Курячий рулет з желатином в харчовій плівці – 5 покрокових рецептів

Домашній рулет з курки – гідна альтернатива магазинним ковбасним виробам. Ніжне апетитне блюдо з соковитого м’яса птиці з часником та духмяними спеціями, не залишить байдужими ні гостей, ні домочадців. Курячий рулет з желатином в харчовій плівці досить простий у виконанні і не потребує для свого приготування дорогих продуктів. Існує безліч рецептів приготування страви, деякі з яких будуть приведені нижче.

Курячий рулет з желатином в харчовій плівці в духовці

Мабуть, класичним способом виготовлення курячого рулету є запікання в духовці, для якого необхідні наступні інгредієнти:

  • курка – 1 кг Для рулету можна взяти філе грудки або стегон, так і цілого курчати. Страва з білого м’яса вийде дієтичним, з змішаного – більш насиченим і ситним;
  • желатин – 30 г;
  • часник – 2-3 зубчики;
  • сіль, прянощі – за смаком. З спецій найкраще підійде готова приправа для курки, каррі або хмелі – сунелі. Також можна використовувати мелену паприку. Вона забарвити желатин в приємний колір і додасть страві святковий вигляд.

Про те, як приготувати курячий рулет в духовці, розповість покроковий рецепт:

  • Підготовка м’яса. Якщо для приготування була обрана тушка курчати, необхідно акуратно відокремити м’ясо від кісток і шкіри. Філе промити, підсушити, нарізати невеликими кубиками, не більше 1х1 див Для соковитості рекомендується залишити на м’ясі жир і трохи курячої шкірки.
  • Желатин і спеції змішати в окремій ємності.
  • Часник очистити і пропустити через прес.
  • На сухій поверхні розстелити харчову плівку і викласти на неї курятину, відступивши від країв по 3-4 див. Шар м’яса не повинен перевищувати 2 див. Курку посолити і залишити на 10-15 хвилин.
  • Після закінчення зазначеного часу суміш спецій і желатину акуратно розподіляють по поверхні м’яса. Зверху посипають подрібненим часником.
  • Формування рулету. За допомогою харчової плівки акуратно сформувати щільний рулет. Випустити зайве повітря, щільно загнути краю. Обернути ще 2-3 шарами плівки.
  • Щільно загорнути рулет фольгою в 2-3 шари.
  • Помістити у форму для запікання, попередньо вливши в неї 70-80 мл води.
  • Готувати рулет при температурі 200 градусів протягом 60 хвилин.
  • Приготоване блюдо остудити до кімнатної температури і поставити в холод на 10-12 годин.
  • Охолоджений рулет нарізати пластиками і подавати до столу.
Дивіться також:  Як приготувати зрази в духовці на сковороді – 14 рецептів

Щоб куряче м’ясо було більш ніжним, попередньо його слід витримати в кефірі 15-20 хвилин.

Як приготувати в мультиварці

Для приготування курячого рулету в мультиварці знадобляться ті ж інгредієнти, що і в попередньому рецепті. Технологія ж буде дещо відрізнятися.

Покроковий рецепт приготування рулету в мультиварці:

  • Відокремлене від кісток, промите і нарізане м’ясо необхідно змішати з желатином, приправами і подрібненим часником. Залишити на 15-20 хвилин.
  • На твердій поверхні розстелити 0,5 метра харчової плівки.
  • На середину плівки помістити м’ясо зі спеціями у вигляді ковбаски, відповідної розмірів майбутнього рулету.
  • Обмотати м’ясо плівкою, по черзі накривши його вільними ділянками.
  • Сформований рулет щільно обмотати декількома шарами плівки.
  • Щільно закріпити краю плівки.
  • Рулет помістити в чашу мультиварки і залити водою, щоб вона повністю покривала.
  • Готувати в режимі «Гасіння» протягом півтора годин.
  • Готовий рулет охолодити і подавати до столу.

Готуємо з грибами

У курячий рулет можна додати гриби. Краще придбати для цього консервовані печериці.

