Курячі рулетики з сиром — 8 рецептів приготування в духовці на сковороді і в мультиварці

Рулетики з курячого філе — це просте в приготуванні і надзвичайно смачна страва. Їх роблять з різними начинками, використовуючи овочі, зелень, рубані яйця та інші продукти. У цій рубриці ми розглянемо, як готувати курячі рулетики з сиром в духовці, мультиварці та сковороді.

Прості курячі рулетики з сиром в духовці

Це один з найпростіших способів приготування страви.

Його роблять з наступних продуктів:

  • 6 шматків філе курки;
  • шматок твердого сиру;
  • трохи вершкового масла;
  • сіль і приправи;
  • відрізи кулінарної фольги.

Готуємо курячі рулетики з сиром в духовці:

  • Промиваємо та нарізаємо плоскими шматками куряче філе, можна трохи відбити.
  • Ріжемо сир товстою соломкою. Довжина шматочків повинна збігатися з шириною рулетів.
  • Кожен м’ясний пласт натираємо сіллю і приправами, кладемо начинку, обережно загортаємо, а потім переміщуємо у відрізок кулінарної фольги швом вниз.
  • Розтоплюємо вершкове масло до рідкого стану, після чого за допомогою пензлика наносимо його на кожен рулет.
  • Обережно загортаємо порції в фольгу, розкладаємо на деко і ставимо в духовку.

Багато часу на випікання такої страви не потрібно, рулети будуть готові вже через 35 – 40 хвилин.

Закуска, смажена на сковороді

Любителі м’яса із хрусткою скоринкою по достоїнству оцінять курячі рулетики, смажені на сковороді.

Для створення такої страви знадобляться наступні компоненти:

  • філе курки;
  • плавлений сир;
  • зубки часнику;
  • трохи зелені;
  • спеції та сіль;
  • суміш для панірування.

Як зробити страву на сковорідці:

  • Готуємо м’ясо, нарізавши його шматками і трохи відбивши.
  • На кожен пласт курятини наносимо трохи спецій і солі з обох сторін.
  • Змішуємо м’який плавлений сир з тиском часником і зеленню петрушки, наносимо начинку на шматки м’яса.
  • Загортаємо рулетики, обережно скріплюємо їх за допомогою зубочисток, обвалюємо в панірувальної суміші і смажимо до появи скоринки.
Дивіться також:  Хе з риби: як смачно приготувати? 8 правильних рецептів

Увага! При смаженні на сковороді головне — не пересушити блюдо. Курятина готується дуже швидко, і перевертати порції потрібно після того, як скоринка придбає густо-золотистий колір.

З додаванням в начинку грибів

Для приготування курячих рулетиків з сиром і грибами можна брати опеньки, печериці, лисички або гливи – вигляд не має значення. А зробити м’ясо ніжним і усунути його зайву сухість допоможе соус з вершків.

В процесі роботи будуть потрібні такі складові:

  • куряче філе;
  • свіжі гриби будь-якого виду;
  • щільний сир;
  • цибуля;
  • вершки;
  • трохи кип’яченої води;
  • сіль і приправи.

Як готувати рулетики з грибами і сиром:

  • Смажимо начинку з грибів і цибулі, трохи охолоджуємо.
  • Нарізаємо м’ясо, відбиваємо, солимо і приправляємо.
  • Подрібнюємо сир змішуємо з цибулею і грибами, наносимо начинку на м’ясо і формуємо рулетики, обмотавши кожен ниткою.
  • Трохи обсмажуємо порції на сковороді, потім знімаємо обмотку і складаємо заготовки в каструлю з товстими стінками.
  • Вливаємо вершки, розбавлені водою і трохи підсолені, включаємо повільний вогонь і тушкуємо.

Страва буде готове, коли м’ясо стане м’яким, і рулетики будуть без особливого праці розламуватися виделкою.

Рулетики з курячого філе з сиром

Такі рулетики можна приготувати по-різному: посмажити на сковорідці, використовуючи паніровку, запекти у фользі або згасити з будь-яким соусом в посуді з товстими стінками.

Для приготування страви потрібно взяти такі продукти:

  • куряче філе;
  • сир;
  • яйця;
  • зелена цибуля;
  • сіль і спеції.

Як зробити рулетики:

  • Відварені яйця подрібнюємо, змішуємо з рубаним луком і тертим сиром.
  • Курку ріжемо, відбиваємо, наносимо сіль і спеції.
  • Кладемо начинку на кожен шматок, звертаємо їх рулетиками.

Коли страва запікається в фользі, його досить укласти в обгортку швом вниз, а якщо планується готування в паніровці або обсмажування для подальшого гасіння, порції потрібно скріпити за допомогою зубочисток або заточених сірників.

