Курячі відбивні в духовці – 8 смачних рецептів

Смачним і швидким методом приготування є відбивні, які відносяться до основних страв. Найніжніше страва – курячі відбивні в духовці, яку можна оформити в різних варіантах: в клярі, з помідорами, сухарями, грибами, ананасами, під сиром.

Курячі відбивні — класичний рецепт в духовці

Відбивні з курячого філе в духовці – це універсальне блюдо, яке прикрасить святковий стіл і порадує близьких на вечерю.

Інгредієнти:

  • Чорний перець – 0,5 ч. ложки;
  • Філе куряче – 700 гр.;
  • Помідори – 6 шт.;
  • Цибуля – 1 цибулина;
  • Майонез – 5 ст. ложок;
  • Сир – 270 гр.;
  • Сіль.

Приготування:

  • М’ясо розрізати упоперек на дві частини.
  • Помістити на кухонну дошку, попередньо обернувши харчовою плівкою. Взяти кулінарний молоточок. Відбити з одного боку, потім з другої.
  • Промазати маслом деко. Помістити м’ясо одним шаром.
  • Підсолити. Посипати перцем.
  • Кожен шматок промазати майонезом. Розрівняти ложкою по поверхні.
  • Цибулю очистити. Нашаткувати. Посипати на курку.
  • Помідори розрізати на кільця. Помістити на цибулю.
  • Взяти тертку крупного помелу. Подрібнити сир. Висипати на томати.
  • Помістити в духову шафу.
  • Дістати через 20 хвилин.
  • Подати на порційних тарілках, оформивши зеленню.
  • З помідорами

    До цього блюда на гарнір добре подати картоплю або тушковане овочеве рагу.

    Інгредієнти:

    • Філе куряче – 450 гр.;
    • Цибуля – 1 цибулина;
    • Майонез – 5 ст. ложок;
    • Сухий базилік – 1 ч. ложка;
    • Приправа для курки – 1 ч. ложка;
    • Помідори – 2 шт.;
    • Сир – 80 гр.;
    • Сіль.

    Приготування:

  • М’ясний компонент розрізати на дві частини вздовж філе. Накрити харчовою плівкою. Взяти кулінарний молоточок. Відбити.
  • Зняти плівку.
  • Помістити в ємність. Залити майонез. Засипати сіль і спеції. Перемішати. Відставити на півгодини.
  • Деко застелити фольгою.
  • Помістити м’ясо.
  • Цибуля очистити від лушпиння. Розрізати на кільця. Розмістити на філе.
  • Томати порізати на кільця. Покласти на м’ясо.
  • Промазати майонезом.
  • Сир натерти. Посипати на відбивні.
  • Готувати необхідно при 200 градусах. Щоб блюдо вийшло ніжним і соковитим, головне не перетримати. Запікати коштує не більше 20 хвилин.
  • Відбивні з курячого філе в клярі

    Це блюдо зазвичай готують на сковорідці, але якщо приготувати в духовій шафі, то відбивні вийдуть набагато смачніше, а кляр ніжніше і легшим.

    Інгредієнти:

    • Куряча грудка – 2 шт.;
    • Приправа – 0,5 ч. ложки;
    • Сіль;
    • Вода– 4 ст. ложки;
    • Перець мелений;
    • Борошно – 6 ст. ложок;
    • Яйце – 2 шт.

    Приготування:

  • Обмити грудку. Висушити паперовим рушником.
  • Загорнути в харчову плівку. Взяти кухонний молоточок. Відбити. Видалити плівку.
  • Вбити яйця в окрему ємність. Налити води. Насипати приправу, сіль. Розмішати. Тепер необхідно, щоб маса стала по густоті як жирна сметана. Для цього частинами всипати борошно та розмішувати. Кляр готовий.
  • На м’ясо посипати перець. Посолити. Розмішати.
  • Кожен шматок умочити в тісто.
  • Розкласти на деку. Запекти в духовці при 200 градусах.
  • Під сирною скоринкою

    Багато відмовляються від приготування відбивних з курки, вважаючи, що біле м’ясо буде сухим. І марно. За цим рецептом відбивні з курячого філе в духовці вийдуть ніжними і соковитими, з хрусткою скоринкою.

    Інгредієнти:

    • Сухарі панірувальні – 150 гр.;
    • Куряча грудка – 1200 гр.;
    • Олія для смаження;
    • Яйця – 3 шт.;
    • Сіль;
    • Сир – 250 гр.;
    • Перець;
    • Борошно – 250 гр.

    Приготування:

  • Взяти тертку. Подрібнити сир.
  • Яйця збити.
  • Сухарі і сир перемішати.
  • Відрізати від кістки м’ясо. Відбити ножем, можна скористатися кухонним молотком.
  • Посипати сіллю, перцем. Перемішати.
  • Насипати в миску борошно. Обваляти м’ясо.
  • Занурити в яйце.
  • Обваляти в сирі.
  • Силіконову кисть вмочити в олію. Розтерти по листу.
  • Розкласти філе. Запекти до готовності.
  • В панірувальних сухарях

    За короткий проміжок часу у вас вийде смачне і хрустке ласощі з ніжним м’яким м’ясом.

