Курячі шлунки – 8 рецептів приготування на сковороді, в мультиварці

Субпродукти, до яких відносяться часто зустрічаються на магазинних полицях шлунки, відрізняються поживністю, низькою калорійністю і невисокою ціною. А при правильній підготовці страви з них виділяються ще і неперевершеним смаком. Будь рецепт приготування курячих шлунків на сковороді можна урізноманітнити за допомогою додаткових продуктів, в залежності від гастрономічних уподобань кулінара.

Курячі шлунки в сметані на сковороді

Перед тим, як приготувати курячі шлунки на сковороді, слід придбати:

  • ½ Кг шлунків;
  • цибулину;
  • 250 мл сметани;
  • трохи соняшникової олії;
  • сіль, спеції і зелень.

Спосіб приготування:

  • На соняшниковому маслі обсмажується попередньо подрібнену цибулю.
  • Промиті і очищені шлунки діляться на кілька частин і відправляються до смаженій луку, де вони знемагають у власному соку близько 50 хвилин під кришкою.
  • Після закінчення зазначеного часу субпродукт солиться і перчится, після чого заливається сметаною.
  • Після закипання готове блюдо знімається з вогню.

З картоплею в мультиварці

Поживний і багатий вітамінами вечеря з легкістю можна приготувати з:

  • 1 кг шлунків;
  • 4 бульб картоплі;
  • 300 г печериць;
  • морквини;
  • цибулини;
  • солі, спецій і соняшникової олії.

Етапи створення полягають у наступному:

  • Промиті шлунки очищаються від кутикули і поміщаються у каструлю з маслом, встановлену в режим «Гасіння» з часом у 2 години.
  • Коли виділиться сік з субпродукту, за бажанням додається вода об’ємом від 150 до 500 мл.
  • Картоплю і моркву нарізати брусочками, які вирушають через 1 годину до шлунків.
  • Слідом поміщається нашаткована кільцями цибулина.
  • Через 15 хвилин додаються поділені на кілька частин гриби.
  • За 2 хвилини до звукового сигналу блюдо солиться і ретельно перемішується.

Смачний рецепт з цибулевої засмажкою та часником

Поживна страва зі шлунків, яке можна подавати як самостійно, так і з гарніром, відрізняється особливою ароматностью завдяки використанню часникової заправки.

Будуть потрібні:

  • 1 кг субпродуктів;
  • 2 цибулини;
  • головка часнику;
  • стопка соєвого соусу;
  • бульйонний кубик, спеції і сіль.

Готувати шлунки курячі з пікантним смаком слід за наступною схемою:

  • Очищені шлунки відварюються близько години, а після остигання ріжуться на шматочки.
  • Подрібнену цибулю пассеруется до золотистого кольору, поява якого сигналізує про необхідність додати до цибульним кубиках шлунки.
  • Вміст сковороди заливається водою з розведеним бульйонним кубиком.
  • Часник пропускаємо через прес.
  • Через 20 хвилин блюдо заливають заправкою з соєвого соусу і часникової кашки.

Смачні курячі шлунки з цибулею

Смачно посмажити шлунки можна з мінімального набору продуктів:

  • субпродукти – 300 г;
  • цибуля – 2 шт.;
  • соняшникова олія – для смаження;
  • перець, мускатний горіх і сіль.

Покрокова інструкція приготування:

  • Шлунки промиваються і ретельно очищаються від внутрішньої оболонки, після чого ріжуться смужками.
  • Подрібнені субпродукти відправляються на сковороду з соняшниковою олією, де обсмажують до золотистого кольору близько 35 хвилин.
  • Після зазначеного часу до курячих шлунків додаються цибульні кільця, які доходять до готового стану дуже швидко.
  • Блюдо приправляється і солиться на розсуд кулінара.

 

Загрузка...

По-корейськи на сковороді

Шлунки, приготовані в стилі азіатської кухні, мають соковитістю, ароматностью і пікантною гостротою.

