Курячі відбивні в клярі – 9 рецептів приготування вдома

Курячі відбивні в клярі – популярне блюдо, яке, напевно, готували всі. Ну а якщо ні, то саме час скористатися одним з рецептів!

Курячі відбивні в класичному клярі на молоці

Необхідні продукти:

  • 0,5 кг курячого філе;
  • 0,1 літра молока;
  • 100 грам борошна;
  • два яйця;
  • спеції.

Процес приготування:

  • Філе нарізаємо, відбиваємо для м’якості.
  • Злегка збиваємо яйця, з’єднайте з молоком, кладемо в суміш спеції за смаком, а потім всипаємо борошно.
  • Кожен шматок курки покласти в підготовлену масу і відправляємо на гарячу сковороду, де обсмажуємо з двох боків до утворення рум’яної скоринки.

Готуємо в сирному клярі на сковороді

Сирний кляр в цьому рецепті робить курку більше хрусткою.

А якщо взяти гострий продукт, то смак вийде ще і пікантним.

Необхідні продукти:

  • два яйця;
  • 0,5 кг курячого філе;
  • 0,2 кг сиру;
  • спеції за смаком;
  • три ложки борошна.

Процес приготування:

  • Філе нарізаємо так, щоб слайсы були середнього розміру і не занадто товсті. Зовсім трохи відбиваємо, адже курятина і так ніжне м’ясо. Обвалюємо в спеціях по своєму смаку.
  • Збиваємо яйця і з’єднуємо їх із натертим сиром. Опускаємо кожен шматочок курки спочатку в цю суміш, а потім в борошно і відправляємо їх на гарячу сковороду. Смажимо з двох сторін, поки м’ясо не просмажиться, а скоринка не стане рум’яною.

В клярі на сметані

Найчастіше м’ясо обвалюють у борошні та яйці, але чому б не зробити кляр для відбивних на основі сметани? Виходить дуже смачно.

Необхідні продукти:

  • 0,2 кг сметани;
  • 0,6 кг курячого філе;
  • приправи на свій смак.

Процес приготування:

  • Готуємо курку: добре вимиваємо її, знімаємо плівки, нарізаємо на шматки середнього розміру і трохи відбиваємо. Можна відразу приправити м’ясо спеціями або ж додати їх у тісто.
  • Змішуємо сметану з перцем і невеликою кількістю солі. У цю суміш опускаємо нарізані шматочки курки і смажимо їх на гарячій сковороді з маслом по п’ять хвилин з кожного боку до красивого рум’яного кольору.
Дивіться також:  Мариновані яйця – 8 рецептів в домашніх умовах

Рецепт з майонезу і зелені

Відбивні на сковороді можна зробити і в такому клярі.

Звичайно, майонез краще використовувати домашній, він не такий шкідливий і менш калорійний.

Необхідні продукти:

  • 0,5 кг курячого філе;
  • різні спеції;
  • будь-яка свіжа зелень;
  • 100 грам майонезу.

Процес приготування:

  • Зелень добре промиваємо, чекаємо, поки вона висохне, і дуже дрібно нарізаємо. Потім з’єднуємо її з майонезом. Солити цю суміш небажано, а ось перцю або інших приправ можна додати.
  • М’ясо обробляємо на шматки, трохи відбиваємо, обвалюють у спеціях, а потім і в підготовленому клярі.
  • Викладаємо кожен шматок на сковороду з маслом і смажимо приблизно за п’ять хвилин з кожного боку, поки вони не просмажаться.

Відбивні з курячого філе в пивному клярі

Необхідні продукти:

  • 150 мілілітрів пива;
  • 0,4 кг філе;
  • одне яйце;
  • спеції за смаком;
  • 30 грам борошна.

Процес приготування:

  • У посуд поміщаємо вказану кількість борошна, вбиваємо туди яйце, кладемо трохи солі, все перемішуємо і вливаємо пиво. Повинна вийти однорідна суміш.
  • Куряче філе розрізаємо вздовж, а потім поперек, на кілька шматочків. Відбиваємо їх зовсім трохи і присипаємо спеціями. Можна відразу продовжити готувати або ж дати м’ясу полежати трохи для просочення.
  • Курятину мачає в клярі і смажимо на сковороді до рум’яності, не забуваючи перевертати.

Готуємо на основі мінералки

Необхідні продукти:

  • третину склянки мінеральної газованої води;
  • спеції на свій смак;
  • 0,5 кг філе;
  • 60 грам борошна;
  • яйце – одна штука.

