Курячі стегна з картоплею в духовці – 8 рецептів приготування

Щоб не витрачати час на окреме приготування м’яса і гарніру, можна зробити загальний смачне і ситне блюдо. Наприклад, просто запекти курячі стегна з картоплею в духовці. Особливо ніжною тушка виходить після попереднього маринування.

Курячі стегна з картоплею в духовці — простий рецепт

Склад продуктів: 730 г курячих стегенець, кіло картоплі, 120 г жирного майонезу, половина пучка свіжої зелені, велика сіль, суміш будь-яких ароматних трав.

  • Картопля чиститься, разом з м’ясом вона добре промивається водою і підсушується серветками з паперу.
  • Для соусу майонез змішується з подрібненою зеленню, сіллю, ароматними травами.
  • Картопля крупно ріжеться, до шматочках овоча викладається третину майонезній суміші. Далі овочевий компонент поміщається в підготовлену форму для запікання.
  • Якщо стегна дуже великі, їх варто розрубати на 2 частини. М’ясо змащується сіллю, після чого покривається залишилися соусом і викласти поверх картоплі. Це захистить овоч від сухості в процесі запікання.

Готується блюдо трохи менше години в добре розігрітій духовій шафі.

Ситна страва у фользі

Склад продуктів: 3 середніх картоплини, 3 курячих стегна, 3-4 часникового зубчики, 70-80 г напівтвердого або твердого сиру, цибулина, сіль, спеції.

  • М’ясні шматочки добре миються, з них зрізається зайва шкірка. Повністю знімати її не потрібно, інакше шматочки можуть вийти сухуватими.
  • Часник звільняється від лушпиння, ділиться на 2-3 частини. Його шматочками потрібно нашпигувати курятину. Для цього в м’ясі робиться кілька неглибоких проколів ножем.
  • Стегна щедро натираються сіллю і вибраними спеціями. Можна взяти спеціальні суміші для курячого м’яса.
  • Цибулина очищається і нарізати великими кільцями. Вони повинні зберегтися цілими. Розбирати овоч на шари не слід.
  • З картоплі знімається шкірка, після чого овочі миються і ріжуться крупною соломкою. З компонента вологими серветками потрібно прибрати всю зайву вологу.
  • Сир нарізане тонкими довгими смужками.
  • Підготовлені інгредієнти будуть загортатися в невеликі шматочки фольги. У кожну заготовку викладається по кілька кілець цибулі, потім жменю присоленной картопляної соломки. Зверху розташовується стегно, яке покривається скибочками сиру.
  • Продукти загортаються вільними краями фольги.
  • Отримані конверти викладаються на деко.

Запікається в духовій шафі при 190-200 градусах. Подається страва до столу гарячим прямо в розгорнутій фользі.

Як запекти смачну страву на сковорідці?

Склад продуктів: 5 великих курячих стегон, 8-9 картоплин, ріпчаста цибулина, велика морква, майонез або сметана за смаком, суміш спецій для курятини, велика сіль.

  • Курятина промивається, підсушується, натирається сіллю і спеціальної приправою, змішаною з майонезом або сметаною. У такому вигляді стегна залишають маринуватися в прохолоді на пару годин, після чого розкладаються на деку в різних місцях.
  • Приблизно через 17-20 хвилин запікання м’яса навколо курки викладається нарізана кружечками картопля. Її потрібно за смаком поперчити. Температура в духовці підвищується зі 180-190 до 200-210 градусів.
  • Зверху шматочки картоплі посипаються крупно тертою морквиною і кубиками цибулі.

Залишилося готувати запечені курячі стегна ще півгодини. Приблизно через 15 хвилин вміст дека перемішується і повертається на інший бік.

Запечені в рукаві

Склад продуктів: 4-6 курячих стегон, велика сіль, свіжий томат, улюблені ароматні трави, 7-8 середніх картоплин, декілька гілочок свіжої петрушки, 3-4 часточки лимона.

