Курячі нагетси – 9 рецептів, як зробити в домашніх умовах

Курячі нагетси – багатьма його улюблену страву, яку можна подати в якості самостійного, з кетчупом, кислувато-солодким або гірчичним соусом і гарніром. Це може бути гаряча закуска або повноцінне друге блюдо. Залежить від того, як приготувати і з чим подати.

Класичні курячі нагетси

Шматочки ніжного, дієтичного м’яса залюбки їдять діти. Як приготувати це блюдо? Ви можете, звичайно, вибрати максимально простий варіант – купити напівфабрикати. Але краще все-таки витратьте на пару хвилин більше і зробіть нагетси з філе курки – так і смачніше, і вже точно корисніше.

Найпопулярнішими вважаються нагетси, приготовані традиційним способом. Для його реалізації вам знадобиться: одна куряча грудка, сіль, перець.

  • М’ясо розрізаємо вздовж волокон шматками товщиною 1 см, солимо і перчимо. Якщо хочете, можете додати сушені трави, приправи для курки.
  • Тепер готуємо кляр для нагетсів. В окрему ємність всипаємо просіяне борошно. В інший глибокій мисці збиваємо 2 яйця. І ще одна тарілка – панірувальні сухарі.
  • М’ясо по черзі обволікає в борошні, яєчної суміші і сухарях і відправляємо в гаряче масло на розпечену сковорідку. Обсмажуємо шматочки з двох сторін, а потім викладаємо на паперову серветку – вона прибере надлишки масла.

Рецепт, як в Макдональдсі

Ваші непосидючі діти просяться в Макдональдс? Ви теж не проти поласувати улюбленими курячими наггетсами? Так чому б не приготувати їх вдома? Це і дешевше, і корисніше, і смачніше, до речі.

Основний інгредієнт страви – куряче філе. Візьміть 2 штуки або 500 р.

Для додання м’ясу більш яскравого смаку знадобиться:

  • сіль, перець, куркума (по щіпці);
  • сік половини лимона;
  • можна ще подрібнити 3 – 4 зубчики часнику.

Вмочати філе будемо в яйці і панірувальних сухарях, а смажити на рослинній олії. Отже, приступаємо.

  • Промийте філе під проточною водою і просушіть рушником. Наріжте м’ясо на шматочки і викладіть їх в скляну ємність.
  • Тепер з’єднуємо сіль, перець, часник і спеції до смаку, перемішуємо. Тільки не переборщіть.
  • В окремій мисці збиваємо яйце, вливаємо трохи води і додаємо лимонний сік.
  • Сухарі висипаємо в плоску тарілку.
  • Шматочки філе мачає в яєчної маси, обкачуємо в сухарях, а потім викладаємо на сковороду, де вже встиг розігрітися рослинне масло.
  • Смажимо, поки не утвориться скоринка. Потім викладаємо на тарілку, застелену паперовими серветками.
Дивіться також:  Як варити холодець? 10 рецептів приготування холодцю

Нагетси подають відразу після приготування, ще гарячими. До страви відмінно підходить кетчуп, сирний або який-небудь інший соус.

З содою і крохмалем

Щоб куряче м’ясо вийшло дуже ніжним і соковитим, можете приготувати його за цим рецептом. Він передбачає додавання крохмалю, який розм’якшує курятину. Нагетси виходять не тільки смачними, але і зовнішній вигляд у них презентабельний, тому без проблем можете подавати така страва до святкового столу.

  • Промиваємо філе і ріжемо його на шматочки.
  • М’ясо солимо, додаємо 1 ч. л. харчової соди і лимонний сік (приблизно стільки ж), перемішуємо.
  • Тепер черга крохмалю. Знову заважаємо склад і залишаємо на 20 хвилин маринуватися.
  • Обвалюємо м’ясо в борошні й обсмажуємо на олії на розпеченій сковороді.
  • Виймаємо, знімаємо залишки жиру за допомогою серветки і подаємо до столу.

До цієї страви можна приготувати гарнір або соус, а можна подати його просто з кетчупом. Рум’яні шматочки соковитого курячого м’яса з апетитною скоринкою розлітаються «на ура».

Нагетси з філе в духовці

За цим рецептом ви можете приготувати нагетси з курячої грудки без зайвої олії. На два філе середнього розміру візьмемо 2 яйця, склянка панірувальних сухарів, спеції (для курки), сіль.

