Курка каррі – 8 рецептів, як приготувати на сковороді, в мультиварці та духовці

Сьогодні розкриваємо приголомшливо смачну кулінарну таємницю про те, як одна унікальна пряність здатна назавжди підкорити наші гастрономічні пристрасті. Предметом захоплюючого дослідження стане курка каррі, являє чудовий «дует» індійської спеції і м’яса птиці.

Класичний рецепт в духовці

Курча каррі — друге назва страви — є еталоном вишуканого смаку, основою кулінарних традицій, складових кухню Індії.

Склад інгредієнтів:

  • зубки часнику — 3 шт.;
  • стручок перцю чилі;
  • курка — 1,5 кг;
  • каррі-порошок — 1 ч. л.;
  • сіль — 10 г;
  • масло пісне — 60 г;
  • картопля — 6 шт.;
  • сливки/сметана — 100 г;
  • морква — 3 шт.

Купуючи приправу каррі, не пошкодуємо грошей на придбання цієї спеції в фірмовому магазині. Дешевий продукт містить непотрібний баласт, відрізняється невиразним смаком, а тому від нього не варто чекати позитивного результату.

Спосіб приготування:

  • Видаляємо з курки нутрощі, вирізаємо жировик на хвостику, моєму птицю під водяним струменем і промокаємо паперовими рушниками.
  • Для отримання маринаду подрібнюємо зубки часнику і шаткуємо стручок чилі, викладаємо овочі в піалу і приправляємо сіллю. Додаємо до суміші якісний каррі і свіже масло.
  • Перемішуємо ароматний склад, натираємо їм курку зовні і всередині. Викладаємо птицю в каструлю або таз, накриваємо посуд плівкою і прибираємо на 2 години в холодильник.
  • Очищаємо коренеплоди, поділяємо картоплю на половинки або чверті, моркву нарізаємо кружечками. Викладаємо компоненти страви на деко, поливаємо невеликою кількістю питної води.
  • Дістаємо курку, поміщаємо на овочевий шар. Накриваємо продукти фольгою і відправляємо в духовку, нагріту до t=200°C. Через 40 хвилин зменшуємо температуру на 20 градусів і готуємо страву ще годину.
  • Далі виймаємо деко з куркою, прибираємо папір, обробляємо птицю сметаною або вершками і запікаємо ще 15 хвилин до утворення хрусткої скоринки.

Приготовлене страву підкорює своїм смаком відразу і назавжди. Така магія чарівної приправи!

Як посмажити на сковороді

Каррі з курки — популярне блюдо Великобританії. І це не дивно, адже Індія довгий час перебувала в статусі колонії Королівства.

Список продуктів:

  • цибулини — 2 шт.;
  • стручок і пластівці чилі;
  • каррі-порошок -1,5 ч. л.;
  • філе курки (філе або стегна) — 700 г;
  • помідор;
  • вершки;
  • зубки часнику — 4 шт.;
  • корінь імбиру — до 5 см;
  • олія (оливкова або соняшникова);
  • сіль.

Особливості приготування:

  • Для правильного дотримання технологічного процесу спочатку підготуємо всі продукти, так як потім наші руки будуть зайняті. Дрібно натираємо очищений корінь імбиру і зубки часнику. З’єднуємо обидва компоненти в піалі, ретельно перемішуємо, залишаємо настоюватися.
  • Дрібно шаткуємо цибулю, знімаємо з помідорів шкірку і рубаємо томат на дуже маленькі кубики.
  • Відокремлюємо куряче філе від кісток і нарізаємо на частини, розраховані на один укус. Переважно використовувати м’ясо від стегенець.
  • Приступаючи до приготування курки каррі на сковороді, неодмінно враховуємо послідовність закладки продуктів. Вогонь повинен бути середнім, щоб компоненти страви смажилися, а не тужили.
  • Вливаємо в посуд до 80 мл свіжого олії, викладаємо цибулю, повністю занурюємо його в рослинний жир. Приправляємо складу сіллю і обсмажуємо до вираженого золотистого відтінку.
  • Додаємо часниково-імбирну суміш нагріваємо ще хвилину, потім поміщаємо кубики помідора. Коли він дасть сік, приєднуємо перець чилі. Продовжуючи постійне перемішування страви, всипаємо порошок каррі. Добре обсмажуємо його в соусі, відчуваючи незвичайний аромат розпустився, спеції.
  • Як тільки приправа почне виділяти масло, викладаємо шматочки курки. Обсмажуємо їх до 8 хвилин, потім вливаємо питну воду, повністю покриваючи нею м’ясо птиці. Тушкуємо продукти 15 хвилин, після чого додаємо 200 мл вершків. Зменшуємо вогонь і нагріваємо страва до моменту, коли соус добре загусне.
Дивіться також:  Курка в кисло-солодкому соусі по-китайськи – 8 рецептів