  • Стегна миються, підсушуються, з них знімається шкірка. Далі м’ясо перекладається в глибоку миску, натирається приправами і крупною сіллю. На деякий час курятина залишається в сторону, щоб вона трохи замаринувалась в спеціях.
  • Картопля чиститься і крупно ріжеться. Якщо овочі дрібні, можна просто зняти з них шкірку і використовувати цілком. До картоплі також додається сіль, приправи.
  • На дно рукава викладається підготовлене м’ясо, зверху розподіляється картопля.
  • Залишилося додати в пакет гілочки петрушки, великі кружечки томату і часточки цитрусового. Рукав щільно зав’язується з двох сторін і в кількох місцях у верхній частині проколюється. Це потрібно для того, щоб пар з пакету виходив, а ароматний сік залишався всередині.

Запікається блюдо при середній температурі близько години. Розрізати рукав потрібно обережно, щоб не обпектися гарячою парою.

Загрузка...

З сиром

Склад продуктів: 820 г курячих стегон, 230 г напівтвердого сиру, 70-80 г майонезу, половина великої цибулини, сіль, кіло картоплі, солодка мелена паприка.

  • Щоб замаринувати курку, її потрібно покрити шаром майонезу, змішаним із сіллю, паприкою і полуколечками тонко нарізаного лука. Продукти будуть настоюватися в прохолоді близько години.
  • У форму викласти цибулю з маринаду, а на нього — тонкі кружечки очищеної картоплі. Зверху виливається соус від курки.
  • Залишилося розташувати на картоплі стегна.

Запікається в духовці до появи рум’яної скоринки. В якості добавки розміщується зелений горошок.

Запікаємо в ніжному маринаді з кефіру і помідор

Склад продуктів: 4 стегна курки, 2 великі ложки приправа для птиці, велика сіль, 620 г картоплі, повний стакан нежирного кефіру, половина головки часнику, велика цибулина, пара крапель столового оцту, 2-3 помідора.

  • Кефір виливається в миску, до нього додається оцет і трохи теплої води. Сюди ж відправляється очищений і дрібно нарізаний часник, а також половинка подрібненої цибулі. Залишилося додати приправи, і добре перемішати інгредієнти.
  • В отриманій густої маси пару годин маринуються стегна.
  • Картопля крупно ріжеться і викладається у форму, застелену промасленим фольгою.
  • Зверху розкладаються стегна разом з частиною маринаду. Сюди ж відправляються цибулю і часник з соусу.
  • Залишилося розподілити по поверхні продуктів дрібні шматочки свіжого томату.

Запікається 45-50 хвилин в добре розігрітій духовці.

Доповнюємо рецепт грибами

Склад продуктів: 2 курячих стегна, 3 картоплини, 270 г відварених лісових грибів, 170 г сиру, цибулина, сіль, суміш перців.

  • Картопля миється, нарізане тонкими слайсами, присипається сіллю, перцем і викласти на дно вогнетривкого страви.
  • Зверху розподіляються стегна, натерті сіллю.
  • Далі розкладаються заздалегідь обсмажені на вершковому маслі гриби з дрібними кубиками цибулі. Маса за смаком присаливается.
  • Ємність покривається фольгою.

Блюдо запікається 40-45 хвилин при 200-210 градусів.

З картоплею і часником

Склад продуктів: 130 г жирного майонезу, 5-6 курячих стегон, 6 середніх картоплин, 3-4 часникового зубчики, велика сіль, суміш перців.

  • Очищений помиту картоплю нарізане тонкими кружечками. Вони викладаються на деко, посипаються сіллю, сумішшю перців.
  • Стегна миються, підсушуються, солятся і перчатся.
  • Майонез з’єднується з розчавленим часником.
  • Поверх картоплі викладаються стегна. Інгредієнти покриваються часниковим соусом.
  • Запікається в духовці при температурі 200-210 градусів.

Подається гарячим зі свіжими або маринованими овочами. Оформляється зеленню.

Спробуйте нові рецепти:

Загрузка...