Курячий суп з яйцем – 7 смачних рецептів домашнього супу

Складно уявити собі обід без хорошого наваристого супу. А, якщо це буде курячий суп з яйцем, то повсякденне трапеза перетвориться в справжнє «свято шлунку». Це і не дивно. Адже звичайне яйце робить страву більш калорійним і поживним, а за рахунок дієтичного курячого м’яса воно стає ще і дуже корисним. А приготувати його можна по-різному.

Курячий суп з яйцем і вермішеллю

Для початку можна розглянути самий простий варіант — суп курячий з вермішеллю і яйцем. Він відноситься до розряду швидких страв, так як на приготування йде не більше однієї години.

Нам буде потрібно:

  • 1 стегенце курки;
  • 100 грам вермішелі;
  • 1 бульба картоплі;
  • 2 сирих яйця;
  • 1 головка цибулі ріпчастої;
  • сіль;
  • 1 морква;
  • свіжа зелень.

Технологія приготування:

  • Промитий стегенце покласти в каструлю з водою.
  • Як тільки вміст каструлі закипить, швидко зняти піну. Після цього варити під кришкою 30 хвилин.
  • Очищену моркву нарізати кружечками. Закинути їх у каструлю.
  • Картоплю акуратно очистити, потім нарізати кубиками. Також відправити їх в каструлю і варити після повторного закипання ще чверть години.
  • Ввести дрібно нарізану цибулю.
  • Дістати з каструлі стегенце. Спочатку його слід трохи остудити, а потім акуратно зняти м’ясо з кістки, порвати руками на маленькі шматочки і відправити знову в суп.
  • Окремо відварити яйце, нарізати кубиками, висипати в каструлю з гарячим. Якщо маса виходить густий, можна додати води.
  • Засипати вермішель. Після цього засікти ще 7 хвилин і вимкнути вогонь.
  • У готовий свіжий курячий суп з яйцем, додати рубану зелень.

Такої страви не треба настоюватися. Можна розливати по тарілках і запрошувати до столу.

Як зварити з рисом

Суп з м’яса курки буде не менш смачним, якщо приготувати його з рисом і яйцем. Прихильники здорового харчування обов’язково оцінять цей простий, але не менш цікавий варіант.

З розрахунку на невелику трилітрову каструлю знадобляться наступні продукти:

  • 50 грам рису;
  • 300 грам курячих крил;
  • 3 бульби картоплі середнього розміру;
  • головка цибулі;
  • 2 відварних яйця;
  • 1 морква;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 чайна ложка паприки;
  • будь-які спеції (за смаком);
  • трохи свіжої зелені.
Дивіться також:  Сирні крем-супи, рецепти з фото

Методика приготування супу частково відрізняється від попереднього варіанту:

  • Першим ділом, як звичайно, треба відварити м’ясо. Для цього крила слід покласти в каструлю з водою і поставити на вогонь.
  • У цей час цибулю і моркву подрібнити брусочками, а потім обсмажити до золотистого відтінку в маслі.
  • Рис добре промити. Картоплю очистити і порізати (кубиками або брусочками). Додати продукти до киплячого м’яса і варити ще приблизно чверть години. В цей час вміст каструлі можна трохи підсолити.
  • Ввести зажарку і спеції. Буквально через кілька хвилин вогонь можна вимикати.
  • Яйця довільно покришити і відправити їх у вже готовий суп.

Тепер страви треба дати трохи настоятися. Свіжу зелень додавати окремо в тарілку.

З яйцем-пашот

Дуже оригінально виглядає курячий супчик, якщо його зробити з яйцем-пашот.

З розрахунку на 1 літр води, знадобиться:

  • 2 курячих філе;
  • 1 морква;
  • 3 яйця-пашот;
  • 20 грам кропу;
  • трішки солі;
  • 15 грам сметани.

Як правильно готувати цей «диво-суп»:

  • М’ясо відварити в підсоленій воді. На це піде приблизно 25 хвилин.
  • Довільно моркву подрібнити, покришити кріп. Додати їх в киплячий бульйон.
  • Зробити менше вогонь. Тепер яйця треба розбити по черзі в каструлю і дати їм заваритися у вигляді кульок. В цей час помішувати суп не потрібно.
  • Через п’ять хвилин вимкнути.
  • Дати настоятися при закритій кришці.

Виходить дуже легкий і ароматний курячий суп з яйцем. Перед подачею в кожну тарілку покласти по 1 ложці сметани. При цьому яйце має бути в кожній порції.

Курячий суп з яйцем і кукурудзою

Досить незвичайний, але дуже смачний супчик можна приготувати з солодкою кукурудзою. При цьому ніякі інші овочі не знадобляться.

