Курячий суп – 12 смачних рецептів

У багатьох країнах курячий суп найпоширеніший. Він допомагає набратися сил після хвороб і тренувань, легко засвоюється. Цю юшку практично неможливо зіпсувати. Щоб ваші близькі залишилися задоволені дотримуйтесь рекомендацій і готуйте з перевіреним методам.

Класичний курячий суп з вермішеллю і картоплею

Найчастіше суп доповнюється вермішеллю. Краще використовувати дрібну, яка швидко готується, і додавати перед закінченням варіння.

Інгредієнти:

  • вермішель;
  • гострі спеції;
  • масло – 25 г вершкове;
  • картопля – 2 бульби;
  • куряча грудка – 1 шт.;
  • сіль;
  • вода – 3000 мл;
  • цибуля – 1 шт.;
  • лавр – 2 аркуша;
  • морква – 1 шт.

Приготування:

  • Помістити у воду грудку.
  • Підсипати солі.
  • Коли вода завирує, зняти піну.
  • Присипати спеціями.
  • Проварюють півгодини.
  • Картоплю порізати.
  • Закинути в бульйон.
  • Додати лавр.
  • Моркву подрібнити. Використовувати дрібну тертку.
  • Цибулю нашаткувати дрібними шматками.
  • Розтопити масло в сковороді.
  • Помістити овочі підготовлені. Обсмажити.
  • Філе дістати.
  • Порізати дрібними шматками.
  • Змішати з обсмаженням.
  • Відправити в бульйон.
  • Засипати вермішель.
  • Проварити п’ять хвилин.

З рисом

Курячий суп з рисом простий і смачний. Якщо хочете, щоб юшка вийшла легкою, дієтичної і поживною, то саме час скористатися запропонованим варіантом.

Інгредієнти:

  • перець;
  • рис – 210 г;
  • сир плавлений – 260 г;
  • кріп – 20 г;
  • філе – 420 г куряче;
  • петрушка – 20 г;
  • сіль;
  • морквина – 110 г;
  • картопля – 320 р.

Приготування:

  • У воду покласти філе.
  • Присолити.
  • Закип’ятити.
  • Підсипати перець.
  • Проварюють півгодини.
  • Вийняти філе.
  • Закинути в бульйон рис. Поварити чверть години.
  • Моркву подрібнити. Використовувати крупну тертку.
  • Картопля потрібно кубиками.
  • Нарізати м’ясо.
  • Закинути в бульйон.
  • Поварити.
  • Помістити сир. Перемішати.
  • Дочекатися повного приготування картоплі.

Ситний курячий суп з галушками

Ця варіація часто використовується в дитячих садках.

Інгредієнти:

  • грудка – 550 г;
  • кріп – 45 г;
  • сіль;
  • вода – 2300 мл;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • перець – 1 шт. червоний;
  • картопля – 3 шт.

Галушки:

  • масло – 25 г;
  • борошно – 8 ст. ложок;
  • молоко – 4 ст. ложки;
  • сіль;
  • яйце – 1 шт.

Приготування:

  • Помістити у воду курку.
  • Поварити.
  • Картоплю подрібнити кубиками.
  • Перець за формою потрібно буде, як і картопля.
  • Цибулю порізати півкільцями.
  • Морквину перетворити на соломку.
  • Нашаткувати зелень.
  • М’ясо дістати.
  • Овочі закинути в бульйон.
  • Засипати зелень.
  • Проварити чверть години.
  • Закинути картоплю.
  • Продукти для галушок змішати.
  • Закинути в бульйон, захопивши масу ложкою.
  • Підсолити.
  • Нарізати м’ясо.
  • Помістити в суп.

В мультиварці

Найлегше приготувати суп в мультиварці.

Інгредієнти:

  • морквина – 130 г;
  • філе – 420 г;
  • масло;
  • вермішель – 0,5 гуртки;
  • вода – 240 мл;
  • сіль;
  • картопля – 370 г;
  • цибуля – 130 р.

Приготування:

  • Нашаткувати цибулю.
  • Натерти морквину.
  • Виставити на приладі «Смаження».
  • Помістити в чашу овочі. Влити олію. Обсмажити.
  • Влити воду.
  • Присолити.
  • Помістити курку.
  • Картоплю подрібнити кубиками.
  • Закинути в чашу.
  • Виставити таймер – годину.
  • Режим «Суп».
  • Через півгодини помістити вермішель.

Загрузка...

Грибний суп на курячому бульйоні

Смачна юшка, яка припаде до смаку любителям грибів.

Інгредієнти:

  • курка – 570 г;
  • сіль;
  • картопля – 4 бульби;
  • яйце – 1 шт.;
  • перець;
  • цибуля – 1 шт.;
  • гриби – 230 г;
  • кріп – 35 г;
  • морква – 1 шт.

