Курячі відбивні -14 рецептів приготування в домашніх умовах

Навчитися готувати курячі відбивні не складно. Це страва давно полюбилося і прижилося на столах хлібосолов. Поєднується м’ясо практично з будь-яким гарніром, підходить для дорослого і дитячого харчування.

Курячі відбивні – простий рецепт на сковороді

У цьому рецепті відбивні з курячого філе готуються без традиційної панірування. Вони виходять ніжними, соковитими, чудово поєднуються з картопляними стравами, крупами або макаронними виробами.

Готуються з:

  • курячої грудки – 0,7 кг;
  • яйця – 4 шт.;
  • борошна – трохи більше половини склянки;
  • жиру рослинного – 0,5 ст.;
  • спецій за смаком.

М’ясо доброї якості слід промити і підсушити. Бажано брати грудку охолоджену або попередньо заморожену. З допомогою ножа філе ділиться на порційні шматочки (з 700 г виходить 9-10 шматків) та відбивається. Щоб шматки м’яса не розліталися по кухні, його рекомендується прикрити поліетиленом. В кінці продукт солиться і перчится за смаком.

Білки збити окремо від жовтків до стійких піків. Жовтки збиваються до однорідності. Перед смаженням м’ясо спочатку занурюється в жовткову масу, після в борошно і врешті в білу піну. М’ясо обсмажується з обох боків до появи золотистого відтінку, викладається на блюдо і подається до столу.

Відбивні з курячого філе в духовці

До будь-якого свята добре запекти куряче м’ясо у вигляді відбивних, використовуючи духова шафа.

Для приготування страви варто запастися:

  • курячим м’ясом філейною частиною – 500 г;
  • томатами – 4 шт.;
  • цибулею – половиною овоча;
  • майонезним соусом – 3 ст. л.;
  • перцем чорним, спеціями;
  • сиром – 220 р.

Поки духовка розігрівається до температури 220 градусів, необхідно підготувати напівфабрикати для запікання. Для цього на кухонній дошці відбити попередньо промите філе і викласти його на деко, змащене жиром. Зверху м’ясо притрушивается спеціями і промащується соусом.

Цибулевої нарізкою притрусити філе, викласти зверху колечка томатів. Останнім компонентом йде тертий сир, якими щедро присипаються м’ясні заготовки. Підготовлений продукт відправляється в духовку на 25 хвилин. Перед подачею відбивні добре посипати рубаними гілочками кропу.

Рецепт приготування в мультиварці

Саме по собі філе курки вважається дієтичним м’ясним продуктом. Якщо приготувати його в мультиварці, корисні речовини збережуться практично в повному обсязі, що буде добре для дитячого і дорослого організму.

Готується смачна страва з:

  • пташиного м’яса – 800 г;
  • сиру – 120 г;
  • приправ, солі;
  • жиру рослинного;
  • яєць – 2-4 шт.;
  • майонезного соусу – 90 мл;
  • борошна – приблизно 200 р.

Промиті шматочки м’яса (попередньо заморожені) тонко нарізати, загорнути в харчову плівку і відбити. Замаринувати у спеціях і солі з урахуванням того, що сіль буде міститися в інших продуктах.

Окремо в ємності збиваються білки з жовтками, перцем і соусом. Коли маса стане однорідною, у неї поступово вводиться борошно. Консистенція кляру повинна нагадувати густу сметану.

Виставивши в мультиварці режим «Випічка», слід взяти шматочки філе, вмочити з одного боку в клярі і викласти на розігріте масло в чашу. Зверху кладуть скибочки сиру і трохи кляру. Підрум’янити з обох сторін і подати з улюбленим гарніром.

Дивіться також:  Рис для суші – 3 рецепта, як правильно готувати рис

Курячі відбивні з сирною скоринкою

Якщо приготувати курячі відбивні з сиром з хрусткою скоринкою, можна уникнути пересихання м’яса, яке не подобається багатьом споживачам. Така страва може стати не тільки доповненням до других страв, але і відмінною закускою до пива або вина, наприклад.

Готується воно з:

  • курячої грудки – 750 г;
  • яєць – пару штук;
  • сиру – 130 г;
  • борошна – 0,5 ст.;
  • панірувальних сухарів – 110 г;
  • рослинного жиру, спецій.

Спочатку збиваються яйця до однорідності. Окремо змішуються панірувальні сухарі з тертим сиром. Ніжне м’ясо курки промити, розрізати ножем, легенько відбити, додати спеції.

Вмочити напівфабрикати спочатку в борошні, після яєчної маси і сухарях з сиром. Обсмажити на сковороді до рум’яної скоринки з обох сторін, подати з улюбленим соусом на зеленій подушці з кропу, лучка і петрушки.

