Курячі сердечка в сметані – 6 смачних рецептів

Курячі сердечка – це живильний низькокалорійний продукт, який містить велику кількість білка. До того ж, у них маса корисних вітамінів і мікроелементів – РР, А, В, магній, кальцій, цинк, мідь. Пружне м’ясо при правильному приготуванні стає ніжним і соковитим. Пропонуємо приготувати курячі сердечка в сметані — страва відмінно поєднується практично з будь-яким гарніром з макаронних виробів, круп або овочів.

Курячі сердечка, тушковані в сметані на сковороді

Щоб приготувати тушковані курячі сердечка на сковороді в сметанному соусі знадобиться:

  • 0,6 кг курячих сердець;
  • зубчики часнику – 2;
  • цибуля – 100 г;
  • сметана – 100 г;
  • рис (бажано «Басматі») – 200 г;
  • слив. масло – 20 г;
  • 0,5 ч. л. меленого чорного перцю;
  • приправа («Прованські трави») 1 ч. л.;
  • пів чайної ложки солі.

Шаткуємо часник, цибулю і підсмажуємо на олії до прозорого стану. Підготовка сердець: перемываем, видаляємо зайвий жир і судини. Викладаємо на сковороду і готуємо на середньому вогні, поки не пропаде рожевий колір. Додаємо перець, сметану, сіль, добре перемішуємо. Зменшуємо вогонь і під закритою кришкою тушкуємо протягом півгодини.

Поки тушкуються серця, відварюємо рис і додаємо масло. Після закінчення 30 хвилин серця повинні стати м’якими, приправляємо прованськими травами. Деякий час нехай блюдо готуватися ще, поки не випарується зайва рідина. Для подачі на тарілку викладається підкладка з рису, зверху в поглиблення викладаємо порцію сердечок з підливою. Страва буде добре виглядати з зеленими овочами.

В мультиварці

Для зручності курячі серця можна приготувати і в такому диві кухонної техніки, як мультиварка.

Для цього знадобляться продукти:

  • цибуля – 2 шт.;
  • курячі серця – 1 кг;
  • трави сушені або свіжі);
  • велика морква – 1 шт.;
  • томатна паста;
  • 1 л води;
  • сіль;
  • приправи.
Дивіться також:  Котлети з фаршу індички – 8 рецептів, соковитих і смачних!

Субпродукти попередньо потрібно вимити, очистити від судин, пленочки і жиру. Розрізати кожну на дві половинки. Цибулю нарізаємо великими кубиками. Моркву можна натерти на тертці або нарізати. Викладаємо всі інгредієнти в каструлю, заливаємо томатною пастою, розведеною водою і встановлюємо програму «Тушкування» на режим – 45 хвилин.

Приготовлені курячі сердечка в мультиварці відрізняються особливою ніжністю, адже в мультиварці продукт краще опрацьовується термічно, пар і волога практично не виходить з мультиварочной чаші, і структура волокон стає дуже м’якою і ніжною.

На замітку. Дане блюдо подається як з легкими салатами, так і з більш калорійним гарніром – картоплею, крупами, макаронами.

До сметано-сирному соусі

Сметанно-сирний соус надає сердечком неповторний аромат і приголомшливий ніжний, легкий смак.

Підготуємо інгредієнти:

  • курячі серця – 0,6 кг;
  • 100 г плавленого сиру;
  • 1 велика цибулина;
  • сіль;
  • сметана – 3 столові ложки;
  • зелень – 40 г (кріп, петрушка);
  • 2 зубки часнику;
  • олія соняшникова – 2 ст. л.;
  • третина чайної ложки крохмалю;
  • перець мелений.

Готуємо м’ясні вироби, як і в попередніх рецептах. Цибулину нарізаємо невеликими кубиками. Серця викладаємо на сковороду, солимо, перчимо. На сильному вогні обсмажуємо, постійно помішуючи. Після цього, прикручуємо вогонь і продовжуємо тушкувати під закритою кришкою ще чверть години. На окремій сковороді смажимо цибулю до прозорості. Зелень потрібно дрібно порубати. Часник для зручності пропускаємо через прес. Плавлений сир для зручності натираємо на крупній тертці. В сердечка вводимо цибулю, і продовжуємо тушкувати ще 15 хвилин. Потім додаємо сир, сметану. Не забуваємо все ретельно перемішувати. В останню чергу додаємо крохмаль, зелень, часник і вливаємо півсклянки води. Соус повинен закипіти, залишаємо під закритою кришкою ще пару-трійку хвилин.

В сметані з картоплею

Страви з сердечок низькокалорійні, але при цьому досить поживні, тим більше в поєднанні з тушкованою картоплею в сметані.

Дивіться також:  Як варити яловичий язик правильно – 3 рецепту приготування

Ось список необхідних продуктів:

  • 300 г курячих сердець;
  • олія (оливкова або вершкове) – 1-2 ст. л;
  • 6 бульб картоплі;
  • 3 зубки часнику;
  • сметана – 4 ст. л.;
  • 1 цибулина;
  • за смаком додаємо сіль, перець.

Підготуємо серця – помити, почистити, злегка обсмажити на змащеній маслом сковороді (10-15 хвилин). На окремій сковорідці підсмажуємо цибулю.

Картоплю чистимо і ріжемо кубиками. Складаємо в каструлю і заливаємо водою так, щоб вона тільки покривала половину вмісту.

У каструльці доводимо кубики картоплі до кипіння і всипаємо туди сердечка, спеції і цибулю. Накриваємо кришкою, тушкуємо до готовності.

Варіант з додаванням грибів

Щоб внести в настільки просте блюдо родзинку, додаємо в сердечка гриби.

Нам знадобляться такі продукти:

  • 500 гр курячих сердечок;
  • 300 г грибів (наприклад, шампіньйони);
  • 3 ст. ложки олії (оливкова);
  • 1 цибулина;
  • морква – 1 шт.;
  • 1 пучок зелені;
  • 150 мл сметани.

Субпродукти потрібно помити, почистити, розрізати навпіл. Цибулину нашаткувати і трохи підсмажити. Зсипати підготовлені м’ясні компоненти в сковороду з цибулею. Моркву необхідно натерти на тертці, а гриби нарізати невеликими шматочками. Всі зсипати в сковороду. Додати туди сметану, тушкувати під кришкою до повної готовності. Подається страва з тушкованою картоплею або пюре, хоча можливо поєднання з будь-яким гарніром. При подачі страву потрібно посипати посіченою зеленню.

Запікаємо курячі сердечка в духовці

Запечене м’ясо виходить соковитим і ніжним, сердечка курячі не виняток. Дане блюдо добре поєднується з будь-яким гарніром, салатами.

Інгредієнти, без яких не обійтися:

  • сметана – 2 ст. л.;
  • серця курячі – пів кілограма;
  • 1 цибулина;
  • перець мелений, сіль;
  • вершкове масло для смаження.

Нарізану цибулю трохи підсмажуємо до злегка жовтуватого кольору на вершковому маслі. Промиті і почищені субпродукти додаємо до цибулі. Приправляємо спеціями і сметаною. Все ретельно перемішуємо і перекладаємо у форму для запікання. Форму накриваємо кришкою або фольгою. Випікати сердечка потрібно в розігрітому до 2000С духовій шафі протягом 50 хвилин. Подається страва в гарячому вигляді.

Дивіться також:  Локшина Ширатаки (Shirataki): що це таке, як готувати? Склад, калорійність та 8 рецептів страв японської локшини