Для такого рецепта потрібно:

  • 3 відварених курячих стегенця;
  • 1 літр готового бульйону;
  • 2 столові ложки соєвого соусу;
  • 400 грам консервованої кукурудзи;
  • 2 курячих яйця;
  • 5 грам кунжутного масла;
  • 20 грам рослинної олії;
  • 2 столові ложки тертого кореня імбиру;
  • трішки солі.
Дивіться також:  Квасолевий суп – 6 рецептів з червоної квасолі

Спосіб приготування страви напрочуд простий:

  • Спочатку промити і відварити до готовності стегенця. М’ясо дістати і після охолодження зняти з кістки.
  • Яйця розбити в тарілку і злегка збити їх виделкою.
  • Потерти або дрібно порубати ножем імбир.
  • Обидва види масла вибити в каструлю і розігріти.
  • Додати імбир і обсмажити протягом 30 секунд.
  • Вилити в каструлю 1 літр приготованого курячого бульйону і додати до нього соус.
  • Відкрити консервну банку і злити розсіл. Кукурудзу перекласти в каструлю. Вміст гарненько перемішати і проварити п’ять хвилин.
  • Після цього, постійно помішуючи, тонкою цівкою влити яйця.
  • Довести вміст до кипіння, вимкнути плиту.
  • Суп перелити в порційні тарілки. У кожну з них покласти трохи м’яса і зелені.

Якщо курятину відварити заздалегідь і зберегти бульйон, то в потрібний час перше блюдо можна буде приготувати за лічені хвилини.

Зі шпинатом

Тим, хто знаходиться на дієті,можна запропонувати зварити суп з яйцем і шпинатом.

Як відомо, ця овочева культура містить в собі мінімум калорій і дуже багато поживних речовин.

У цьому випадку знадобляться наступні компоненти:

  • будь-яке м’ясо курки;
  • 400 грам зеленого шпинату;
  • 1 морква;
  • сіль;
  • 2 яйця;
  • 1 цибулина;
  • 3 зубчики часнику;
  • 5 грам оливкової олії;
  • лист лавра, перець горошок і будь-які спеції.

З приготування супу впорається навіть початківець кулінар:

  • Спочатку треба зварити м’ясо. Під час кипіння в каструлю відразу можна додати перець і лаврушку.
  • Дрібно покришити цибулю, обсмажити до прозорості на маслі.
  • Додати натерту моркву. Обсмажити продукти разом.
  • Як тільки морква стане м’якою, додати подрібнений часник, а потім і шпинат. Термічну обробку продовжувати не більше двох хвилин.
  • За цей час курка вже має зваритися. Готове м’ясо дістати і розібрати на шматочки, видаливши попередньо кістки. Потім його знову відправити в каструлю.
  • Туди ж покласти зажарку, посолити, варити 5 хвилин.
  • Розбити в миску яйця.Білки відкласти в сторону (вони не знадобляться).
  • Жовтки гарненько збити і тонкою цівкою ввести в суп.

Після цього каструлю можна тут же знімати з вогню. Ароматний і дуже корисний суп готовий.

Дивіться також:  Рецепт фінської вершкового супу з лососем – Лохикейтто

Готуємо зі щавлем

Влітку на обід можна приготувати легкий курячий суп з яйцем і щавлем. Коли на вулиці особливо жарко, немає ніякого бажання вживати важку жирну їжу. Для такого випадку дієтичний щавлевий суп – ідеальний варіант. Він швидко викликає відчуття ситості, зберігаючи приємну легкість. Для виконання страви береться:

  • спинка або стегно курки;
  • щавель, кріп, петрушка;
  • 2 варених яйця;
  • головка цибулі;
  • 2 стебла селери.

Як робити літній суп:

  • Відварити курятину, дістати і остудити. М’ясо зняти з кістки і порізати порційно.
  • Цибулю і селеру покришити кубиками. Закинути в киплячий бульйон і поварити 5 хвилин.
  • Додати рубану зелень. Після поварити ще приблизно 2 хвилини.
  • Покласти в каструлю подрібнене м’ясо, трохи посолити і трохи поперчити.
  • Зняти каструлю з вогню і дати супу настоятися хвилин десять.

Відварені яйця класти прямо в тарілку, попередньо розрізавши їх навпіл. Їсти суп прийнято зі сметаною, додавши для аромату рубаної зелені. Секрет популярності страви в тому, що воно однаково смачне, як у гарячому, так і в холодному вигляді.

Курячий суп з перепелиними яйцями

Страви, призначені для дитячого харчування, повинні бути поживними і корисними. Тому для дитини краще зварити суп не з курячими, а з перепелиними яйцями. Адже до їх складу входять всі необхідні елементи для росту і нормального розвитку дитячого організму. Є один дуже простий рецепт, для якого треба взяти:

  • 1 філе курки;
  • 1 цибулину;
  • 10 яєць перепелів;
  • 2 картоплини;
  • 1 морква;
  • сіль;
  • мелений перчик;
  • свіжу петрушку.

Технологія приготування супу:

  • Спочатку зробити бульйон. Для цього м’ясо відварити у воді, додавши цибулину. Готове філе дістати і порізати на шматки. Цибулину викинути.
  • Морква з картоплею очистити і порізати кубиками. Засипати їх у курячий бульйон і варити до м’якості.
  • У киплячий суп розбити яйця, проваріть кілька хвилин.

Страва добре поєднується зі свіжою зеленню. Діти від такого легкого супу будуть в захваті.