Курячий рулет з желатином в харчовій плівці – 5 покрокових рецептів

Домашній рулет з курки – гідна альтернатива магазинним ковбасним виробам. Ніжне апетитне блюдо з соковитого м’яса птиці з часником та духмяними спеціями, не залишить байдужими ні гостей, ні домочадців. Курячий рулет з желатином в харчовій плівці досить простий у виконанні і не потребує для свого приготування дорогих продуктів. Існує безліч рецептів приготування страви, деякі з яких будуть приведені нижче.

Курячий рулет з желатином в харчовій плівці в духовці

Мабуть, класичним способом виготовлення курячого рулету є запікання в духовці, для якого необхідні наступні інгредієнти:

  • курка – 1 кг Для рулету можна взяти філе грудки або стегон, так і цілого курчати. Страва з білого м’яса вийде дієтичним, з змішаного – більш насиченим і ситним;
  • желатин – 30 г;
  • часник – 2-3 зубчики;
  • сіль, прянощі – за смаком. З спецій найкраще підійде готова приправа для курки, каррі або хмелі – сунелі. Також можна використовувати мелену паприку. Вона забарвити желатин в приємний колір і додасть страві святковий вигляд.

Про те, як приготувати курячий рулет в духовці, розповість покроковий рецепт:

  • Підготовка м’яса. Якщо для приготування була обрана тушка курчати, необхідно акуратно відокремити м’ясо від кісток і шкіри. Філе промити, підсушити, нарізати невеликими кубиками, не більше 1х1 див Для соковитості рекомендується залишити на м’ясі жир і трохи курячої шкірки.
  • Желатин і спеції змішати в окремій ємності.
  • Часник очистити і пропустити через прес.
  • На сухій поверхні розстелити харчову плівку і викласти на неї курятину, відступивши від країв по 3-4 див. Шар м’яса не повинен перевищувати 2 див. Курку посолити і залишити на 10-15 хвилин.
  • Після закінчення зазначеного часу суміш спецій і желатину акуратно розподіляють по поверхні м’яса. Зверху посипають подрібненим часником.
  • Формування рулету. За допомогою харчової плівки акуратно сформувати щільний рулет. Випустити зайве повітря, щільно загнути краю. Обернути ще 2-3 шарами плівки.
  • Щільно загорнути рулет фольгою в 2-3 шари.
  • Помістити у форму для запікання, попередньо вливши в неї 70-80 мл води.
  • Готувати рулет при температурі 200 градусів протягом 60 хвилин.
  • Приготоване блюдо остудити до кімнатної температури і поставити в холод на 10-12 годин.
  • Охолоджений рулет нарізати пластиками і подавати до столу.

Щоб куряче м’ясо було більш ніжним, попередньо його слід витримати в кефірі 15-20 хвилин.