Курячий рулет в духовці – 8 рецептів приготування у фользі і в рукаві

Дуже ефектно виглядає на столі курячий рулет в духовці у фользі. При цьому він виходить неймовірно смачним, а процес його приготування не займає багато часу. Для начинки можна використовувати різні інгредієнти, а подавати закуску допустимо і в гарячому, і в холодному вигляді. Розглянемо прості, але цікаві рецепти приготування це чудового м’ясної страви.

Простий курячий рулет в духовці у фользі

Висока харчова цінність і доступна вартість зробили куряче м’ясо постійним гостем на нашому столі. З курятини можна створити найрізноманітніші страви, але одним з найбільш оригінальних є курячий рулет. Начинка для курячого рулету буває різноманітною, але ми почнемо з примітивною.

Заздалегідь підготуйте:

  • кілограм філе;
  • головку часнику;
  • мікс італійських трав, а також трохи солі і перці.

Алгоритм дій:

  • М’ясо розрізаємо уздовж пластинами і відбиваємо молоточком, але не сильно захоплюємося, щоб воно не перетворилося в рвану ганчірку.
  • На промаслений фольгу розкладаємо внапуск підготовлені м’ясні шматочки, присипаємо їх сумішшю з солі з перцями і пряними травами. Зверху розподіляємо подрібнені часникові часточки.
  • Скручуємо м’ясо тугим рулетом, який огортає у фольгу. Заготівлю відправляємо в духовку, зафіксувавши час 35 хвилин (температура – 180 °С).
  • Готовий рулет повинен охолонути у фользі, тільки потім розгортаємо його і нарізаємо на порції.

Готуємо з желатином

Шматочки курячого м’яса з прошарком з желе виглядають ну дуже смачно і оригінально. Таке блюдо ще називають мармуровим.

Особливість рецепта полягає у використанні малої кількості інгредієнтів – тільки м’ясо, желатин і спеції.

Виходячи з цього принципу, вам потрібно:

  • 750 г курячого м’яса;
  • три зубці часнику;
  • дві ложки сухого желатину.

Спосіб приготування:

  • М’ясо ріжемо на шматочки, складає в миску і перемішуємо з рубаним часником, сіллю, перцем і желатином.
  • Лист фольги складаємо удвічі, щоб виділився сік не зміг «вилізти» назовні. Викладаємо на нього шматочки м’яса у вигляді товстої ковбаски, загортаємо і запікаємо 40 хвилин (температура – 180 °С).
  • Після того, як курячий рулет з желатином пропечеться, не варто його відразу розгортати. Для початку він повинен трохи охолонути в приміщенні, а потім полежати в холоді не менше п’яти годин.
Дивіться також:  Перловка з м’ясом – 7 рецептів

Як запекти в рукаві

Курячий рулет в рукаві, виконаний на власній кухні, не порівняти з тим, що продається в магазинах. Соковита, апетитна і ароматна закуска просто не може залишити когось байдужим. Для запікання використовуйте тільки свіже м’ясо і будь-які спеції на ваш смак.

Компонентів потрібно всього нічого:

  • тушка птиці вагою в 2 кг;
  • дві ч. л. нитритной і п’ять ч. л. кухонної солі;
  • потроху сушеного часнику, коріандру і перцю.

Нитритная сіль – саме той інгредієнт, який надає м’ясним стравам особливий «шинковий» смак. Його можна виключити з складу, однак смак готового продукту від цього збідніє.

Спосіб приготування:

  • Курку розрізаємо вздовж грудинок, видаляємо всі кістки, крила обрізаємо, по можливості залишаємо шкірку.
  • Щоб рулет вийшов рівним, частина грудок можна зрізати і покласти в середину.
  • М’ясо натріть сіллю кухонної і нитритной. Нитритную сіль часто додають при посолі м’яса, ковбас і шинок. Також посипаємо курку коріандром, перцем і сушеним часником. Накриваємо і ставимо заготовку в холод мінімум на вісім годин.
  • Потім зробіть з м’яса рулет так, щоб воно було загорнуте в шкірку, покладіть в пакет і обв’яжіть кулінарним шпагатом.
  • Запікайте рулет 75 хвилин (температура – 80 °С), потім дайте йому просто відпочити на кухонному столі, після чого відправте в холод на кілька годин.

Рулет із курячого філе з сиром

Віддаєте перевагу страви, які викликають захоплення? Обов’язково приготуйте курячий рулет з сирною начинкою. Смак і оформлення закуски вас приємно здивують.

Потрібно заздалегідь потурбуватися про продукти. На одне філе потрібно:

  • плавлений сирок;
  • дві ложки сметани;
  • 60 г сиру твердих сортів;
  • часникові зубки і столова зелень.

А готувати будемо так:

  • Шматок курятини розрізаємо навпіл і відбиваємо молоточком. М’ясо солимо і перчимо.
  • Плавлений і твердий сир тремо на тертці, часник пропускаємо через прес, зелень дрібно кришимо. Змішуємо інгредієнти зі сметаною або майонезом.
  • Рівним шаром розкладаємо начинку на філе, загортаємо його в рулет, викладаємо на деко і відправляємо запікатися на 20 хвилин (температура – 180°С).

З яєчною начинкою

Куряче м’ясо вважається дієтичним продуктом. В ньому мало жиру і холестерину, тому на його основі готується там багато корисних страв. Якщо хочете здивувати своїх гостей незвичайною закускою з курячої грудки, радимо приготувати курячий рулет з вареним яйцем.

