Смачним і швидким методом приготування є відбивні, які відносяться до основних страв. Найніжніше страва – курячі відбивні в духовці, яку можна оформити в різних варіантах: в клярі, з помідорами, сухарями, грибами, ананасами, під сиром.
Курячі відбивні — класичний рецепт в духовці
Відбивні з курячого філе в духовці – це універсальне блюдо, яке прикрасить святковий стіл і порадує близьких на вечерю.
Інгредієнти:
Чорний перець – 0,5 ч. ложки;
Філе куряче – 700 гр.;
Помідори – 6 шт.;
Цибуля – 1 цибулина;
Майонез – 5 ст. ложок;
Сир – 270 гр.;
Сіль.
Приготування:
М’ясо розрізати упоперек на дві частини.
Помістити на кухонну дошку, попередньо обернувши харчовою плівкою. Взяти кулінарний молоточок. Відбити з одного боку, потім з другої.
Промазати маслом деко. Помістити м’ясо одним шаром.
Підсолити. Посипати перцем.
Кожен шматок промазати майонезом. Розрівняти ложкою по поверхні.
Цибулю очистити. Нашаткувати. Посипати на курку.
Помідори розрізати на кільця. Помістити на цибулю.
Взяти тертку крупного помелу. Подрібнити сир. Висипати на томати.
Помістити в духову шафу.
Дістати через 20 хвилин.
Подати на порційних тарілках, оформивши зеленню.
З помідорами
До цього блюда на гарнір добре подати картоплю або тушковане овочеве рагу.
Інгредієнти:
Філе куряче – 450 гр.;
Цибуля – 1 цибулина;
Майонез – 5 ст. ложок;
Сухий базилік – 1 ч. ложка;
Приправа для курки – 1 ч. ложка;
Помідори – 2 шт.;
Сир – 80 гр.;
Сіль.
Приготування:
М’ясний компонент розрізати на дві частини вздовж філе. Накрити харчовою плівкою. Взяти кулінарний молоточок. Відбити.
Зняти плівку.
Помістити в ємність. Залити майонез. Засипати сіль і спеції. Перемішати. Відставити на півгодини.
Деко застелити фольгою.
Помістити м’ясо.
Цибуля очистити від лушпиння. Розрізати на кільця. Розмістити на філе.
Томати порізати на кільця. Покласти на м’ясо.
Промазати майонезом.
Сир натерти. Посипати на відбивні.
Готувати необхідно при 200 градусах. Щоб блюдо вийшло ніжним і соковитим, головне не перетримати. Запікати коштує не більше 20 хвилин.
Відбивні з курячого філе в клярі
Це блюдо зазвичай готують на сковорідці, але якщо приготувати в духовій шафі, то відбивні вийдуть набагато смачніше, а кляр ніжніше і легшим.
Інгредієнти:
Куряча грудка – 2 шт.;
Приправа – 0,5 ч. ложки;
Сіль;
Вода– 4 ст. ложки;
Перець мелений;
Борошно – 6 ст. ложок;
Яйце – 2 шт.
Приготування:
Обмити грудку. Висушити паперовим рушником.
Загорнути в харчову плівку. Взяти кухонний молоточок. Відбити. Видалити плівку.
Вбити яйця в окрему ємність. Налити води. Насипати приправу, сіль. Розмішати. Тепер необхідно, щоб маса стала по густоті як жирна сметана. Для цього частинами всипати борошно та розмішувати. Кляр готовий.
На м’ясо посипати перець. Посолити. Розмішати.
Кожен шматок умочити в тісто.
Розкласти на деку. Запекти в духовці при 200 градусах.
Під сирною скоринкою
Багато відмовляються від приготування відбивних з курки, вважаючи, що біле м’ясо буде сухим. І марно. За цим рецептом відбивні з курячого філе в духовці вийдуть ніжними і соковитими, з хрусткою скоринкою.
Інгредієнти:
Сухарі панірувальні – 150 гр.;
Куряча грудка – 1200 гр.;
Олія для смаження;
Яйця – 3 шт.;
Сіль;
Сир – 250 гр.;
Перець;
Борошно – 250 гр.
Приготування:
Взяти тертку. Подрібнити сир.