Готуємо в панірувальних сухарях

Будь-якого м’яса «йде» паніровка, винятком не стали курячі відбивні.

Готується страва на основі:

  • курячого м’яса – 550 г;
  • панірувальних сухарів – 65 г;
  • перчика чорного меленого;
  • соусу майонезного – 70 г;
  • солі;
  • яйця;
  • жиру рослинного.

Шматки пташиної м’якоті промити, нарізати тонкими пластами товщиною близько 15 мм. Відбити з допомогою молоточка з обох сторін, замаринувати у майонезному соусі і спеціях на 25 хвилин.

Сире яйце злегка збити, сухарі висипати в підходящу ємність. Обсмажити відбите молоточком філе з обох сторін, обмокнув спочатку в яєчної маси, потім в сухарях. Щоб прибрати зайвий жир, обсмажене м’ясо рекомендується викласти спочатку на паперові рушники. Подати відбивні в панірувальних сухарях можна з гострим соусом.

Курячі відбивні в клярі на сковороді

Щоб приготувати курячі відбивні в клярі на сковороді, досить запастися елементарним набором продуктів.

Вони куховарити з:

  • курки (філейної частини) – 400 г;
  • перчика, солі;
  • олії соняшникової – пару столових ложок;
  • сметани – 40 мл;
  • борошна – 50 г;
  • яєць – 1 шт.

Пташине філе слід нарізати невеликими скибочками, відбити, попередньо обернувши плівкою, посипати спеціями і сіллю. В окремій ємності з’єднати білки з жовтками і сметаною, сіль. Поступово ввести потрібну кількість борошна. Якщо м’ясо попередньо не маринувалося, улюблені спеції можна додати в кляр, збагативши його зеленню, часником і прянощами.

У глибокій сковорідці розігрітий жир. М’ясні шматочки умочують в клярі і обсмажують з обох боків до рум’яності. Разом з ними на стіл можна подати овочеву нарізку – вона додасть страві яскравих фарб і доповнить смак.

Запікаємо м’ясо з ананасами і сиром

На святковий стіл, особливо в літню пору, коли стояти біля плити не хочеться, можна запекти м’ясо в клярі, скориставшись духовою шафою.

Щоб приготувати курячі відбивні з сиром, слід запастися:

  • пташиним м’ясом – 0,5 кг;
  • консервованими ананасами – 6 кілець;
  • спеціями;
  • сметанним соусом – 70 мл;
  • пір’ям зеленого лука;
  • часничком – пару зубків;
  • сиром твердим – 180 г;
  • рослинним жиром для змащування дека.
Дивіться також:  Як засолити червону рибу – 10 швидких та смачних рецептів у домашніх умовах з покроковими фото

М’ясо готується традиційним способом – промивається, підсушується, нарізається і відбивається. Кожен шматочок слід посипати перцем і сіллю, викласти на змащене маслом деко.

Заправка готується з сметани, подрібненого часнику, цибулі, нарізки і солі. Все перемішується і акуратно ложкою розподіляється на м’ясі. Зверху викладаються ананаси на кожну скибку і жменю тертого сиру. Після заготівля відправляється в духовку на 35 хвилин при температурі 190 градусів. Викладати порційно готове м’ясо рекомендується на салатні листя.

Ледачі відбивні з курячого філе

Цей рецепт відноситься до «швидким». Він допоможе хазяєчці за короткий час приготувати повноцінне доповнення до гарніру.

Для приготування страви варто запастися:

  • цибулею – 1-2, залежно від розміру;
  • курячим філе – 600 г;
  • крохмалем – пару столових ложок;
  • курячими яйцями – 3 шт.;
  • майонезним соусом – 60 мл;
  • рослинним жиром;
  • спеціями.

Щоб було ще швидше, філе можна замінити рубаним фаршем. Якщо його немає, то готове м’ясо необхідно промити, порубати ножем дрібними шматками, змішати з цибулевої нарізкою. Прискорює процес приготування кухонний комбайн.

До цибульно-м’ясної нарізки додаються інші компоненти, все ретельно вимішується. На розігрітій сковороді обсмажують ледачі відбивні, які слід викладати ложкою, з обох сторін. Час обжарювання – приблизно по 3 хвилини з кожного боку. Подати традиційно з зеленими листочками салату, помідорами і соусом.

Варіант запікання у фользі

Цей рецепт відноситься до французької кухні. Він завжди виручить господиню, до якої несподівано нагрянули гості.

Для приготування страви слід запастися:

  • курячим гуляшем – 2 шт.;
  • спеціями;
  • сиром твердим – 250 г;
  • цибулиною;
  • помідорами – 350 г;
  • майонезним соусом середньої жирності – 5 ст. л.;
  • рослинним жиром – пару великих ложок.