Приготування:

  • Помістити у воду курку.
  • Закип’ятити.
  • Зняти піну.
  • Цибулю нашаткувати.
  • Закинути в бульйон.
  • Проварити чверть години.
  • Порубати морквину. Відправити в рідину.
  • Відварити яйце.
  • Закинути гриби. Можна використовувати будь-які.
  • Посолити.
  • Картоплю подрібнити.
  • Відправити в суп. Проварити.
  • Яйце розрізати.
  • Додати в тарілку порційно.

Дієтичний варіант приготування

Смачний, поживний і дуже корисний для всіх варіант.

Інгредієнти:

  • грудка – 470 г курячої;
  • сіль;
  • картопля – 4 шт.;
  • селера;
  • морква – 4 шт.;
  • кріп;
  • цибуля – 3 шт.;
  • петрушка;
  • вермішель – 50 р.

Приготування:

  • Нарізати на шматки м’ясо.
  • Залити водою.
  • Закип’ятити.
  • Прибрати піну.
  • Підсолити.
  • Цибулю розрізати. Закинути в бульйон.
  • Подрібнити моркву кубиками.
  • Проварити вісім хвилин.
  • Порізати картоплю.
  • Закинути в бульйон.
  • Відварити.
  • Посипати вермішеллю.
  • Відварити.
  • Нашаткувати зелень.
  • Присипати суп.

Суп-локшина – покроково

Легка юшка з додаванням овочів підходить для живлення всієї родини.

Інгредієнти:

  • локшина – 320 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • кріп;
  • сіль;
  • курка – 570 г;
  • капуста цвітна – 160 г;
  • петрушка;
  • морква – 1 шт.

Приготування:

  • У воду помістити курку.
  • Закинути цибулю. Він повинен бути цілим, в шкірці.
  • Відрізати частину моркви. Відправити в бульйон.
  • Нашаткувати кріп.
  • Відправити в рідину.
  • Закинути суцвіття.
  • Підсолити.
  • Відварити локшину.
  • Нашаткувати залишилася моркву.
  • Закинути в бульйон.
  • Порубати петрушку.
  • Помістити в суп.
  • Закинути локшину. Перемішати.
  • Потомити шість хвилин.

Легкий обід з щавлем на курячому бульйоні

Якщо хочете зробити щавлеву юшку ситніше, то слід варити її на бульйоні.

Якщо часник переварити, то він може додати страві неприємний присмак. Тому його слід додавати в кінці варіння. Хороший варіант смажити разом з цибулею.

Інгредієнти:

  • перець;
  • бульйон курячий – 1700 мл;
  • олія соняшникова;
  • картопля – 4 шт.;
  • зелень;
  • цукор;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • сіль;
  • курка – 300 г;
  • перець болгарський – 1 шт.;
  • часник – 4 зубки;
  • щавель – 55 р.

Приготування:

  • Проварити курку у воді.
  • Картоплю подрібнити.
  • Отримані кубики помістити в бульйон.
  • Проварити.
  • Натерти морквину. Використовувати терку крупного помелу.
  • Нашаткувати цибулю. Шматки повинні бути дрібніші.
  • Перець порізати кубиками.
  • Помістити в сковороду.
  • Влити олію. Обсмажити. Овочі повинні стати золотистими і м’якими.
  • Щавель порізати.
  • Закинути зажарку в бульйон.
  • Помістити щавель.
  • Підсолити.
  • Приправити.
  • Додати цукор. Він допоможе нейтралізувати кислий присмак юшки. Завдяки цьому інгредієнту смак вийде насиченим і смачним.
  • Проварити сім хвилин.

Сирний суп по-французьки

Пікантний за смаком, легкий суп принесе приємні моменти у вихідний день.

Інгредієнти:

  • філе – 530 г;
  • сіль;
  • сир плавлений – 230 г;
  • перець чорний;
  • масло вершкове;
  • картопля – 5 бульб;
  • зелень;
  • морква – 3 шт.;
  • лавр;
  • цибуля – 2 шт.

Приготування:

  • Філе залити водою.
  • Закип’ятити.
  • Підсолити.
  • Присипати перцем.
  • Помістити лавр.
  • Проварюють півгодини.
  • Дістати філе.
  • Картоплю нарізати кубиками.
  • Морквину перетерти на середній тертці.
  • Нарізати кубиками сир.
  • Закинути в бульйон картоплю.
  • Проварити сім хвилин.
  • У сковорідку покласти масло.
  • Помістити цибулю.
  • Закинути морквину.
  • Присипати сіллю.
  • Поперчити.
  • Засмажити.
  • Покласти в бульйон.
  • Поварити.
  • М’ясо нарізати невеликими шматками.
  • Помістити в юшку.
  • Закинути сир.
  • Розмішати.
  • Зелень порубати. Підсипати в кожну тарілку.

