Курячий суп з вермішеллю і картоплею – 7 рецептів приготування локшини

Курячий суп з вермішеллю і картоплею, незважаючи на таку різноманітність інгредієнтів, готується досить просто. Обов’язково спробуйте один з підібраних рецептів.

Простий курячий суп з вермішеллю і картоплею

Базовий рецепт, без вишукувань, ідеальний варіант на обід для всієї родини.

Необхідні продукти:

  • 300 грам курки;
  • спеції на свій смак;
  • чотири великих ложки вермішелі;
  • цибулина і морквина;
  • п’ять картоплин.

Процес приготування:

  • У каструлю набрати води, викласти туди курку і відварити її протягом 30 хвилин, а потім дістати, якщо у вас тушка з кістками. Якщо філе, то можна його залишити.
  • Картоплю нарізати невеликими квадратиками, покласти в бульйон, довести до кипіння.
  • В цей час подрібнюємо цибулю і моркву, обсмажуємо на сковороді і викладаємо в суп, коли картопля буде майже готова. На цьому ж етапі засипаємо приправи.
  • Через п’ять хвилин додаємо вказану кількість вермішелі, варимо ще пару хвилин, знімаємо з вогню й даємо настоятися протягом 10 хвилин.

Рецепт приготування з локшиною

Ще один простий рецепт, в якому локшина може бути як готова, так і домашня.

Необхідні продукти:

  • моркву і цибулина;
  • два зубчики часнику;
  • 100 грамів локшини;
  • близько 400 грам курки;
  • зелень і інші спеції на свій смак.

Процес приготування:

  • М’ясо нарізаємо на невеликі шматочки, викладаємо в каструлю з водою і варимо близько 30 хвилин, постійно прибираючи пінні пластівці.
  • За цей час потрібно подрібнити всі овочі, картоплю нарізаємо кубиками і додаємо до супу. Моркву натираємо, цибулю і часник перетворюємо на невеликі квадратики. За бажанням їх можна обсмажити або відразу викладати в бульйон, коли картопля буде м’якою. Не забудьте всипати спеції за смаком.
  • Останній кладеться локшина, тримається на вогні ще близько двох хвилин, після чого страва має настоятися якийсь час і його можна подавати, прикрасивши свіжою зеленню.
Дивіться також:  Грибний суп з глив – 7 смачних рецептів приготування

В мультиварці

Курячий суп з вермішеллю і картоплею можна зробити і в мультиварці. Смак виходить досконалої інший.

Необхідні продукти:

  • чотири ложки вермішелі;
  • три картоплини;
  • цибулина і морквина;
  • приправи за бажанням;
  • приблизно 300 грам курки.

Процес приготування страви:

  • Всі овочі очищаємо, промиваємо, нарізаємо на невеликі шматочки і викладаємо в чашу мультиварки.
  • Так само чинимо і з куркою, подрібнюємо і додаємо до овочів.
  • Всі складові необхідно посипати обраними спеціями, бажано, щоб серед них була сіль і чорний перець, все добре перемішуємо.
  • Заливаємо вміст водою, встановлюємо пристрій в режим «Суп» або «Тушкування» на годину.
  • Коли час майже підійде до кінця потрібно всипати вермішель, приблизно за 5 хвилин до готовності.

З додаванням грибів

Урізноманітнити звичне блюдо можна іншими інгредієнтами, наприклад грибами.

Необхідні продукти:

  • 300 грам курячого м’яса;
  • приправи на свій смак;
  • чотири картоплі;
  • 200 грам грибів;
  • морква і цибулина;
  • три ложки вермішелі.

Процес приготування:

  • Ставимо На плиту каструлю з водою і поміщаємо в неї нарізану курку, залишаємо на 30 хвилин, щоб вийшов бульйон.
  • Натираємо моркву, подрібнюємо гриби і цибулю. Спочатку злегка обсмажуємо на сковороді цибулю, потім викладаємо гриби, чекаємо, поки піде вся рідина, а в кінці додаємо моркву. Тримаємо на плиті, поки всі овочі не стануть м’якими.
  • Картоплю перетворюємо в кубики і кладемо в бульйон через зазначений час, чекаємо кипіння і додаємо обсмажені овочі, приправи, перемішуємо.
  • Коли картопля буде майже готовий, додаємо вермішель, доводимо до готовності ще кілька хвилин і знімаємо з плити.

Томатний суп з куркою та локшиною

Приголомшливий рецепт супу, який готується з мінімумом продуктів.

Необхідні інгредієнти:

  • приправи на свій смак;
  • 300 грам томатів у власному соку;
  • дві картоплини;
  • 250 грам курки;
  • 50 грам вермішелі;
  • свіжа зелень.
Дивіться також:  Суп з кільки в томатному соусі – 6 рецептів, як приготувати смачний суп

Процес приготування:

  • Ставимо варитися бульйон. Для цього поміщаємо в холодну воду нарізану курку і готуємо близько 30 хвилин
  • Картоплю, цибулю і помідори перетворюємо на невеликі кубики. Картоплю викладаємо в суп відразу після приготування бульйону, а цибулю з помідорами і спеціями обсмажуємо на сковороді.
  • Отриману обжарку з’єднуємо з курячим бульйоном, додаємо вермішель, варимо ще три хвилини, даємо настоятися. При подачі прикрашаємо зеленою масою.

З копченою куркою

Зробити страву більш насиченим можна за рахунок копченого м’яса. Обов’язково спробуйте цей рецепт.

Необхідні продукти:

  • цибулина і моркву;
  • 50 грам вермішелі;
  • копчена курка вагою в 300 грам;
  • дві картоплини;
  • приправи за бажанням.

Процес приготування:

  • Копчене м’ясо відварюємо близько 20 хвилин. За цей час готуємо інші продукти.
  • Подрібнюємо цибулю і моркву, трохи обсмажуємо на сковороді. Картоплю нарізаємо кубиками і опускаємо її в суп відразу, як тільки пройде зазначений час. Додаємо вибрані спеції на свій смак.
  • Ще хвилин 10, коли картопля стане м’яким, засипаємо обжарку, а потім і вермішель. Варимо на слабкому вогні близько п’яти хвилин і страва готова.

Курячий суп з вермішеллю, картоплею і яйцем

Смачний, простий, і ситний суп забезпечить організм не тільки повноцінним харчуванням, але і допоможе урізноманітнити меню.

Необхідні продукти:

  • приблизно 350 грам курки;
  • три картоплини;
  • одна цибулина і морквина;
  • приправи на свій смак;
  • яйце.

Процес приготування страви:

  • М’ясо кладемо в каструлю, заливаємо водою і варимо протягом 60 хвилин, постійно прибираючи зайву піну. Після того як бульйон буде готовий курку потрібно дістати, нарізати і помістити назад.
  • Картоплю теж подрібнити на кубики і викласти в каструлю.
  • Поки відварюється картопля, готуємо моркву і цибулю: нарізаємо їх, обсмажуємо на сковороді і з’єднуємо з іншими продуктами.
  • Через 2-3 хвилини додаємо спеції і вермішель.
  • Залишилося тільки додати яйце і суп майже готовий. Вбиваємо його в миску, добре перемішуємо до однорідності і вливаємо в суп. Чекаємо, поки вміст знову закипить, тримаємо на вогні близько двох хвилин і знімаємо. Подати можна з зеленню і сметаною.
Дивіться також:  Суп локшина — 9 рецептів в домашніх умовах