  • Грудку ріжемо, яйце збиваємо.
  • В яєчну суміш викладаємо шматочки м’яса, солимо, перчимо та ретельно перемішуємо.
  • В окремій ємності змішуємо сухарі зі спеціями.
  • Кожен шматочок обволікає в панірувальної суміші і викладаємо на деко, змащене рослинним маслом.
  • Нагетси відправляємо в духовку на чверть години, після чого виймаємо, перевертаємо і ставимо ще на 5 хвилин.

З сирною начинкою

Такі нагетси виходять неймовірно смачними. Для їх приготування візьміть 2 шт. курячого філе, 200 г твердого сиру, 2 яйця, 100 г сухарів для панірування, спеції і сіль.

Дивіться також:  Спеції для плову — 8 варіантів

  • Сир натираємо на тертці або дрібно рубаємо соломкою.
  • М’ясо нарізаємо на квадратики, солимо і проробляємо в кожному невеликий розріз, який відразу ж наповнюємо сиром.
  • В іншій ємності збиваємо яйця.
  • Сухарі змішати зі спеціями.
  • Кожен шматочок занурюємо в яєчну масу, а потім в паніровку, після чого відправляємо на деко, змащене рослинним маслом.
  • Запікаємо нагетси при температурі 180 градусів 12 хвилин. Протягом цього часу один раз шматочки перевертаємо, щоб утворилася рум’яна кірочка з двох сторін.

Краще всього подавати нагетси з сиром, доповнивши їх гарніром. Наприклад, дуже добре вони йдуть з картопляним пюре.

Не забудьте про соусі, він підкреслює і посилює смак страви.

Простий варіант в мікрохвильовці

Немає часу або бажання готувати? Купіть в супермаркеті готові курячі нагетси. Вийміть їх з коробки і викладіть на скляну тарілку. Довести м’ясо до готовності можна в мікрохвильовці на потужності 900 Вт протягом 2 – 3 хвилин.

З курячого фаршу

  • Беремо куряче філе, подрібнюємо його в фарш на м’ясорубці, солимо, перчимо і додаємо дрібно нарізану зелень.
  • У мисці збиваємо 2 яйця.
  • Просіяне борошно (2 ст. л.) і сухарі для панірування (стакан) розподіляємо по різних тарілках.
  • З фаршу формуємо невеликі котлетки. Занурюємо їх у яйце, потім в борошно, ще раз в яйце і сухарі.
  • Нагетси з курячого фаршу обсмажуємо на соняшниковій олії по 5 хвилин з кожної сторони. Сковорода повинна бути обов’язково розжареним.

Нагетси з кунжутом

Обсмажені в кунжуті нагетси покриваються апетитною хрусткою скоринкою. М’ясо виходить соковитим і ніжним.

Підготуйте 4 курячі грудки середнього розміру, 3 яйця, 3 ст. л. борошна, 100 г кунжутного насіння, сіль, спеції.

  • М’ясо посолити, поперчити, нарізати.
  • Яйце збити, додати спеції.
  • Шматочки курячого м’яса обваляти в борошні, в яєчної маси, в кунжуті.
  • Обсмажити на соняшниковій олії з двох сторін.
Дивіться також:  Пельмені в мікрохвильовці – 5 рецептів приготування

Все, блюдо готове, можете подавати до столу. Ситні, смачні, ароматні курячі нагетси не залишать байдужими ні вас, ні ваших близьких.

Дієтичний рецепт в мультиварці

Ви на дієті? Або просто не є шанувальником жирних страв?

Спробуйте зробити нагетси дієтичними, приготувавши їх в мультиварці. Їх калорійність значно нижче тих, які обсмажені на сковороді в соняшниковій олії.

Отже, нам знадобляться такі інгредієнти:

  • 2 курячі грудки;
  • сіль, перець, спеції – за бажанням;
  • борошно – 3 ст. л.;
  • панірувальні сухарі – скільки візьме;
  • 2 яйця.

Алгоритм приготування:

  • М’ясо потрібно промити, просушити і нарізати порційними шматками. Посолити їх і приправити спеціями.
  • Яйце збити, додати борошно і перемішати. Сухарі висипати в тарілку. Чашу мультиварки змастити рослинним маслом. Саме змастити! М’ясо не повинно в ньому плавати. Вибираємо режим «Смаження», час приготування – 15 хвилин.
  • Кожен шматочок курятини занурюємо в яєчно-борошняну суміш, обволікає в сухарях і викладаємо на дно чаші, де обсмажуємо кожну сторону протягом 6-ти хвилин. Три хвилини з них піде на розігрівання чаші.

Можна приготувати курячі нагетси в мультиварці і на режимі «Фритюр», але дієтичними вони не вийдуть. Втім, теж будуть дуже смачними. Приємного апетиту!