Наваристий гороховий супчик

Смак знайомий з дитинства доповнений куркою стане ще смачніше.

Інгредієнти:

  • картопля – 3 шт.;
  • лавр;
  • морква – 1 шт.;
  • курка – 350 г;
  • масло;
  • перець;
  • цибуля – 1 шт.;
  • куркума – 0,5 ч. ложки;
  • сіль;
  • горох – 1,5 гуртки дробленого.

Приготування:

  • Залити водою горох.
  • Витримати кілька годин.
  • Злити воду. Промити.
  • Залити водою. Помістити курку.
  • Проварити.
  • Потрібно півтори години.
  • Нашаткувати цибулю.
  • Морквину перетерти. Використовувати крупного помелу тертку.
  • Помістити в сковороду.
  • Влити олію.
  • Підсолити.
  • Приправити.
  • Засипати куркумою.
  • Засмажити.
  • Картоплю порізати маленькими кубиками.
  • Коли горох стане м’яким помістити картоплю.
  • Підсолити.
  • Проварити.
  • Закинути лавр.
  • Додати засмажку.
  • Потомити п’ять хвилин.

Ніжний суп-пюре з курки і вершків

Це ніжне, поживне і приваблива на вигляд страва вас підкорить.

Інгредієнти:

  • стегно куряче – 4 шт.;
  • сіль;
  • лавр – 1 аркуш;
  • зелень;
  • печериці – 320 г;
  • вершки – 230 мл;
  • цибуля – 1 шт.;
  • вода – 1200 мл;
  • борошно – 1 ст. ложка;
  • чебрець – 0,5 ч. ложки.

Приготування:

  • Закинути стегна у воду.
  • Помістити лавр.
  • Підсолити.
  • Довести до кипіння.
  • Прибрати піну.
  • Накрити кришкою. Проварюють півгодини.
  • Дістати м’ясо.
  • Процідити бульйон.
  • Цибулю нашаткувати. Обсмажити в олії.
  • Порізати печериці. Додати засмажку.
  • Присипати чебрецем.
  • Обсмажити.
  • Засипати борошно.
  • Тушкувати, помішуючи хвилину.
  • Перемістити в бульйон.
  • Закип’ятити.
  • Нарізати м’ясо.
  • Залити вершками бульйон.
  • Додати курку.
  • Закип’ятити.
  • Зелень порубати.
  • Присипати страву.

З курячими фрикадельками

Можна фарш приготувати самостійно, або прискорити процес і скористатися готовим продуктом. Легке блюдо припаде до смаку всім домочадцям.

Інгредієнти:

  • фарш курячий 350 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • сіль;
  • вода – 1200 мл;
  • олія оливкова – 2 ст. ложки;
  • цибуля – 1 шт.;
  • зелень;
  • морква – 1 шт.;
  • перець;
  • картопля – 2 шт.

Приготування:

  • Нашаткувати цибулю. Зробити це як можна дрібніше.
  • Морквину перетерти на середній тертці.
  • Картоплю нарізати кубиками.
  • Помістити в сковороду цибулю і моркву.
  • Залити олією.
  • Засмажити.
  • Частину засмажки помістити в фарш.
  • Присолити.
  • Нашаткувати зелень. Закинути в фарш.
  • Всипати спеції.
  • Вбити яйце. Розмішати.
  • Намочити руки. Скачати кулі. Розмір повинен бути порційний.
  • Залити картоплю водою.
  • Проварити.
  • Закинути кульки.
  • Помістити продукти, що залишилися.
  • Накрити кришкою. Потомити чверть години.

Рекомендації

  • Коли готуєте юшку, продукти слід викладати тільки в гарячу рідину. Якщо помістити в холодну, то вітаміни швидко окислюються і страва стає менш корисним.
  • Кожен продукт вимагає різне час приготування. Тому не слід закидати все відразу у воду. Дотримуйтесь необхідний порядок.
  • Сир поміщати в самому кінці. Для його розчинення буде потрібно всього чотири хвилини.
  • Щоб лавр і спеції не втратили свої аромати, поміщати їх варто за три хвилини до закінчення приготування.
  • Підсолювати суп краще крупною сіллю, бажано морської.
  • Для приготування використовуйте свіжу, не піддану заморожування курку. Заморожений продукт менш смачний і сухий.
  • Щоб суп рівномірно прогрівати, використовувати каструлю слід з товстим дном.
  • Щоб бульйон не помутнів, а курка залишилася ніжною, не давайте рідини вирувати. Виставляйте рівень вогню таким чином, щоб варилася юшка, а вода не колыхалась.
  • Якщо хочете в результаті отримати більш насичений, густий бульйон, то використовуйте для приготування ніжки курячі.
  • Якщо будете варити юшку з темних частин курки, то отримаєте більш ароматне блюдо.

Спробуйте нові рецепти:

Загрузка...