Яйця збити.
Сухарі і сир перемішати.
Відрізати від кістки м’ясо. Відбити ножем, можна скористатися кухонним молотком.
Посипати сіллю, перцем. Перемішати.
Насипати в миску борошно. Обваляти м’ясо.
Занурити в яйце.
Обваляти в сирі.
Силіконову кисть вмочити в олію. Розтерти по листу.
Розкласти філе. Запекти до готовності.
В панірувальних сухарях
За короткий проміжок часу у вас вийде смачне і хрустке ласощі з ніжним м’яким м’ясом.
Інгредієнти:
Приправа для курки;
Філе куряче – 1200 гр.;
Мелений чорний перець;
Яйце – 2 шт.;
Сіль;
Сухарі панірувальні – 300 гр.
Соус:
Часник сушений – 1 ч. ложка;
Майонез – 150 мл;
Сіль;
Солоний огірок – 1 шт.;
Хрін;
Гірчиця;
Перець.
Приготування:
Філе вимити. Просушити серветками. Нарізати на три частини.
Відбити.
Яйце перемішати.
Сухарі насипати в тарілку.
Покласти м’ясо в яйце.
Потім в сухарі.
Розмістити на листі. Готувати півгодини при 200 градусах.
Соус:
Огірок нарізати. Якщо шкірка товста, її необхідно обрізати.
Змішати всі продукти.
Полити готові відбивні.
Відбивні з грибами
Для приготування можна використовувати лісові гриби, які необхідно заздалегідь відварити або печериці, не вимагають попередньої обробки.
Курку нарізати на тонкі шматки. Відбити. Для цього накрити харчовою плівкою. М’ясо ніжне, тому сильно бити не варто. Підсолити. Посипати перцем. Розмішати.
Гриби перекласти в тарілку. Остудити.
Взяти папір для випічки, викласти на деко. Зверху викласти філе.
Помістити у формі гірки грибочки.
Змастити сметаною.
Натерти сир і посипати мяско.
Переставити в духовку.
Готувати півгодини. Температура 200 градусів.
З ананасами і сиром
Куряче м’ясо добре поєднується з ананасами, який робить страву більш соковитим і надає пікантно-солодкий смак.
Інгредієнти:
Сир – 150 гр.;
Філе куряче – 3 шт.;
Майонез;
Сіль;
Оливки – 17 шт.;
Перець мелений чорний;
Ананас – 7 кілець;
Масло рослинне – 2 ст. ложки.
Приготування:
Розрізати кожен стейк навпіл.
Відбити. Поперчити. Підсолити.
Щільно один до одного викласти куряче м’ясо на деко.
Оливки розрізати.
Викласти на м’ясо ананаси і оливки.
Сир натерти.
Посипати блюдо. Нанести зверху майонез.
Помістити в духову шафу. Коли сир зарум’янитися, відбивні готові.
Відбивні з курячого філе, запечені у фользі
Завдяки тому, що м’ясо готується у фользі, воно не вийде сухим. Якщо немає часу, то це блюдо ідеальний варіант. За короткий проміжок період, ви приготуєте вишукане, ефектне, а головне смачне блюдо.
Інгредієнти:
Оцет яблучний;
Філе куряче – 650 гр.;
Спеції;
Томат – 3 шт.;
Сіль:
Ананаси -170 гр.;
Майонез або сметана;
Цибуля – 2 цибулини;
Сир твердий – 170 гр.
Приготування:
Промити м’ясо. Відбити.
Обсипати сіллю. Поперчити. Розтерти.
Цибуля очистити від лушпиння. Нарізати, щоб вийшли кільця.
Зверху збризнути оцтом. Розмішати.
Посолити. Перемішати.
Помідори нарізати кружальцями.
Сир натерти. Для цього скористатися теркою середнього розміру.
Ананас нарізати.
На деко вистелити фольгу. Розкласти філе. Змастити майонезом (сметаною).
Покласти цибулю на м’ясо.
Зверху помістити томати;
Викласти ананас. Змастити майонезом (сметаною).
Висипати сир.
Укрити фольгою. Защипнути краю. Помістити в духовку на 50 хвилин. Температура 180 градусів.