Подаємо страву до столу, прикрасивши його нарізаним пером цибулі і кінзою.

Готуємо в мультиварці

М’ясо птиці чудово реагує на східні прянощі і спеції не тільки в сковороді або в духовці, але і нашої незамінною помічниці — мультиварці.

Необхідні продукти:

  • банку консервованої кукурудзи;
  • молоко кокосів — 400 мл;
  • цибуля ріпчаста — 2 шт.;
  • куряча грудка — 400 г;
  • зубки часнику — 3 шт.;
  • горошок зелений (заморожений) — 1 склянка;
  • борошно — 30 г;
  • кількість базиліка, каррі і перцю підбираємо за вподобанням.

Етапи приготування:

  • Включаємо прилад на програмі «Смаження» (t=160°C), встановлюємо час 15 хвилин. Кладемо в чашу мультиварки свіже масло, викладаємо подрібнену цибулю і видавлений пресом часник. Обсмажуємо продукти до золотистого відтінку.
  • Додаємо до овочів нарізану невеликими шматочками курячу грудку, продовжуємо нагрівання, поки м’ясо не придбає білий колір. Приправляємо страву сіллю і спеціями, добре все перемішуємо.
  • Вливаємо в чашу молоко кокосів і змінюємо програму на «Гасіння». Готуємо 50 хвилин, після чого поміщаємо до всіх інгредієнтів розморожений горошок і кукурудзу.
  • Злегка обсмажуємо на сковороді просіяне борошно, розбавляємо її половиною склянки питної води і розбиваємо всі грудочки. Відправляємо складу в каструлю агрегату за 20 хвилин до закінчення процесу приготування.

Подаємо гаряче блюдо разом з рисом і свіжими овочами.

Курка каррі по-індійськи

Схід не тільки чарує своєю неповторною красою, але і полонить приголомшливими смаками національної кухні. Курка каррі по-індійськи вразить найвибагливішого гурмана.

Перелік продуктів:

  • незбиране молоко — 200 мл;
  • частина кореня імбиру — до 5 см;
  • зіра, горошини перцю, куркума — по 1 ст. л.;
  • свіжий йогурт (класичний) — 200 мл;
  • курячі гомілки — до 10 шт.;
  • коріандр і фенхель (насіння) — по 1 ч. л.;
  • гвоздика — 1 ст. л.;
  • масло (вершкове і оливкове);
  • зерна кардамону — 6 шт.;
  • щіпка шафрану, лист лавра, кориця, стручок гострого перцю.

Метод приготування:

  • Видаляємо шкіру з гомілок птиці, розрізаємо їх навпіл, миємо під струменем води, просушуємо і заливаємо частиною йогурту (100 мл). Залишаємо м’ясо на 30 хвилин маринуватися, потім обсмажуємо в рослинному жирі.
  • Нагріваємо в сотейнику обидва види масел, викладаємо в нього нашатковану цибулю, тертий імбир і видавлені пресом зубки часнику. Тушкуємо компоненти до м’якого стану, потім вливаємо воду і продовжуємо приготування на тихому вогні.
  • Витягуємо з кардамону серцевину, нагріваємо на сковороді разом з іншими спеціями без додавання олії. Через 60 секунд, коли відчуємо ароматний запах, відсуваємо посуд від вогню.
  • Вливаємо в каструлю незбиране молоко, всипаємо шафран. Як тільки суміш потемніє, поміщаємо її в часниковий склад, приєднуємо обсмажені гомілки і тушкуємо продукти ще півгодини. За 20 хвилин до закінчення процесу додаємо збиті міксером спеції і залишки йогурту.
Дивіться також:  Карпаччо з курки – 6 рецептів в домашніх умовах

Відтепер курка каррі по-індійськи неодмінно увійде в наш раціон.