Для приготування страви знадобляться:

  • тушка курчати бройлера масою до 2 кг;
  • баночка консервованих печериць;
  • 2 цибулини;
  • 50-60 г майонезу;
  • 3 зубчики часнику;
  • 2-3 столові ложки твердого сиру;
  • сіль, спеції за смаком;
  • соняшникова олія для обсмажування.

Покроковий рецепт приготування:

  • Тушку курчати вимити, обсушити. М’ясо відокремити від кісток так, щоб у підсумку вийшов цілісний пласт курки з шкірою.
  • Пласт м’яса злегка відбити молоточком, натерти спеціями і сіллю, залишити на 15-20 хвилин.
  • Гриби нашаткувати.
  • Цибулю нарізати кубиками і обсмажити на олії до золотистого кольору.
  • Додати до цибулі гриби. Смажити до зникнення рідини і легкого золотистого кольору грибів, підсолити. Прибрати з вогню і остудити.
  • Пласт курки покласти на тверду поверхню, шкірою вниз. Розподілити по ньому смажені гриби і цибулю. Промазати майонезом.
  • Часник почистити, дрібно нарізати і посипати їм м’ясо.
  • Сформувати тугий рулет і ще кілька разів обернути його плівкою.
  • Готувати рулет можна в мультиварці (режим «Гасіння», 90 хвилин) або в духовці при температурі 200 градусів близько 1 години.
  • По закінченні вказаного часу, блюдо, охолодити і подавати до столу, нарізавши пластинками.
Дивіться також:  М’ясо по-французьки з картоплею – 9 рецептів

Варений курячий рулет з желатином в харчовій плівці

Ще один простий варіант страви – варений курячий рулет з желатином.

Для нього знадобиться:

  • стегна або гомілки курчати-бройлера — 1 кг;
  • желатин – 15-20 г;
  • сіль і прянощі за смаком.

Покроковий рецепт приготування простого курячого рулету на плиті:

  • М’ясо промити, звільнити від кісток, нарізати невеликими шматочками.
  • Желатин, сіль і приправи змішати в окремому сухому посуді.
  • Посипати сумішшю філе, ретельно перемішати і відставити на 10-15 хвилин.
  • Харчову плівку розстелити на твердій поверхні і «ковбаскою» викласти на неї курку.
  • Щільно загорнути рулет декількома шарами харчової плівки. Краї туго обв’язати ниткою. Для додаткової фіксації можна легко використовувати трубчастий медичний бинт або товсту нитку.
  • Рулет покласти в киплячу воду і варити на слабкому вогні близько 45 хвилин.
  • Готову страву охолодити і подавати до столу.

Технологія приготування з овочами

Урізноманітнити делікатес можна за допомогою овочів. До м’яса можна додати помідори, морква, болгарський перець, зелений горошок та інші.

Для приготування курячого рулету з томатами і солодким перцем знадобляться:

  • філе курячої гомілки – 1 кг;
  • желатин – 30 г;
  • 3 помідори;
  • 1 болгарський перець;
  • кілька гілочок кропу;
  • сіль, спеції.

Технологія приготування:

  • Філе промити, нарізати маленькими кубиками.
  • Вимитий болгарський перець і помідори відокремити від насіння, нарізати невеликими кубиками.
  • Кріп дрібно порубати.
  • М’ясо змішати з сіллю, спеціями, овочами і желатином, кропом.
  • Помістити суміш на харчову плівку і сформувати «ковбаску».
  • Краї щільно зав’язати. Загорнути рулет декількома шарами фольги.
  • Помістити у форму для запікання.
  • Готувати в духовці при температурі 200 градусів протягом години.
  • Готову страву охолодити і подати до столу.

Курячий рулет з желатином – страва, безсумнівно, вартий уваги домашніх кулінарів. Знаючи кілька варіантів його приготування, можна відмінно урізноманітнити як святковий, так і родинний стіл.

Дивіться також:  Тісто для біляшів – 14 рецептів