Курячі тефтелі – 7 рецептів, як приготувати в духовці на сковороді і в мультиварці

Курячі тефтелі виходять смачними і ніжними. Якщо готувати їх з філе грудки, то можна легко зробити дієтичне низькокалорійне блюдо. Тефтелі з підливою чудово поєднуються з будь-якими сухими гарнірами.

Курячі тефтелі — їжачки з рисом в духовці

Інгредієнти:

  • 350 г фаршу з курятини;
  • 100 г довгого сухого рису;
  • 1 цибулина;
  • 3 десертні ложки сметани;
  • 1 – 2 зубки часнику;
  • 2 десертні ложки пасти з помідорів;
  • сіль, будь-які улюблені спеції.

Приготування:

  • Рис промити, залити окропом і залишити на 20 – 25 хвилин. Ця хитрість дозволити крупі насититися рідиною, в результаті тефтелі не будуть сухуватими.
  • У чашу блендера відправити фарш, шматочки цибулі та часнику. Перебити продукти разом. Додати до нього сіль, вибрані спеції.
  • Рис відкинути на сито і відразу додати до м’яса. Перемішати.
  • Мокрими пальцями зліпити маленькі кульки. Укласти їх на дно промасленим керамічної форми.
  • Залити соусом зі сметани, пасти (томатної) і невеликої кількості теплої кип’яченої води. Суміш обов’язково потрібно присолити.
  • Закрити форму кришкою. Запікати частування при 200°С близько 40 хвилин.
  • За 10 хвилин до готовності видалити кришку форми.

Це один з найпростіших рецептів, який підкаже, як приготувати тефтелі в духовці.

В сметанному соусі на сковороді

Інгредієнти:

  • 850 г фарш з курячого м’яса;
  • 2 цибулинки;
  • 2/3 ст. довгого сухого рису;
  • 3 – 4 зубчик часнику;
  • 1 яйце;
  • 1 ст. жирної сметани і стільки ж окропу;
  • 1 велика морквина;
  • 2 десертні ложки борошна;
  • сіль, перець і рослинне масло.

Приготування:

  • Промитий рис залити великою кількістю води і відправити варитися на чверть години.
  • Остиглу крупу відправити до курячого фаршу разом з яйцем.
  • Туди ж додати дуже дрібно нарізану цибулю і часник.
  • Посолити, поперчити масу і добре перемішати.
  • Вологими руками сформувати середні кульки.
  • Спочатку злегка обсмажити їх на рослинній олії. Тефтелі повинні підрум’янитися з боків.
  • Перекласти кульки в казанок. Залити підсоленим соусом зі сметани, борошна, окропу і дрібної цибульно-морквяної піджарки.
  • Томити курячі тефтелі з рисом під кришкою на самому повільному вогні чверть години.
Дивіться також:  Куряча грудка у вершковому соусі – 9 рецептів приготування філе

Подати з картопляним пюре або макаронами.

З томатною заправкою в мультиварці

Інгредієнти:

  • ½ Кіло фаршу з курячого м’яса;
  • ½ Ст. довгого рису;
  • 2 л томатної пасти;
  • 1 цибулина;
  • 1 велике яйце;
  • 3 десертні ложки просіяного борошна;
  • 5 десертних ложок густої сметани;
  • кухонна сіль і сухі ароматні трави.

Приготування:

  • Дуже дрібно порізати цибулю. Змішати з фаршем, яйцем, спеціями і сіллю.
  • Рис зварити до готовності. Відправить до фаршу.
  • Отриману масу дуже добре перемішати руками. Зліпити великі тефтелі (розмір – з куряче яйце).
  • Залишилися компоненти з’єднати в загальній мисці. Злегка підсолити, якщо солі замало в томатній пасті.
  • Викласти отримані вироби в чашу приладу. Залити соусом, щоб він повністю покрив.
  • Готувати страву 60 – 70 хвилин. Відмінно підійде для цього режим гасіння.

Тефтелі в томатному соусі подати з великої пастою.