Гуляш очищається від шкірки, плівки і нарізати шматочками шириною приблизно 20 мм. На обробній дошці м’ясо відбивається і викласти на деко, вистелений фольгою. Шматочки солятся і перчатся. Далі їх треба обмазати білим соусом, присипати цибулевої нарізкою. Після викладаються шматочки томатів і тертий сирний продукт. Всі компоненти укладаються строго на кожен м’ясної шматочок, інакше в результаті вийде запіканка, а не відбивні. Випікати напівфабрикати слід при температурі 190 градусів протягом 15-18 хвилин. Перевірити готовність можна з допомогою ножа.

З грибами в духовці

Таке блюдо цілком можна вважати самостійним, адже воно досить поживна і містить в складі базові компоненти.

Готується на основі:

  • цибулини;
  • морквини;
  • печериць – 600 г;
  • пташиного м’яса – 900 г;
  • сиру твердих сортів – 320 г;
  • спецій;
  • соусу білого (сметана, майонез) – 4 ст. л.;
  • прянощів, солі.

Пташине філе нарізати і відбивається спеціальним молоточком, після чого викладається у форму для запікання, вистелену пекарської папером. Сіль і перчик додаються за смаком. М’ясні заготовки змастити соусом і залишити для маринування на 25 хвилин.

Дивіться також:  Локшина Харусаме: що це таке, як приготувати? Склад і 3 рецепти страв з скляної локшини

Окремо на сковороді обсмажують подрібнені гриби з овочами, викладаються на м’ясо. Закривається піджарка тертим сиром і все відправляється в духову шафу на 20 хвилин при температурі 210 градусів.

З курячого стегна в картопляному клярі

Готується продукт з:

  • курячих стегон – 4 шт.;
  • кефіру – 1 ст. л.;
  • часнику – 5 зубків;
  • спецій;
  • картоплі – пару великих бульб;
  • яєць – пару штук;
  • борошна – 3-5 ст. л.;
  • зелені, спецій.

Філейну частину відокремити від кістки, нарізати. М’ясні скибочки відбити, картоплю натерти і присолити. Для додання в’язкості кляру картоплю рекомендується злегка віджати. Картопля змішується з іншими продуктами до однорідності, приправляється спеціями.

Один бік м’ясного скибки необхідно занурити в кляр, обсмажити. Після ложкою викласти тісто на іншу сторону, перевернути, підрум’янити. Приблизний час смаження для кожної сторони – близько 18 хвилин.

Готуємо м’ясо в маринаді соєвому

Крім основного набору продуктів – м’яса птиці без кісток – 350 г, жиру рослинного і борошна – 40 г, яйця, знадобляться компоненти для маринаду.

Він готується на основі:

  • соєвого соусу – 3,5 ст. л.;
  • олії оливи – 15 мл;
  • цукрового піску – 12 м;
  • соку лимона – 12 мл;
  • гострого томатного соусу – близько 1 ст. л. 4
  • хмелем-сунелей, спецій.

Дієтичний м’ясний продукт нарізати і відбити. З’єднати в ємності всі інгредієнти для маринаду, залити їм м’ясну нарізку і залишити на 40 хвилин.

Змішати в невеликій ємності білок з жовтком, інший посуд наповнити борошном. Вмочити м’ясо спочатку в яєчної маси, після в борошні, обсмажити з обох боків до рум’яності.

З висівками

У дієтичному варіанті страва готується з:

  • грудки курки;
  • олії оливи – 10 мл;
  • подрібнених вівсяних висівок – пару ст. л.;
  • яєчка;
  • меленої куркуми – щіпка;
  • твердого сиру – 25 г;
  • свіжої зелені, перець.

Филейку без кістки нарізати, відбити. Яйця збити зі спеціями, висівки змішати з маслом. Вмочити спочатку шматочки філе в клярі, після висівках. Обсмажити в кінці на невеликій кількості олії протягом 25 хвилин з обох сторін, присипати сиром, потримати до готовності під кришкою.

З помідорами і сиром

Приготуйте:

  • яйця;
  • курячого філе – 380 г;
  • сиру твердого – 120 г;
  • томатів – пару штук;
  • цибулини;
  • прованських трав;
  • свіжих овочів і червоного соусу (для подачі).

М’ясо ділиться на невеликі пласти, відбивається. Кожен шматочок щедро вивалюється в спеціях, солиться, за бажанням змащується гірчичним соусом. Окремо віночком збивається яєчко з тертим сиром.

У форму для запікання викладається відбите м’ясо в спеціях, зверху цибульні і помідорні колечка. Верхнім шаром йде кляр. Запекти в шафі при температурі 200 градусів близько 30 хвилин. Подати з гарніром на свій смак.