Курячі мафіни – 7 рецептів приготування

Випічка завжди вважалася калорійною і не надто корисною їжею. Але сьогодні можна зустріти найрізноманітніші рецепти, які ідеально вписуються в меню правильного харчування. Одним з таких страв є курячі мафіни, які виходять такими ж ніжними і повітряними, як і традиційна випічка, але при цьому в них мало калорій, але багато білка.

Класичний рецепт курячих мафінів

Мафіни з курячого м’яса – це смачна і оригінальна закуска. Готувати їх досить швидко і легко. Ними можна прикрасити будь-який святковий стіл або включити до дитяче меню.

Інгредієнти:

  • 360 г філе птиці;
  • 100 г борошна;
  • 120 мл молока;
  • два яйця;
  • зелень, спеції;
  • майонез, натуральний йогурт.

Спосіб приготування:

  • Філе птиці злегка відварюємо в підсоленій воді до готовності. Як тільки м’ясо остигне, нарізаємо його дрібними кубиками.
  • Виливаємо В миску молочний напій, вбиваємо яйця, висипаємо борошно і все ретельно розмішуємо.
  • Майонез змішуємо з натуральним йогуртом і дрібно нарубаним зеленою цибулею, додаємо трохи солі і чорного перцю.
  • З’єднуємо отриманий соус з молочно-яєчною масою, ділимо на дві порції. Одну змішуємо з м’ясом.
  • Формочки присипаємо борошном, наповнюємо отриманою масою, поливаємо соусом, що залишився і відправляємо запікатися на 25 хвилин (температура 185°С).
  • Курячі мафіни посипаємо зеленню і подаємо теплими.