Курячий рулет в пляшці – 7 дуже простих покрокових рецептів

Курячий рулет в пляшці – це домашній сальтисон, який ви не купите ні в одному магазині. Таку закуску можна приготувати з будь-якого м’яса з додаванням різних інгредієнтів, але сьогодні ми розповімо, як же приготувати таку оригінальну закуску з курки.

Курячий рулет в пляшці з желатином

Курячий рулет – це оригінальна закуска, для приготування якого знадобиться зовсім небагато інгредієнтів. Ви можете приготувати рулет з цілої тушки або стегенець, для дієтичного страви підійде грудка, а якщо необхідно блюдо пожирніше, то до складу можна додати бекон або сало.

Інгредієнти:

  • тушка птиці;
  • по одній цибулині і моркви;
  • кілька часникових зубчиків;
  • чашка бульйону;
  • 15 г желатину.

Спосіб приготування:

  • Тушку птиці відварюємо разом з овочами і прянощами, які додадуть м’ясу особливий аромат.
  • Желатин висипаємо в піалу, заливаємо половиною склянки бульйону і залишаємо на 15 хвилин.
  • Беремо звичайну 1,5 літрову пластикову пляшку, зрізаємо верхівку.
  • Тушку розбираємо на волокна, прибираємо всі кісточки. Чим менше будуть курячі шматочки, тим краще.
  • Як тільки желатин набубнявіє, з’єднуємо його з рештою бульйоном і ставимо на водяну баню, прогріваємо, але не кип’ятимо.
  • М’ясні шматочки, кладемо в миску, змішаємо з подрібненим часником і вливаємо бульйон з розчиненим у ньому желатином. Перемішуємо і пробуємо на смак, якщо не вистачає солі і інших приправ, то додаємо.
  • Тепер отриману масу починаємо щільно закладати в пляшку, потім затягуємо її харчовою плівкою і ставимо вертикально в холодильник мінімум на п’ять годин, а краще на всю ніч, щоб рулет зміг добре застигнути.
  • Потім з пляшки з вмістом зрізаємо нижню частину, розрізаємо ємність вздовж і дістаємо готовий курячий рулет.

Як зробити з грибами

Курячий рулет з грибами – відмінне рішення для будь-якого торжества. Закуска виходить смачною, ароматною і оригінальною на вигляд.

Інгредієнти:

  • три курячих стегенця;
  • 180 г грибів;
  • цибулина;
  • 35 г желатину.

Спосіб приготування:

  • Курячі стегенця відварюємо разом з прянощами і сіллю. Потім охолоджуємо, відокремлюємо м’ясо від кісток і ріжемо дрібними шматочками.
  • Подрібнюємо гриби невеликими брусочками і обсмажуємо разом з нашаткованою цибулею до повного випаровування рідини.
  • Желатин заливаємо теплим бульйоном і потім прогріваємо до повного розчинення порошку.
  • Змішуємо м’ясо з грибами, спеціями і бульйоном. Беремо пластикову пляшку без шийки, викладаємо в неї отриманий склад і залишаємо в прохолодному місці на кілька годин.
  • Після застигання тару акуратно розрізаємо і перекладаємо закуску на красиве блюдо.
Дивіться також:  Омлет в мікрохвильовці – 9 рецептів приготування

З додаванням овочів

Курячий рулет з овочами виходить дуже апетитним, незвичний на смак і на вигляд.

Якщо ви хочете, щоб у вас вийшло повноцінне низькокалорійне блюдо, то використовуйте куряче м’ясо без жиру та шкірочки.

Інгредієнти:

  • кіло курячого м’яса (філе);
  • полбаночки кукурудзи;
  • цибулина;
  • один плід солодкого перцю;
  • 650 мл бульйону;
  • 30 г желатину;
  • зелень.

Спосіб приготування:

  • Куряче філе відварюємо в підсоленій воді, для більшого аромату можна додати лаврушку і запашний перець. Потім відварне м’ясо ріжемо дрібними шматочками і кладемо в миску.
  • Перець і цибулю подрібнюємо і разом з кукурудзою злегка обсмажуємо на соняшниковій олії. Кладемо до м’яса.
  • Беремо будь-яку зелень, дрібно шаткуємо і відправляємо до решти інгредієнтів.
  • Бульйон підігріваємо, розводимо в ньому желатин і як тільки гранули розчинятися, вливаємо до м’яса з овочами. Додаємо будь-які приправи і змішуємо.
  • З пластикової пляшки зрізаємо горлечко, щільно заповнюємо її масою з м’яса і овочів, ставимо в прохолодне місце на вісім годин.
    Потім дістаємо і отримуємо красиву апетитну закуску.

Домашній курячий рулет в пляшці з горіхами

Якщо ви не знаєте, чим здивувати своїх гостей, то приготуйте їм курячий рулет з горіхами.

До речі, замість курячого м’яса допустимо використовувати як яловичину, так і свинину.

Інгредієнти:

  • курка;
  • по 100 г горіхів і чорносливу;
  • 35 г желатину;
  • два часникового зубчики.

