Курячі рулетики в беконі – 8 рецептів приготування

Серед усього розмаїття гарячих м’ясних страв курячі рулетики в беконі займають не останнє місце. Це і не дивно. Завдяки оригінальному поєднанню двох видів м’яса страва виходить незвичайним і в той же час досить смачним. Крім того, ці рулетики дуже ситні і швидко готуються.

Курячі рулетики в беконі на сковороді

Щоб швидко приготувати смачну вечерю, курячі рулетики в беконі краще смажити на сковороді.

Зробити це буде зовсім не складно, якщо в наявності є наступні обов’язкові продукти:

  • 0,3 кілограма курячого філе і стільки ж свіжого бекону;
  • кілька часникових зубчиків (за смаком);
  • сіль;
  • чорний перець мелений;
  • пісне масло.

Докладний опис алгоритму приготування закуски:

  • Філе курки акуратно розрізати на шматочки середнього розміру. Це має бути чисте м’ясо без прошарку жиру, плівок і кісток.
  • Бекон нарізати тонкими слайсами. Зробити це буде легше, якщо його попередньо трохи потримати в морозилці.
  • Покришити соломкою часник і нашпигувати їм філе, зробивши гострим ножем на кожному шматочку кілька глибоких надрізів.
  • Заготовки присипати сіллю і злегка поперчити.
  • Кожен шматочок часникового філе довільно загорнути в смужку бекону.
  • Рулети викласти на сковороду і обсмажити в олії, поки вони добре не підрум’яняться.

На приготування такої страви йде буквально кілька хвилин. А ось кінцевий результат обов’язково порадує як домочадців, так і саму господиню.

З грибами

Щоб курячі рулетики були більш соковитими і ароматними, їх можна готувати з грибами. Виходить чудове блюдо, яке зможе прикрасити собою навіть святковий стіл. Готувати його, в принципі, теж не складно.

Для такого рецепта знадобиться:

  • 2 курячих філе;
  • 1 головка цибулі;
  • 150 г нарізаного найтоншими слайсами бекону;
  • дрібна сіль;
  • 200 г грибів (краще брати печериці);
  • 50 г пісного (на вибір) масла;
  • трішки перемеленого перцю.

Методика приготування почасти нагадує технологію попереднього варіанту:

  • Кожне філе розділити гострим ножем поперек на кілька частин. Злегка відбити кухонним молоточком.
  • Бекон нарізати довгими смужками і теж їх трохи відбити.
  • Очищену цибулину довільно покришити, а потім обсмажити на сковороді. Додати попередньо вимиті гриби. Обсмажити продукти разом, посипати їх сіллю і перцем.
  • На кожен шматочок філе покласти частину приготовленої начинки.
  • Скрутити заготовки рулетами, а потім обернути беконом. Щоб вони не розвалилися, їх краще скріпити зубочистками.
  • Напівфабрикати укласти в жароміцний посуд і потримати 25 хвилин в духовці при 190 градусах.
Дивіться також:  Тушкована риба — 15 рецептів, як приготувати смачне і корисне блюдо в мультиварці, на сковороді і в духовці

Можна, звичайно, загасити вироби і на сковороді, заливши їх бульйоном або яким-небудь соусом. Але на це піде більше часу.

Готуємо з сиром

В якості начинки для курячих рулетів можна використовувати будь-сир. Цьому є своя причина.

З беконом і сиром суховатое м’ясо птиці стане не тільки більш соковитим, але також дуже ніжним і ароматним.

Для роботи можна використовувати:

  • 1 куряче філе;
  • жменя очищених волоських горіхів;
  • 100 г сиру твердих сортів;
  • 4 тонкі смужки бекону;
  • сіль і щіпку перцю.

Щоб зробити такі рулети, треба:

  • Філе промити і розрізати вздовж гострим ножем так, щоб вийшло 4 тонких пласта.
  • Кожен шматочок посолити і посипати перцем.
  • Сир подрібнити на тертці з великими отворами. Горіхи дрібно порубати ножем.
  • На кожен шматок м’яса покласти начинку з сиру і горіхів.
  • Скрутити їх у вигляді рулетів, а потім кожен обернути смужкою бекону.
  • Заготовки укласти на сковороду (краще використовувати гриль) і по черзі обсмажити з усіх боків.

Подавати готові рулети можна з будь-яким гарніром або просто їх прикрасити свіжою зеленню.

Рулетики з курячого філе в беконі в духовці

Досвідчені кухарі стверджують, що краще за все запікати курячі рулетики в духовці. М’ясо, піддається високотемпературній обробці з усіх боків, стає більш м’яким і ніжним.

А для аромату можна помістити всередину соковиту начинку.

Є один цікавий варіант, для якого необхідно взяти:

  • 350 грам філе курки;
  • 15 грам дрібної солі;
  • 100 грам бекону;
  • 4 зубчики часнику;
  • 125 грам сметани;
  • 5 – 10 грам будь-яких спецій.

Весь процес умовно можна розділити на кілька етапів:

  • Почати можна з начинки. Для цього потрібно дрібно покришити часник (або пропустити його через спеціальну часникодавку) і змішати його зі сметаною.
  • Філе розрізати на тонкі пласти і злегка відбити молотком.
  • Кожен шматочок спочатку промазати сметаною начинкою, а потім скрутити його у формі рулету.
  • Після цього рулетики треба щільно обмотати смужками бекону.
  • Форму вистелити зсередини фольгою і промазати маслом.
  • Укласти в неї сформовані рулети.
  • Форму прикрити другим листом фольги або кришкою і відправити в духовку на 15 хвилин. Запікати при 180 градусах.
  • Зняти фольгу і ще 15 – 20 хвилин потримати рулетики при тій же температурі.
Дивіться також:  Деруни в духовці – 5 рецептів

Після такої обробки м’ясо птиці стає м’яким, а бекон – підсмажений і хрустким.