Тефтелі з курячого фаршу з підливою

Інгредієнти:

  • 1 велике куряче філе;
  • 100 г заздалегідь звареного довгого рису;
  • 1 яйце;
  • ½ Шт. ріпчастої цибулі;
  • 2 помідори;
  • ½ Шт. болгарського перцю;
  • сіль, перець і цукор за смаком;
  • 2 ст. л. рослинної олії.

Приготування:

  • Філе очистити від плівок. Порізати шматочками. Перебити блендером.
  • Додати до м’яса сире яйце.
  • Рис зварити до повної готовності. Перекласти його до фаршу з першого кроку.
  • Посолити, поперчити масу. Зліпити з неї середні тефтелі. Зручніше це робити мокрими руками.
  • Обсмажити на сковороді з розігрітим маслом до появи красивою рум’яної скоринки.
  • Для підливи перебити блендером все крупно порізані овочі. Всипати цукор і сіль. За смаком можна використовувати будь-які спеції.
  • Залити м’ясні кульки овочевий масою.

Готувати тефтелі з курячого фаршу з підливою під закритою кришкою на повільному вогні 20 – 25 хвилин.

Готуємо у вершковому соусі

Інгредієнти:

  • 3 шт. курячих філе;
  • 1 цибулина;
  • свіжий часник за смаком;
  • мелений мускатний горіх, каррі, сіль;
  • 1 яйце;
  • 3 десертні ложки кукурудзяного або картопляного крохмалю;
  • 350 мл вершків середньої жирності;
  • 100 г тертого «Російського» сиру;
  • 25 г зелені кропу.
Дивіться також:  Риба минь – 7 рецептів приготування

Приготування:

  • Курятину нарізати дрібними шматочками. Таким же чином нарубати цибулю і часник.
  • Змішати продукти. Додати до них всі заявлені спеції, сіль, крохмаль. Вбити яйце.
  • Виліпити їх маси невеликі кульки. Викласти їх у форму і запекти в духовці при середній температурі 20 – 25 хвилин.
  • В окремому посуді змішати сир, вершки, рубану зелень. Трохи присолити.
  • Залити тефтелі приготованим соусом.
  • Повернути в духовку.

Запікати тефтелі в вершковому соусі ще хвилин 20 до появи рум’яної скоринки.

Дієтичний рецепт на пару

Інгредієнти:

  • 1 кілограм філе грудки;
  • 2 ріпчасті цибулинки;
  • ½ Склянки нежирного молока;
  • 1 яйце;
  • 3 скибочки білого сухого хліба;
  • зелень, сіль і спеції.

Приготування:

  • Хліб розмочити в молоці. Віджати.
  • З шматочків філе і цибулі перебити блендером в фарш.
  • Додати до нього розмочений хліб і інші інгредієнти.
  • Сформувати тефтелі.

Викласти їх на промаслений решітку пароварки. Готувати півгодини.

З додаванням грибів

Інгредієнти:

  • ½ Кг фаршу з курки;
  • 1 яйце;
  • 2 скибочки білого хліба, замоченого в молоці;
  • 200 г печериць;
  • 2 цибулини;
  • 1 ст. сметани;
  • борошно для панірування;
  • сіль і спеції.

Приготування:

  • Хліб віджати і додати до фаршу разом з яйцем. Посолити, приправити спеціями.
  • Добре перемішати масу, скачати з нього маленькі кульки і обваляти кожен в борошні. Обсмажити до рум’яності на сковорідці з будь-яким жиром.
  • Подрібнені цибулю і гриби приготувати в залишився після тюфтельок олії. Посолити. Додати до інгредієнтів сметану і тушкувати їх 8 – 9 хвилин.
  • Тефтелі викласти у термостійку форму, залити соусом і запікати 15 хвилин в духовці.

Готові курячі тефтелі в сметанному соусі та грибами подати до столу гарячими.

Якщо немає необхідності рахувати калорії і готувати дієтичні тефтелі, то в курячий фарш можна додавати невелику кількість свинячого сала. Це зробить готову страву більш соковитим. Самостійно приготований фарш завжди виходить смачніше магазинного.

Дивіться також:  Лазанья з соусом бешамель – 9 покрокових рецептів