Курка Диаболо| Смачний рецепт

Фактична кількість часу для приготування цієї пряної курки вкрай мало, проте потрібно чималий термін для приготування чилі масла і маринування курки. При виготовленні був використаний простий і вкрай поширений рецепт підсмаженої курки, зі спеціальним надзвичайно гострим соусом, який надав рецептом оригінальний мексиканський смак. До речі, вона дуже смачна як закуска з кукурудзяними чіпсами або покрошенная в тако. Звичайно можна купити готове масло чилі, однак воно не йде ні в яке порівняння з приготованим будинку. Будьте обережні, при приготуванні може бути дим, але він також надає курці смак приготованої на грилі.

 

Час приготування: близько 5 годин
Кількість: 4 порції

 

Інгредієнти:

  • 1 порізана на шматки курка
  • 2 перцю халапеньо
  • 2 перцю серрано
  • 3/4 склянки оливкової олії
  • 2 1/2 лимона
  • 2 ст. л. червоного перцю
  • сіль, чорний перець за смаком

 

Як приготувати курку Диаболо

 

 

  • 1. Першим кроком стане приготування масла чилі: порізати перці халапеньо і серрано і помістити їх в каструлю з оливковою олією. Додати червоний перець і значна кількість чорного перцю. Якщо ви не знайдете серрано і халапеньо замініть їх на свіжі перчики чилі, додавши більшу кількість меленого червоного перцю. Варити цю суміш на середньому вогні близько 15 хв. Залишити від 1 години до 1 дня, чим довше масло зберігається, тим гостріше воно вийде. Спробуйте його, воно повинне обпалювати, але якщо ви любите гостру їжу його можна додавати в якості приправи і до інших страв. У замороженому вигляді воно не псується до 3 місяців.
  • 2. Процідити чилі масло у велику миску. Подрібнити 2 лимона, додати їх в миску і посолити. Обмазати курку олією і залишити в паперовому пакеті в холодильнику на 4 години, так курка стане більш м’якою і смачною. Можна використовувати і поліетиленовий пакет, якщо немає паперового, але смак не буде настільки багатим. На крайній випадок загорніть в пергамент. Якщо ви не маєте стільки часу, то 1 години буде цілком досить для нього.
  • 3. Розігріти духовку до 220 градусів Цельсія і розжарити чавунну сковороду. Можна відразу помістити курку в духовку, але це не дасть скоринки. Між тим, курку обтерти від маринаду і витерти насухо. Це видалить надлишки гостроти з курки, і дасть страви пом’якшення смаку. Посолити і поперчити. На дно сковороду додати оливкову олію і покласти курку шкірою вниз, так вона вийде більш хрустким і золотистим. Готувати приблизно 8-10 хв, після чого потрібно перевернути шматочки курки.
  • 4. Поставити сковороду в заздалегідь розігріту духовку і смажити близько 20 хв. Найпростіше скористатися термометром для м’яса, чекаючи поки вона дійде до 170 градусів за Фаренгейтом. Якщо його немає, то доведеться орієнтуватися на свої відчуття, звичайно, можна перевірити розрізавши шматочок. Полити курку половиною лимона, додати чорного перцю і залишити приблизно на 10 хв до подачі на стіл. Прекрасно поєднується з рисом або картопляним пюре.
Дивіться також:  Пироги в мультиварці на кефірі, рецепти з фото

 

Блюдо виходить досить важким, і легкість йому може надати легкий салат з руколи і полуниці.