    Інгредієнти:

    • Приправа для курки;
    • Філе куряче – 1200 гр.;
    • Мелений чорний перець;
    • Яйце – 2 шт.;
    • Сіль;
    • Сухарі панірувальні – 300 гр.

    Соус:

    • Часник сушений – 1 ч. ложка;
    • Майонез – 150 мл;
    • Сіль;
    • Солоний огірок – 1 шт.;
    • Хрін;
    • Гірчиця;
    • Перець.

    Приготування:

  • Філе вимити. Просушити серветками. Нарізати на три частини.
  • Відбити.
  • Яйце перемішати.
  • Сухарі насипати в тарілку.
  • Покласти м’ясо в яйце.
  • Потім в сухарі.
  • Розмістити на листі. Готувати півгодини при 200 градусах.
  • Соус:

  • Огірок нарізати. Якщо шкірка товста, її необхідно обрізати.
  • Змішати всі продукти.
  • Полити готові відбивні.
  • Відбивні з грибами

    Для приготування можна використовувати лісові гриби, які необхідно заздалегідь відварити або печериці, не вимагають попередньої обробки.


    Інгредієнти:

    • Сіль;
    • Грудка куряча – 2 шт.;
    • Перець;
    • Лісові гриби – 400 гр.;
    • Олія для смаження;
    • Сметана – 100 гр.;
    • Цибулина – 2 шт.;
    • Сир – 200 гр.

    Приготування:

  • Розігріти сковорідку. Влити олію. Помістити гриби. Прожарити.
  • Цибулю очистити. Нашаткувати.
  • Додати до цибулі. Підсолити.
  • Готувати до повного випаровування вологи.
  • Курку нарізати на тонкі шматки. Відбити. Для цього накрити харчовою плівкою. М’ясо ніжне, тому сильно бити не варто. Підсолити. Посипати перцем. Розмішати.
  • Гриби перекласти в тарілку. Остудити.
  • Взяти папір для випічки, викласти на деко. Зверху викласти філе.
  • Помістити у формі гірки грибочки.
  • Змастити сметаною.
  • Натерти сир і посипати мяско.
  • Переставити в духовку.
  • Готувати півгодини. Температура 200 градусів.
  • З ананасами і сиром

    Куряче м’ясо добре поєднується з ананасами, який робить страву більш соковитим і надає пікантно-солодкий смак.

    Інгредієнти:

    • Сир – 150 гр.;
    • Філе куряче – 3 шт.;
    • Майонез;
    • Сіль;
    • Оливки – 17 шт.;
    • Перець мелений чорний;
    • Ананас – 7 кілець;
    • Масло рослинне – 2 ст. ложки.

    Приготування:

  • Розрізати кожен стейк навпіл.
  • Відбити. Поперчити. Підсолити.
  • Щільно один до одного викласти куряче м’ясо на деко.
  • Оливки розрізати.
  • Викласти на м’ясо ананаси і оливки.
  • Сир натерти.
  • Посипати блюдо. Нанести зверху майонез.
  • Помістити в духову шафу. Коли сир зарум’янитися, відбивні готові.
  • Відбивні з курячого філе, запечені у фользі

    Завдяки тому, що м’ясо готується у фользі, воно не вийде сухим. Якщо немає часу, то це блюдо ідеальний варіант. За короткий проміжок період, ви приготуєте вишукане, ефектне, а головне смачне блюдо.

    Інгредієнти:

    • Оцет яблучний;
    • Філе куряче – 650 гр.;
    • Спеції;
    • Томат – 3 шт.;
    • Сіль:
    • Ананаси -170 гр.;
    • Майонез або сметана;
    • Цибуля – 2 цибулини;
    • Сир твердий – 170 гр.

    Приготування:

  • Промити м’ясо. Відбити.
  • Обсипати сіллю. Поперчити. Розтерти.
  • Цибуля очистити від лушпиння. Нарізати, щоб вийшли кільця.
  • Зверху збризнути оцтом. Розмішати.
  • Посолити. Перемішати.
  • Помідори нарізати кружальцями.
  • Сир натерти. Для цього скористатися теркою середнього розміру.
  • Ананас нарізати.
  • На деко вистелити фольгу. Розкласти філе. Змастити майонезом (сметаною).
  • Покласти цибулю на м’ясо.
  • Зверху помістити томати;
  • Викласти ананас. Змастити майонезом (сметаною).
  • Висипати сир.
  • Укрити фольгою. Защипнути краю. Помістити в духовку на 50 хвилин. Температура 180 градусів.