З додаванням рису

Це один з варіантів приготування м’яса птиці, приправленого східної пряністю. Доданий рис не лише урізноманітнить блюдо, але і робить їжу ситним і поживним.

Необхідні компоненти:

  • цибулина;
  • каррі і місо-паста — 1 ч. л.;
  • зубки часнику — 3 шт.;
  • філе курки — 4 шт.;
  • рис — 300 г;
  • молоко кокосів — 100 мл;
  • натертий корінь імбиру — 1 ст. л.;
  • масло пісне;
  • кардамон — 3 стручка;
  • щіпка куркуми, лист лавра.

Технологія приготування:

  • Нагріваємо молоко кокосів у просторій сковороді. Поміщаємо в нього імбир, подрібнений часник і порізану цибулю. Відварюємо соус протягом чверті години.
  • Грудку птиці поділяємо на порційні частини, додаємо їх в ароматну суміш. Тушкуємо м’ясо до появи золотистого кольору. Приправляємо продукти куркумою і карі.
  • Тепер додаємо пасту місо (приправа з японської кухні), корицю і добре помитий рис. Ретельно перемішуємо компоненти страви. Приєднуємо лист лавра і кардамон, тушкуємо страва 40 хвилин на мінімальному вогні в закритому вигляді.

Курка каррі з рисом — неповторні за смаком і ароматом страва. Магія східних прянощів дійсно володіє чарівними спокусами.

Рецепт Джеймі Олівера

Страви від відомого шеф-кухаря є результатом кулінарної «селекції» індійських спецій і британських смаків. Курка в соусі каррі стала справжнім хітом вправного майстра.

Інгредієнти страви:

  • суміш прянощів гарам масала (garam masala) — 2 ч. л.;
  • зубки часнику — 5 шт.;
  • зіра мелена — 1 ч. л.;
  • йогурт — 50 мл;
  • частина кореня імбиру — до 6 див;
  • паприка солодка (копчена) — 2 ч. л.;
  • лимони — 3 шт.;
  • куряча грудка — 900 г;
  • перець чилі — 3 шт.

Для соусу каррі необхідні;

  • різані томати — 800 м (2 банки);
  • цибулини — 2 шт.;
  • олія оливок;
  • перець чилі — 2 стручки;
  • коріандр — 1 ст. л.;
  • пучок кінзи — 30 г;
  • гвоздика — 1 ч. л.;
  • куркума — 2 ч. л.;
  • молоко кокосове — 800 мл;
  • кубик курячого бульйону;
  • мигдаль мелений — 5 ч. л.

Приготування курки:

  • Висипаємо в невелику сковороду гарам масалу, гвоздику, паприку і зіру. Безперервно помішуючи, обсмажуємо компоненти 60 секунд, після чого поміщаємо їх у об’ємну чашу.
  • Додаємо до прянощів сік і цедру одного лимона, дрібно натертий імбир, подрібнені часточки часнику і десертну ложку морської солі. Приправляємо компоненти страви свіжим йогуртом.
  • Відокремлюємо від кісток куряче філе, нарізаємо його на частини (до 5 см) і натираємо отриманим маринадом. Нанизуємо порції на шпажки (не дуже щільно), чергуючи м’ясо з часточками чилі (без насіння). Викладаємо заготовки на піднос, накриваємо плівкою і відправляємо на 2 години в холодильник.