Процес приготування:

  • Куряче філе вимиваємо, прибираємо з нього плівки і зрізаємо весь зайвий жир. Тепер його потрібно обсушити і нарізати на шматки. Спочатку робимо розріз вздовж, а потім поперек. Те, що вийшло, злегка відбиваємо спеціальним молоточком або ж зворотною стороною леза ножа. Робіть це акуратно, так як у курки ніжне м’ясо і його легко можна порвати.
  • Присипаємо кожен шматок спеціями. В першу чергу, це сіль і мелений перець. Ще можна додати суміш трав для курки.
  • Вміст яйця вбиваємо в глибоку ємність і збиваємо за допомогою міксера або віночка, потім додаємо мінералку, знову включаємо міксер і нарешті, засипаємо борошно. Консистенція маси повинна бути такою, як у тесту на оладки.
  • Кожен шматок курячого філе опускаємо в цю суміш і викладаємо на заздалегідь нагріту сковороду. Обсмажуємо з двох сторін, поки не утвориться рум’яна тверда скоринка.
Дивіться також:  Плов з нутом – 7 рецептів приготування

Курячі відбивні в клярі з соєвого соусу з крохмалем

Необхідні продукти:

  • чотири великих ложки соєвого соусу;
  • 0,6 кг філе;
  • спеції за смаком;
  • 2 яйця;
  • половина склянки крохмалю;
  • ложечка цукру.

Процес приготування:

  • Соєвий соус з’єднайте зі збитими яйцями, кладемо туди ж вказане кількість цукру і крохмаль. Все перемішуємо до однорідності так, щоб не було грудок, і маса вийшла досить густий. Можна покласти ще трохи солі, але враховуйте солоність соєвого соусу.
  • Шматочки філе ретельно промиваємо, нарізаємо на порційні, не надто товсті, пласти і трохи відбиваємо. Обсипаємо сіллю, перцем та іншими травами, за своїм бажанням. Можна залишити заготовки на 10 хвилин для просочення.
  • Приготованим кляром обмазуємо кожен шматочок м’яса і відправляємо готуватися на сковороду. Тримаємо на середньому вогні, поки скоринка не зарум’яниться.

Пишний кляр на збитих білках

Необхідні продукти:

  • два яйця;
  • щіпка солі;
  • ложка води;
  • 0,1 кг борошна;
  • 0,5 кг курячого філе;
  • спеції за своїм бажанням.

Процес приготування:

  • Розбиваємо яйця, розподіляємо вміст на дві миски. В одній будуть білки, в іншій жовтки.
  • Білок добре збиваємо міксером, так щоб утворилася пишна піна. Жовток теж збиваємо, але поєднавши його з вказаною кількістю води і дрібкою солі. Потім засипаємо до нього борошно і доводимо до потрібної густоти. Маса повинна бути схожа на жирну сметану.
  • Сюди ж кладемо трохи збитого білка, перемішуємо і додаємо те, що залишилося.
  • Готуємо філе: промиваємо, нарізаємо на невеликі скибочки, відбиваємо для м’якості. Але не перестарайтеся, так як м’ясо ніжне і може швидко порватися.
  • Використовуємо вибрані спеції – натираємо ними філе, даємо трохи полежати і опускаємо в кляр так, щоб він повністю покрив курку.
  • Прогріваємо сковороду з маслом і кладемо на неї відбивні. Тримаємо, не забуваючи перевертати, на середньому вогні до красивої рум’яної скоринки.
Дивіться також:  Червона сочевиця – 8 смачних рецептів приготування

У вершковому клярі

Необхідні продукти:

  • 0,6 кг філе;
  • спеції за смаком;
  • щіпка солі для кляру;
  • 0,1 літра молока;
  • два яйця;
  • плавлені сирки – дві штуки;
  • 40 грам борошна.

Процес приготування:

  • Почнемо з м’яса: вимиваємо філе під холодною водою, зрізаємо зайвий жир і прибираємо плівки. Розрізаємо на слайсы середнього розміру і товщиною не більше сантиметра. Зовсім трохи відбиваємо їх молоточком і присипаємо обраними приправами.
  • Вбиваємо яйця в глибоку ємність, солимо, збиваємо міксером. Потім додаємо натерті на дрібній тертці сирки і знову працюємо міксером.
  • Не зупиняючи прилад, вливаємо молоко і засипаємо борошно, доводимо масу до однорідності.
  • Шматки філе мачає в отриманому клярі і смажимо відбивні на гарячій сковороді з двох сторін приблизно по п’ять хвилин. На них повинна вийти гарна золотава скоринка.

Серед запропонованих рецептів відбивних кожен знайде для себе відповідний варіант. Але в будь-якому випадку всі вони виходять соковитими і хрусткими.