними інгредієнтами. Наприклад, ви можете покласти будь-які гриби, так ваша закуска стане ще смачніше й пахучіше.

Інгредієнти:

  • філе птиці (2 шт.);
  • 125 г сиру;
  • 430 г грибів;
  • дві середні цибулини;
  • зелень (свіжа і сушена);
  • дві ложки соєвого заправки;
  • 120 мл вершків (не жирного).

Спосіб приготування:

  • Філе курки ріжемо дрібними брусочками, поливаємо соєвим соусом, присипаємо спеціями, кладемо подрібнену свіжу зелень і сушену, перемішуємо і залишаємо маринуватися.
  • Цибулю шаткуємо кубиками і пасеруємо на олії, потім кладемо до нього подрібнені гриби, і як тільки випарується вся рідина, присмачую інгредієнти перцем і вливаємо вершки, тушкуємо десять хвилин.
  • У формочки для кексів викладаємо замариноване м’ясо, зверху кладемо грибну масу і присипаємо тертим сиром. Відправляємо мафіни в духовку на 20 хвилин (температура 190°С).

Дієтичні курячі мафіни з Дюкану

Якщо ви бажаєте скинути вагу, але при цьому дуже любите м’ясо, курячі мафіни пп — це те, що вам потрібно. Легка і смачна закуска, приготована за рецептом Дюка, обов’язково доведеться вам до смаку і по фігурі. Найголовніше використовувати для рецепта нежирні частини курки, а також компоненти з низьким вмістом калорій.

Інгредієнти:

  • 620 г філейної частини птиці;
  • 160 мл знежиреного молока;
  • чотири яйця;
  • ложечка олії оливи.

Спосіб приготування:

  • Першим ділом ми нарізаємо м’ясо дуже маленькими шматочками.
  • Потім ділимо яйця на складові, для рецепту нам знадобляться тільки білки, які ми збиваємо, додавши дрібку солі.
  • Збиваємо білки з м’ясом, додаємо інші спеції на ваш вибір.
  • Формочки збризкуємо олія олив і наповнюємо їх масою, випікаємо протягом півгодини (температура 180°С).
  • В рецепт ви також можете додати висівки, з ними ваша закуска стане ще корисніше.
Спробуйте також:  Курячі стегна з картоплею в духовці - 8 рецептів приготування

Ніжне блюдо з сиром

 

У сучасній кулінарії можна зустріти найрізноманітніші варіації смачної випічки. Але іноді нашу увагу привертають прості, але при цьому оригінальні рецепти. Наприклад, мафіни з курки і сиру, які останнім часом стали частим гостем на нашому столі.

 

Інгредієнти:

  • 320 г зернистого сиру;
  • філе птиці (1 шт.);
  • 230 мл кефіру;
  • зелень петрушки;
  • одне велике яйце;
  • 285 г борошна;
  • 1,5 ложки розпушувача.

Спосіб приготування:

  • Для рецепту важливо вибрати свіжий сир, але ні в якому разі не сирні маси, вироби з ними не пропечуться. Краще віддати перевагу зернистому продукту з 9% жирності.
  • Виливаємо В миску злегка підігрітий кисломолочний напій, всипаємо в нього пів ложечки солодкого піску, трохи солі, вбиваємо яйце і розмішуємо всі звичайним віночком.
  • Поступово в кефірну масу вводимо борошно разом з розпушувачем, перемішуємо, тісто повинно вийти зразок густої сметани.
  • М’ясо можна дрібно порізати ножем або подрібнити блендером. Змішуємо курку з рубаною петрушкою і сиром і відправляємо в тісто.
  • Формочки заповнюємо отриманою масою і запікаємо мафіни протягом 35 хвилин (температура 175°С).

З помідорами

 

Курячі мафіни можна приготувати з будь-якими овочами, наприклад, з томатами. Ви можете взяти звичайний помідор або використовувати мініатюрні черрі.

Інгредієнти:

  • 420 г курячого м’яса;
  • 260 г грибів;
  • два томата;
  • 35 г пармезану;
  • одне яйце;
  • цибулина;
  • базилік, петрушка.

Спосіб приготування:

  • У чашу блендера кладемо цибулю, м’ясо і гриби, подрібнюємо до консистенції фаршу.
  • Отриману масу змішати з тертим сиром, подрібненою петрушкою і базиліком, а також з кубиками томатів, які попередньо потрібно очистити від шкірки.
  • Тепер вбиваємо яйце, присмачую спеції, перемішуємо і розкладаємо масу по формах, запікаємо в духовці 25 хвилин (температура 180°С).
Спробуйте також:  Ханум - 8 рецептів, як приготувати узбецьку страву в мультиварці, в духовці і мантоварці

Мафіни з курячою грудкою і сиром

Мафіни з курячою грудкою, а також з додаванням сиру виходять дуже смачними, ароматними і красивими на зовнішній вигляд. Такий закускою ви обов’язково здивуйте своїх близьких і гостей.

Інгредієнти:

  • дві курячих грудки;
  • 120 г твердого сиру;
  • 110 г борошна;
  • 110 мл молока;
  • два яйця;
  • по дві ложки майонезу і сметани;
  • будь-яка свіжа зелень.

Спосіб приготування:

  • Сир тремо на звичайній тертці і змішуємо з молочним напоєм.
  • Потім в сирно-молочну масу кладемо майонез, сметану, вбиваємо яйце, додаємо спеції і поступово вводимо борошно, замішуємо рідке тісто.
  • Грудку потрібно попередньо відварити, а потім нарізати дрібними шматочками. Відправляємо м’ясо разом з нашаткованої зеленню в тісто, змішуємо і заповнюємо формочки для кексів.
  • Готуємо нашу закуску в духовці протягом 25 хвилин (температура 180°С).

Ось і все, тепер ви знаєте, що з простих і доступних інгредієнтів можна приготувати смачну і оригінальну закуску для всієї родини.

 

Загрузка...