Приготування соусу каррі:

  • Тонко шаткуємо часник, стручки чилі, цибуля і стебла кінзи. Підсмажуємо овочі в олії до золотистого відтінку.
  • Додаємо коріандр, решту паприку і гарам масалу. Продовжуємо процес ще 2 хвилини, потім поміщаємо в загальну посуд мелений мигдаль. Через 60 секунд приєднуємо розділений на крихти кубик бульйону і томати разом з соком, вливаємо 300 мл окропу.
  • Зменшуємо вогонь до мінімального показника і тушкуємо продукти 5 хвилин, після чого додаємо молоко кокосів. Через 20 хвилин, соус буде готовий.
Дивіться також:  Царська риба: яку рибу називають царською, 4 рецепти рибних страв по-царськи

Завершуємо приготування. Збризкуємо шматочки курки маслом оливок і обсмажуємо до утворення темно-золотистих кірочок. Вибираємо для цього прийнятний варіант: у духовці, сковороді-гриль або на барбекю. Знімаємо порції зі шпажок, викладаємо в той, хто стоїть соус каррі. Готуємо ще дві хвилини, після чого, утримуючи щипцями, збризкуємо кожну частину м’яса соком лимона.

Курка каррі у вершковому соусі

Адаптувати кулінарні традиції та уподобання Сходу до наших смаків — справа, як відомо, тонке. Однак курка каррі у вершковому соусі вийде в будь-якому разі!

Список продуктів:

  • цибулина;
  • паприка — 2 ч. л.;
  • питна вода — 50 мл;
  • куряче філе — 400 г;
  • масло пісне — 60 мл;
  • плід солодкого перцю;
  • звичайний цукор — 20 г;
  • вершки — 200 мл;
  • цвітна капуста і брокколі — 150 г;
  • приправа каррі — 3 ст. л.;
  • щіпка солі.

Особливості приготування:

  • Просушуємо серветками помытое філе курки. Поділяємо його на маленькі смужки, приправляємо паприкою, звичайним цукром і перцем, збризкуємо ароматним маслом.
  • Болгарський плід звільняємо від насіння, нарізаємо кубиками. Капусту шаткуємо пластинами.
  • Нагріваємо в сковороді- ” вок ” рослинний жир, обсмажуємо в ньому каррі.
  • Коли через хвилину з’явиться легкий пряний запах, додаємо дрібно нарубану цибулю.
  • Продовжуємо приготування до золотистого кольору овоча, потім поміщаємо до нього шматочки курки. Смажимо 5 хвилин на сильному вогні, безперервно перемішуючи продукти.
  • Приєднуємо до м’яса овочеву нарізку, приправляємо страву сіллю і знижуємо інтенсивність нагрівання на мінімум. Після того як рідина випарується, вливаємо вершки, доводимо суміш до кипіння і закінчуємо приготування.

Трохи чарівництва – і нове страву вже манить своїм пікантним ароматом.

З ананасами

Це блюдо призначене для шанувальників яскравих смакових контрастів. Поєднання ніжного м’яса птиці з часточками тропічного фрукта чудово доповнює компоненти страви.

Склад продуктів:

  • ананаси консервовані — 1 банка;
  • крохмаль — 30 г;
  • порошок каррі — 2 ч. л.:
  • куряче філе — 400 г;
  • зубки часнику — 4 шт.;
  • соус соєвий — 4 ст. л.;
  • плід жовтого солодкого перцю;
  • цибуля ріпчаста — 2 головки;
  • частина кореня імбиру — до 7 см;
  • масло пісне, сіль.

Створення страви:

  • Відокремлюємо від кісток м’ясо, нарізаємо філе грудки або стегенець маленькими порціями. Обвалюємо кожну частину в крохмалі і смажимо у гарячому маслі до рожевого кольору.
  • Очищаємо від лушпиння цибулю і часник. З болгарського перцю виймаємо насіння, видаляємо білі перегородки. Томати звільняємо від шкірки. Дрібно нарізаємо всі і смажимо 4 хвилини.
  • Безперервно перемішуючи страву, додаємо розділені на кубики ананаси, через 60 секунд вводимо соус соєвий і інші інгредієнти.
  • Нагріваємо отриману масу до кипіння, продовжуємо працювати силіконової лопаткою ще 3 хвилини, а потім приєднуємо шматочки золотистого філе. Зменшуємо вогонь до мінімуму, тушкуємо продукти чверть години.

Народження маленького шедевра відбулося!

Приготовлена курка каррі — це той випадок, коли результат кулінарного творіння залежить від нашої фантазії, майстерності і особистих смаків. Додаємо, прибираємо, пробуємо, експериментуємо!