Дивіться також:  Тарталетки з креветками – 7 рецептів смачної і апетитної закуски

Готуємо в мультиварці

Доповнити начинку з сиру можна будь-якими овочами, але в нашому випадку буде використано капуста броколі.

Готують страву з таких складових:

  • куряче філе;
  • сир;
  • брокколі;
  • часник;
  • суміш спецій;
  • сіль.

Як зробити рулетики з курки в мультиварці:

  • Ошпарюємо окропом розділену на шматочки брокколі, дрібно ріжемо.
  • Подрібнюємо часник і сир, змішуємо з брокколі.
  • Порізану і трохи відбиту курку натираємо сіллю і спеціями з обох сторін, наповнюємо начинкою і обережно звертаємо.
  • Готуємо рулети в змащеній жиром чаші приладу, встановивши режим випічки.

Увага! При готуванні в мультиварці рулети випікають приблизно 10 хвилин, після чого перевертають і залишають готуватися ще стільки ж часу.

Рецепт з шинкою

Щоб приготувати страву з такою начинкою, потрібні невеликі томати щільної структури – їх набагато зручніше різати, ніж м’які.

Роблять рулетики з наступних продуктів:

  • філе курки;
  • сир;
  • шинка;
  • помідори;
  • часник;
  • майонез;
  • яйця;
  • спеції та сіль;
  • склад для панірування.

Як приготувати страву з шинкою і сиром:

  • Шматки курки змащуємо сіллю з одного боку, майонезом — з іншого.
  • Змішуємо тертий сир з дрібно посіченою шинкою і укладаємо на майонезному шарі.
  • У кожну порцію покласти скибочки тонко нарізаних томатів, загортаємо м’ясо і скріплюємо зубочистками.
  • Збиваємо яйця зі спеціями, мачає в цьому складі кожну заготовку, потім обвалюємо їх у сухарях і кладемо на сковороду швом вниз.

Коли нижня сторона рулетиків зарум’яниться, зубочистки можна прибирати і перевертати порції для подальшої обжарювання.

Курячі рулетики з сиром у беконі

Для приготування цієї страви потрібно попередньо замаринувати шматки нарізаною курки, змастивши їх тонким шаром гірчиці. Після того, як м’ясо побуде в холодильнику приблизно годину, можна приступати до основної частини роботи.

Дивіться також:  Савойська капуста – 9 рецептів приготування

Для готування необхідні такі складові:

  • куряче філе;
  • гірчиця;
  • сир;
  • часник;
  • скибочки бекону;
  • спеції;
  • кулінарна фольга.

Як готувати курячі рулети в «обгортці» з бекону:

  • Маринуємо курку в гірчиці, а потім виймаємо з холодильника і даємо трохи погрітися при кімнатній температурі.
  • Трьом сир і часник, додаємо спеції і перемішуємо.
  • Нарізаємо бекон шматочками, їх повинно бути стільки ж, скільки і скибок курки.
  • Кладемо на неї начинку, скручуємо заготовки рулетами, а потім загорнути кожну скибочкою бекону.
  • На застелений фольгою деко викладаємо порції швом вниз і відправляємо запікатися.

Таке блюдо можна подавати як гарячим з будь-яким гарніром, так і після охолодження у вигляді холодної закуски.

З чорносливом

Це блюдо вийде незвичайним і оригінальним, його можна робити не лише як повсякденну, але і до святкового столу.

Для роботи знадобиться:

  • куряче філе;
  • сир;
  • чорнослив;
  • горіхи;
  • часник;
  • рідкий мед;
  • трохи вершкового масла;
  • спеції та сіль;
  • шматки фольги за кількістю порцій.

Як готувати курячі рулети з чорносливом, горіхами, сиром і часником:

  • Ріжемо куряче філе, посипаємо сіллю і спеціями. Наносимо на кожен шматок тонкий шар меду, після чого залишаємо заготовки трохи промаринуватися в теплі.
  • Ошпарюємо окропом чорнослив, а коли він трохи охолоне, дрібно ріжемо і змішуємо з подрібненими горіхами, часником і тертим сиром.
  • Наносимо начинку на кожен шматок, скручуємо рулети і кладемо їх швом вниз на окремий відрізок фольги.
  • Змащуємо заготовки розтопленим вершковим маслом, щільно загортаємо в металеву папір і відправляємо запікатися.

Таке блюдо можна посмажити в сковороді, попередньо обвалявши рулетики в панірувальної суміші.

На основі наведених способів приготування курячих рулетів можна створювати власні рецепти, додаючи інгредієнти на свій розсуд.