Дивіться також:  Фаршировані шампіньйони – 6 рецептів приготування

Інгредієнти:

  • грудка птиці;
  • два яйця;
  • 60 г вершкового масла;
  • чотири зубці часнику;
  • пучок кропу (невеликий).

Спосіб приготування:

  • Курячу грудку відбиваємо молотком, але не дуже тонко, щоб начинка не витекла з рулету в процесі запікання.
  • Пропущений через прес часник змішати з подрібненим кропом. Масло ріжемо на тоненькі пластини.
  • На куряче філе викладаємо масло, зверху розподіляємо часникову начинку, кладемо два варених яйця і звертаємо все в рулет. Перев’язуємо його ниткою і укладаємо в кулінарний рукав.
  • Запікаємо 45 хвилин (температура – 180 °С). Готовий рулет не дістаємо з рукава ще хвилин десять. Перед подачею нарізаємо на порційні шматочки.

З філе стегна з беконом

На відміну від грудки, м’ясо з стегенець більш калорійне, але при цьому смачне і дуже соковите.

Тому для наступного рецепту ми візьмемо саме курячі стегна.

Інгредієнти на вісім штук:

  • по 1 ч. л. гірчиці і паприки;
  • 60 г бекону;
  • перець болгарський;
  • 60 г кураги;
  • два часникових зубки;
  • три ложки сметани.

Спосіб приготування:

  • З стегон птиці знімаємо шкірку і виймаємо кістка, намагаємося пройти цей процес дуже акуратно, щоб м’ясний шматок залишився цілим. Розрізаною частиною вгору викладаємо м’ясо на тарілку.
  • Сметану змішуємо з гірчицею, додаємо рубаний часник, сіль і перець. Готовим маринадом промазуємо стегна, але тільки з одного боку. Прикриваємо плівкою і ставимо в холод на годину.
  • Курагу заливаємо окропом, чекаємо п’ять хвилин, потім дістаємо і нарізаємо соломкою. Болгарський перець ріжемо також, а бекон – пластинами.
  • На замариновану частина стегенець викладаємо курагу, перець і бекон, звертаємо кожен шматок рулетом і перев’язуємо ниткою, але не дуже туго, що в духовці нитка не порвалася.
  • Рулети також обмазуємо соусом з рослинної олії, паприки і солі. Викладаємо м’ясні заготовки на деко і запікаємо 40 хвилин (температура – 200 °С).
  • З остиглих рулетів знімаємо нитку і викладаємо на блюдо разом з листям салату.
Дивіться також:  Біфштекс з яйцем – 6 рецептів приготування

Курячий рулет в духовці з ананасами

Поєднання курячого м’яса і екзотичного фрукта дають приголомшливий результат. Такі інгредієнти вже давно використовують для приготування гарячих страв і холодних закусок. Сьогодні ми приготуємо курячий рулет з ананасами.

Для рецепту ви можете використовувати консервований фрукт, але з свіжого ананаса начинка виходить більш ароматною.

Інгредієнти:

  • 450 г курячого філе;
  • ананас свіжий, вагою 2 кг;
  • п’ять зубців часнику;
  • 60 г цукрового піску;
  • 60 мл рослинного масла.

Спосіб приготування:

  • Ананас очищаємо від шкірки, видаляємо серцевину, м’якоть нарізаємо пластинами завтовшки не більше одного сантиметра. Якщо ви використовуєте консервований фрукт, то цукор додавати не треба, але в нашому рецепті шматочки ананасів потрібно підсолодити.
  • Філе птиці розрізаємо навпіл, відбиваємо і кожен шар посипаємо сіллю і перцем.
  • На деко з олією викладаємо шматочки м’яса внапуск, розкладаємо пластини фруктів і посипаємо їх подрібненим часником. Звертаємо порції, обв’язуємо шпагатом і запікаємо в духовці 40 хвилин (температура – 180 °С).

З чорносливом

Ароматний чорнослив і ніжне куряче м’ясо – це справжня класика. Страви завжди виходить дуже смачними та оригінальними на зовнішній вигляд. Чорнослив можна просто згасити з м’ясом, але краще використовувати його в якості начинки для курячого рулету.

Інгредієнти:

  • дві курячих грудки;
  • 80 г чорносливу;
  • ½ Ч. л. пряних трав;
  • ложка майонезу.

Вибирайте для такої страви підкопчені черносливы. Вони додадуть курятині особливу пікантність.

Спосіб приготування:

  • Покладіть філе на харчову плівку внахлест і відбийте їх молотком, посипте пласт сіллю, пряними травами і змастіть майонезом. Майонез можна змішати з рубаним часником, щоб надати закуски пікантний смак.
  • Чорнослив потрібно замочити у воді на 15 хвилин. Потім розкладіть його в будь-якому порядку на курячій грудці, загорніть заготовки в рулет, обв’яжіть ниткою або щільно загорніть у фольгу. Запікайте 35 хвилин (температура – 190 °С).

З домашньої птиці виходять смачні рулети, адже на відміну від магазинної продукції, її не кололи гормонами і вітамінами. Також не варто довго тримати м’ясні рулети в духовці, максимум 40 хвилин, інакше м’ясо втратить свою соковитість, блюдо вийде жорстким і не смачним.