При підготовці використовуються:

  • ½ Кг шлунків;
  • морквина;
  • цибулина;
  • 30 мл соєвого соусу;
  • ½ Головки часнику;
  • 15 г цукру;
  • щіпка солі;
  • 20 мл оцту;
  • гострий мелений перець;
  • соняшникова олія.

В процесі приготування:

  • Субпродукти відварюють у підсоленій воді протягом півгодини.
  • Після охолодження основний інгредієнт подрібнюється.
  • Морква нарізати соломкою, а цибуля – тонкими півкільцями.
  • Морквяно-цибульна маса посипається цукром, сіллю, перцем, поливається оцтом і добре перемішується з товченим часником.
  • Коли шлунки будуть готові, овочева маса з рідиною обсмажується на сковороді з розігрітим маслом близько 5 хвилин.
  • По закінченні зазначеного часу в сковороду вливається соус, після чого вміст гаситься під кришкою ще 7 хвилин.
  • В кінці додаються шлунки, які продовжують стояти разом з овочами 10 хвилин.

У томатному соусі

Смачне і доступне блюдо, для приготування якого достатньо мати під руками:

  • ½ Кг шлунків;
  • по 30 мл соняшникової олії і томатної пасти;
  • трохи солі, спецій;
  • чарку води.

При втіленні рецепта в життя:

  • Шлунки ретельно очищаються і довільно подрібнюються.
  • Шматочки викладаються в сковороду з олією, де обсмажуються близько 10 хвилин на інтенсивному вогні при постійному помішуванні.
  • Далі субпродукти присмачуються томатною пастою і одразу заливаються водою.
  • При бажанні паста з водою замінюється томатним соком або свіжими помідорами.
  • Тушкується блюдо близько 1 години до готовності.
  • У фіналі шлунки солятся і приправляють за смаком.

Тушковані курячі шлунки з грибами

Якщо правильно підійти до процесу підготовки курячих шлунків, то страва вразить своєю аппетитностью і соковитістю.

Щоб приготувати смачну страву, необхідні:

  • 600 г шлунків;
  • в 2 рази менше грибів;
  • цибулина;
  • 80 мл сметани;
  • шматочок вершкового масла;
  • сіль і спеції.

Основні кроки:

  • Шлунки промиваються, очищаються і діляться на кілька частин.
  • Шматочки субпродукту викладаються в сковороду з товстим дном, де заливаються водою таким чином, щоб рідина повністю покрила.
  • Після закипання вогонь зменшується, і шлунки тушкуються близько 50 хвилин під закритою кришкою.
  • Цибуля шинкуется, а гриби нарізати пластинками.
  • Гриби пережариваются разом з цибулею на вершковому маслі до золотистого кольору.
  • Коли вся рідина зі сковороди з шлунками випарується, ємність викладаються сметана і цибульно-грибна маса.
  • Блюдо солиться, приправляється і прогрівається близько 7 хвилин під кришкою.

Ароматний гуляш в мультиварці

Просте у виконанні страва, що не вимагає постійної присутності і не втрачає при цьому прекрасних гастрономічних якостей.

Для приготування соковитого гуляшу беруться:

  • 1 кг шлунків;
  • морквина;
  • цибулина;
  • 300 мл води;
  • томатний соус;
  • трохи борошна;
  • сіль, спеції.

Спосіб приготування полягає у виконанні наступних дій:

  • Лук ріжеться невеликими кубиками.
  • Коренеплід натирається.
  • У чашу мультиварки на відповідному режимі обсмажуються цибульно-морквяна маса.
  • До обсмаженою овочам викладаються промиті і очищені шлунки, трохи борошна.
  • Після нетривалого обсмажування, яке допомагає позбутися від мучного присмаку, блюдо заливають томатним соусом з водою, приправляється і солиться.
  • Готується гуляш перші півгодини на режимі «Випічка», який після звукового сигналу змінюється на програму «Гасіння» з таймером у 60 хвилин.

Рада. У сезон томатний соус можна замінити томатною м’якоттю.

Таким чином, недорогі курячі шлунки, які часто трапляються на очі в м’ясному магазині, можна дуже смачно приготувати, знаючи основні нюанси підготовки субпродукту.

Спробуйте нові рецепти:

Загрузка...