Курячі стегна в мультиварці – 7 рецептів смачного приготування

Курячі стегна в мультиварці – це смачне, ароматне, досить просте і недороге блюдо. Та й до того ж дуже швидко готується.

Курячі стегна, запечені в мультиварці

Необхідні продукти:

  • стегна курячі – чотири штуки;
  • спеції на свій смак;
  • ложечка меду;
  • 30 грам вершкового масла;
  • ложка рослинного масла.

Процес приготування:

  • Стегна добре промиваємо, даємо їм висохнути і присипаємо спеціями для курки.
  • У мисці з’єднуємо вказану кількість меду, кладемо сіль, чорний мелений перець, можна і інші приправи за своїм бажанням. Вливаємо ложечку холодної води, перемішуємо, і натираємо цією сумішшю м’ясо.
  • На дно чаші заливаємо олію, викладаємо стегна, покриваємо їх вершковим маслом і включаємо режим «Випічка» на 45 хвилин. Під час готування іноді перевертаємо м’ясо.

Рецепт приготування з картоплею

М’ясо без гарніру – це неповноцінний обід, а значить потрібно приготувати курячі стегна в мультиварці з картоплею. Таке блюдо всім припаде до смаку.

Необхідні продукти:

  • одна цибулина;
  • спеції за смаком;
  • три ложки рослинного масла;
  • 500 грам курячих стегон;
  • кілька бульб картоплі.

Процес приготування:

  • Курку промиваємо, натираємо обраними спеціями і кладемо в миску.
  • Туди ж додаємо нарізану на цибулю кільця, попередньо віджавши його в ємність з куркою, так щоб він почав віддавати сік. Залишаємо хоча б на 40 хвилин для маринування.
  • В цей час очищаємо картоплю, нарізаємо на невеликі кубики.
  • У чашу заливаємо олію, кладемо стегна, якщо любите цибулю, то можна додати і його.
  • Покриваємо всі картоплею і вмикаємо мультиварку в режим «Випічка» на 40 хвилин. Через 20 хвилин блюдо потрібно буде перемішати і продовжити готувати. Якщо почне підгоряти, залийте пару ложок води.