Спосіб приготування:

  • Першим ділом відварюємо курятину, додавши до неї прянощі і сіль. Потім ріжемо його на шматочки, виймаємо кісточки і трохи підсушуємо на сухій сковороді.
  • Таким же чином підсмажуємо подрібнені горіхи і разом з нарізаним чорносливом і подрібненим часником відправляємо до м’яса.
  • Желатин розбавляємо теплою водою і виливаємо до основних інгредієнтів. Перемішуємо і заповнюємо масою пластикову пляшку, в якій потрібно заздалегідь зрізати горлечко.
  • Ставимо пляшку з вмістом у прохолодне місце й чекаємо повного застигання.
  • Потім залишається лише розрізати пляшку і красиво подати закуску.
Дивіться також:  Як варити рис для суші – 4 правильних рецепта

Готуємо в мультиварці

Зробити курячий рулет можна і в мультиварці. Така закуска стане прикрасою будь-якого святкового столу. Її можна подати зі свіжими овочами, зеленню і шматочками чорного хліба.

Інгредієнти:

  • 850 г курячої грудинки;
  • сім часникових зубчиків;
  • 35 г желатину;
  • помідори і болгарський перець.

Спосіб приготування:

  • На відміну від попередніх рецептів, м’ясо в цьому рецепті не потрібно відварювати. Просто нарізаємо його дрібними брусочками і складаємо в миску.
  • Помідори та солодкий перець ріжемо дрібними кубиками і змішати з м’ясом. Додаємо подрібнений часник, сіль і будь-які приправи.
  • Також тут не потрібно замочувати желатин, його просто перемішуємо з усіма підготовленими інгредієнтами.
  • Тепер беремо пакет для запікання, вкладаємо в нього м’ясо з овочами, наливаємо 1,5 літра води, скріплюємо затиском і кладемо пакет з вмістом в чашу мультиварки. Вибираємо програму «Випічка» і чекаємо годину.
  • Вміст пакета перекладаємо в пластикову пляшку і доводимо страву до готовності вже в холодильнику протягом шести годин.
  • Як тільки рулет добре застигне, розрізаємо тару і викладаємо закуску на блюдо. Прикрашаємо й подаємо до столу.

Куряча грудка в пластиковій пляшці

Багато хто з нас люблять холодець, але таке блюдо вимагає багато часу на підготовку. А ось приготувати курячий рулет в пластиковій пляшці можна всього за три години. Для рецепту допустимо взяти будь-яке м’ясо або субпродукти, але ми приготуємо рулет з дієтичної грудки.

Інгредієнти:

  • 800 г курячого філе;
  • 28 г желатину;
  • лавровий лист;
  • два зубці часнику.

Спосіб приготування:

  • Курячу грудку ріжемо кубиками, кладемо в сковорідку разом з лавровими листами, розчавленими зубчиками часнику, сіллю і приправами. Наливаємо воду і тушкуємо м’ясо протягом півгодини.
  • У цьому час желатин заливаємо теплою водою і чекаємо, поки гранули порошку розбухнуть. Потім змішуємо готовий склад з курячим бульйоном і трохи прогріваємо все на водяній бані.
  • М’ясо охолодити і змішати з бульйоном. Отриману масу відправляємо в пластикову пляшку, а потім в холод до повного застигання.
  • Після розрізаємо пластик і дістаємо вже ароматне апетитне заливне з курки.
Дивіться також:  Домашня ковбаса з курки – 7 рецептів приготування

Без додавання желатину

Курячий рулет можна приготувати і без желатину, правда, на приготування такої закуски потрібно більше часу. По суті, для цього треба зварити холодець, а пластикова пляшка стане інструментом красивої подачі страви.

Інгредієнти:

  • тушка курки;
  • по 1 шт. моркви і цибулі;
  • два зубці часнику;
  • корінь петрушки;
  • зелень.

Спосіб приготування:

  • У магазинах можна купити вже готовий набір для приготування курячого холодцю. Якщо ні, то беремо невелику тушку курки, а також додатково знадобляться крила, хрящі та кістки. Якщо хочете отримати наваристий бульйон, то можна взяти в рівних пропорціях м’ясо двох птахів – індички і курки.
  • У каструлю складаємо всі м’ясні інгредієнти, заливаємо водою і варимо дві години. Бульйон не повинен кипіти, а нудитися.
  • У середині варіння бульйону кладемо сіль, корінь петрушки, моркву і цибулину. За 15 хвилин до готовності додаємо п’ять горошин перцю, будь-яку зелень і лавровий лист.
  • Готове м’ясо і овочі дістаємо, цибулю і корінь петрушки викидаємо, а морква залишаємо. Бульйон проціджуємо.
  • М’ясо поділяємо на волокна, прибираємо все зайве, змішати з подрібненим часником.
  • Морква ріжемо на кружечки і разом з м’ясом закладаємо в пляшку. Як тільки тара заповнитися, вливаємо бульйон і ставимо в холод, щоб рулет застиг. Подаємо закуску з хріном і зеленню.

Маленькі хитрощі приготування страви

  • Так як м’ясо курки на смак не дуже яскраве, то в процесі варіння рекомендуємо додавати сіль, інші приправи (наприклад, лавровий лист, запашний перець) та овочі (цибуля і морква). Якщо просто зварити «порожнє» м’ясо, то рулет буде пресноват і нудний.
  • Щоб закуску було не соромно подати на святковий стіл, треба змішати всі компоненти разом з желатином, а потім тільки закладати їх пляшку. Також не бійтеся використовувати зелень, зелений горошок і соковиту кукурудзу, такі компоненти додадуть закуски яскравий і привабливий зовнішній вигляд.

Курячий рулет чудово впишеться як в повсякденну, так і у святкове меню. На його приготування потрібно не так багато часу, як того вимагає холодець. До того ж, ви можете змінювати список інгредієнтів, доповнювати або змінювати одні продукти на інші.