Закуска з чорносливом

Багато господинь з власного досвіду знають, що з курячого філе можна приготувати чудові страви. Взяти, наприклад, варіант з начинкою з чорносливу. Проста і водночас дуже ефектна закуска готується буквально за кілька хвилин.

Знадобиться тільки:

  • 0,5 кілограми свіжого курячого філе;
  • 12 тонких смужок бекону і стільки ж великих плодів чорносливу;
  • 50 – 70 грам вина;
  • улюблені спеції.

Закуска готується швидко і надзвичайно просто:

  • Курячі філе першим ділом треба промити і добре обсушити серветкою. Великі шматки можна розрізати уздовж навпіл.
  • Заготовки відбити і посипати зі всіх сторін спеціями.
  • На кожен шматок філе покласти по парі чорнослив, щільно згорнути рулетом, а потім обмотати однією-двома смужками бекону, немов бинтом.
  • Вироби перекласти на сковорідку з киплячим маслом і обсмажити по 3 хвилини з кожного боку на невисокому вогні.
  • Потім залити їх вином і протушкувати ще 8 хвилин. Для цього полум’я конфорки треба зробити менше.

Готові, ще гарячі рулетики можна відразу перекладати на блюдо і подавати на стіл, полив ароматним соусом, що залишився на сковороді.

З сирним сиром

До білого м’яса птиці ідеально підійде будь-яка начинка з ніжним вершковим ароматом. Тому курячі рулетики в беконі добре робити, наприклад, з м’яким сирним сиром.

Цей рецепт такий же простий, як і всі попередні варіанти.

Необхідно мати в наявності:

  • 2 грудки курки;
  • сіль;
  • 200 г бекону (бажано свіжого);
  • пісне масло;
  • 160 г сиру кисломолочного;
  • перець.

Поетапне приготування страви виглядає приблизно так:

  • Грудки спочатку потрібно промити, зняти з них шкіру і ретельно видалити всі кісточки.
  • М’якоть двічі розрізати уздовж навпіл. Вийде 8 акуратних шматочків.
  • Їх треба трохи відбити, а потім поперчити і злегка присипати сіллю.
  • Кожну заготовку рясно промазати сиром.
  • Згорнути їх у вигляді рулетів, а потім обмотати смужками бекону. Щоб вироби не розгорталися, їх можна зв’язати ниткою. Зубочистки краще не використовувати, так як вони будуть заважати повертати вироби.
  • Форму обробити зсередини маслом, щільно укласти в неї курячі рулетики і запікати в духовці 30 хвилин.
  • Для отримання на поверхні виробів ефектною скоринки, на останньому етапі теплової обробки в духовій шафі слід включити режим «Гриль». Досить буде 6 – 7 хвилин, щоб заготовки зарум’янилися.
Дивіться також:  Грибна підлива – 8 рецептів приготування

Рулети виходять м’які, ароматні і дуже ніжні на смак.

Готуємо у вершках

Якщо курячі рулетики в духовці запекти з ніжним вершковим соусом, вони стануть ще м’якше і соковитіше. Зробити це буде зовсім не складно.

Для роботи крім трьох курячих філе потрібно:

  • 100 г м’якого сиру (можна сирного);
  • 20 г соєвого соусу;
  • 10 смужок бекону;
  • 200 мл вершків (жирних);
  • спеції (червоний перець, сушений часник і «куряча» приправа).

Як готувати такі рулети:

  • Сир посипати перцем і добре перемішати.
  • Кожне філе розрізати посередині (не до дінця). В отриманий розріз покласти сир з перцем.
  • Скласти заготовки так, щоб начинка виявилася усередині і щільно загорнути їх в бекон.
  • Вироби обсмажити на сковороді з додаванням вершкового масла.
  • Окремо приготувати соус. Для цього в сотейнику нагріти вершки. Додати до них залишився сир, соєвий соус, трохи масла, спеції і перемішати. Як тільки маса закипить, її треба зняти з вогню.
  • Обсмажені рулети скласти у форму, залити свіжоприготованим вершковим соусом і відправити в духову шафу на 20 хвилин для запікання при 200 градусах.

Дивовижні рулетики з ніжним вершковим смаком добре подавати з салатом зі свіжих овочів.

В мультиварці

Тим, у кого вдома є така сучасна кухонна техніка, приготувати курячі рулетики в беконі не складе великої праці.

Продукти знадобляться звичайні:

  • 2 філе (грудки цілком);
  • сіль;
  • 17 г олії;
  • по 100 г твердого сиру, копченого бекону і шинки;
  • трохи перцю, свіжого кропу і молодого часнику.

Як правильно готувати ароматні рулети в мультиварці:

  • Промиті філе обсушити, злегка відбити, а потім присипати сіллю і перцем.
  • Шинку нарізати соломкою. Те ж саме зробити і з сиром.
  • Часник з кропом дрібно порубати ножем.
  • На кожне підготовлене філе викласти по черзі шинку, сир спеції і підготовлені.
  • Скрутити заготовки в рулети, а потім обмотати беконом, попередньо порізаним на тонкі смужки.
  • Вироби скласти в чашу мультиварки.
  • Встановити режим «Смаження» і обробити рулети по 5 хвилин з кожної сторони.
  • Долити трохи бульйону. Встановити на панелі режим «Випічка» і готувати закуску під кришкою ще приблизно півгодини.

Щоб готові рулети виглядали більш апетитно, їх можна викласти на тарілку, попередньо застеливши її листям салату. Просто, смачно і зовсім не складно!